search
Serie in de maak over deze absolute cyberpunk en scifi-klassieker
Series / Nieuws

Serie in de maak over deze absolute cyberpunk en scifi-klassieker

De klassieker 'Neuromancer' lijkt in een serie te worden gegoten door Apple TV+.

Mogelijk kunnen we ons op gaan maken om de invloedrijke roman Neuromancer van William Gibson als een serie te gaan zien. Volgens de geruchten zou Apple TV+ bezig zijn met een serie over dit cyberpunk-verhaal.

Het cyberpunk genre heeft in de loop der jaren iets aan populariteit ingeboet, deels omdat grote delen van het genre nu realiteit zijn geworden. We zijn constant verbonden met het internet, terwijl AI zich snel ontwikkelt.

Wat is Cyberpunk?


Cyberpunk is een literair en filmisch genre dat vaak wordt geassocieerd met een dystopische toekomst waar geavanceerde technologie, cybernetica en informatietechnologie een centrale rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de film: Blade Runner 2049

Neuromancer is gepubliceerd in 1984 en wordt beschouwd als één van de belangrijkste werken in het genre. Het verhaal volgt Henry Dorsett Case, een voormalige hacker, die wordt ingehuurd om krachtige AI te hacken.

Aangepast


Geruchten suggereren dat Apple TV+ de roman naar de huidige tijd zal aanpassen. De technologie van 1984 is inmiddels natuurlijk verouderd, en kan, vanuit de huidige tijd beoordeeld, als ouderwets worden aangemerkt. Het bijkomende verhaal zou inmiddels zelf als cliché en inspiratieloos kunnen worden afgeschilderd omdat er al zoveel films en series op zijn gebaseerd. .
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen