search
HBO Max werkt aan een ijzingwekkende thriller die iedereen omver gaat blazen
Series / Featured

HBO Max werkt aan een ijzingwekkende thriller die iedereen omver gaat blazen

Regisseur Denis Villeneuve en acteur Jake Gyllenhaal werken na de film Enemy opnieuw samen aan de miniserie The Son.

HBO Max ondergaat de afgelopen periode flink wat veranderingen door allerlei ontwikkelingen achter de schermen, met een nieuwe eigenaar en een naamsverandering. Desondanks kunnen we komende tijd heel wat gave series verwachten.

Zo werkt regisseur Denis Villeneuve aan een miniserie voor HBO. Deze serie moet de titel The Son gaan dragen en een van de hoofdrollen is weggelegd voor acteur Jake Gyllenhaal.

Thriller


Villeneuve ken je waarschijnlijk van films als Dune, Sicario en Blade Runner 2049 en Gyllenhaal speelde de afgelopen jaren in films als The Covenant, Nocturnal Animals en Spider-Man: Far from Home. Samen maakten ze eerder de thrillers Enemy en Prisoners, beiden uit 2013.

De serie The Son, aangekondigd in 2016 en bevestigd in 2020, wordt een miniserie van vermoedelijk een beperkt aantal afleveringen die zich afspeelt in Oslo. Oorspronkelijk was het project gepland om als een film te verschijnen.

Samenzwering


Gyllenhaal speelt het personage Sonny Lofthus, een boef die ontsnapt uit de gevangenis. Op "vrije voeten" en verslaafd aan pijnstillers komt hij achter de waarheid over de vermeende zelfmoord van zijn vader. Hij zweert degenen op te sporen die betrokken zijn bij een grote criminele samenzwering. Hij heeft een probleem: hij kan zijn verleden niet herinneren.



Het project is een bewerking van het boek van Jo Nesbo. Lenore Zion moet de showrunner zijn en Jonathan Nolan en Lisa Joy (Westworld) fungeren als de producenten. Een verschijningsdatum is nog niet bekend. Van Villeneuve verschijnt eerst nog de film Dune: Part Two.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen