search
De totaal onverwachte ommezwaai in de 'The Boys'-spinoff 'Gen V' verraste de bedenker: "ik heb mijn les geleerd"
Series / Nieuws

De totaal onverwachte ommezwaai in de 'The Boys'-spinoff 'Gen V' verraste de bedenker: "ik heb mijn les geleerd"

'Supernatural'-schrijver Eric Kripke praat met Inverse over de onverwachte ontwikkelingen bij 'Gen V'.

The Boys is als dikke superheldensatire een waar fenomeen. Toen de makers besloten om een spin-off te maken over Godolkin University ging dit in eerste instantie om acht afleveringen. Er werd één specifieke verhaallijn uit de oorspronkelijke strips verfilmd.

Tot grote verrassing van Kripke, bekend van Supernatural, kreeg Gen V al snel akkoord voor een tweede seizoen. De toekomst voor de serie ziet er zonnig uit, desondanks laat de maker zijn oorspronkelijke plan varen.

Te snel weggegaan


Kripke is een ervaren tv-maker die met Supernatural een knaller van een serie creërde. Hij maakte echter een gigantische inschattingsfout wat de duur van de serie betrof. Hij besloot na seizoen 5 op te stappen, ware het niet dat de serie in totaal vijftien seizoenen liep.

Kripke stipte deze misser aan in zijn interview met Inverse. Hij is door Supernatural een stuk wijzer geworden. Om deze reden heeft Kripke zijn plannen voor Gen V in de ijskast gezet.

Toekomst voorspellen


In eerste instantie had hij vijf seizoenen in gedachten. Kripke: "Het is inmiddels wel duidelijk dat ik slechte voorspellingen doe wat de duur van series betreft. Wat dat betreft heb ik mijn lesje wel geleerd, en we zien wel hoe lang het ['Gen V'] allemaal gaat duren".Gen V is te streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen