search
Moord, afpersing en drugshandel, deze vlammende serie knalt de Netflix top 10 in
Series / Nieuws

Moord, afpersing en drugshandel, deze vlammende serie knalt de Netflix top 10 in

De serie 'Get Gotti' doet het uitstekend in zijn eerste dagen op Netflix

In de meeslepende miniserie Get Gotti wordt op Netflix in drie afleveringen het boeiende verhaal verteld van de aanhouding van één van de meest beruchte maffiabazen die ooit New York heeft gekend.'

Documentairemaker Sebastian Smith neemt de kijkers mee in het kat-en-muisspel dat zich voordeed vóór de arrestatie van de New Yorkse maffialeider John Gotti in december 1990.

Plot


Gotti stond vanaf circa 1985 bekend als een onverschrokken en gokverslaafde moordenaar. Als maffiabaas Paul Castellano wordt vermoord, beginnen velen te vermoeden dat Gotti erbij betrokken is. Het is dan ook geen verrassing dat Gotti zich al snel profileert als de nieuwe leider van de onderwereld.

De documentaire reeks doet veelal denken aan maffiafilms en in zoverre stellen de echte maffiosi die Smith aan het woord laat niet teleur. Ze strooien met maffioze oneliners.

Agenten aan het woord


Ook de agenten en advocaten die Gotti achter de tralies wilden krijgen, doen in fikse duit in het zakje met teksten als: "Hij leek op de Godfather en kleedde zich als de Godfather.".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen