search
Nieuwe 'Harry Potter' update: houdt de serie zich wel aan de boeken?
Series / Nieuws

Nieuwe 'Harry Potter' update: houdt de serie zich wel aan de boeken?

Is de Harry Potter-serie met deze hoopvolle update gered van de onvermijdelijke puinhoop die het anders zou zijn?

De Harry Potter-franchise is één van de bekendste fictieve werelden ooit, maar aan de andere kant ontbreken er heel wat belangrijke details in de films. De nieuwe update over de serie geeft hoop dat onderbenutte details nu eindelijk aan bod zullen komen.

Harry Potter-fans waren enthousiast toen ze na jaren eindelijk een update kregen over de toekomst van de franchise, maar dit enthousiasme verwaterde al snel toen het duidelijk werd dat er een serie zou komen over de boeken die al verfilmd zijn in de iconische films.

Het probleem met de films


Veel fans geloven niet in het succes van de serie, maar deze nieuwe update kan alles veranderen. De films hadden door de jaren heen veel verschillende regisseurs die elk hun eigen stempel op de franchise hebben gedrukt.

David Yates heeft de meeste films geregisseerd en hoewel de films iconisch zijn, heeft hij wel veel essentiële canonfeiten veranderd om in het verhaal van zijn film te passen. Nu de nieuwe update: David Yates zal niet terugkeren als regisseur voor de Harry Potter-serie.

Een veelbelovende update


Dit geeft de serie de kans om dit keer wel dicht bij het bronmateriaal te blijven. Zo kunnen de belangrijke details en subplots dit keer wel verfilmd worden. Hopelijk wordt er nu niks onder de mat geschoven zoals dat wel werd gedaan in de films.



Bekijk de originele films op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen