search
Lisbeth Salander en Millennium krijgen een eigen serie
Series / Nieuws

Lisbeth Salander en Millennium krijgen een eigen serie

Na meerdere filmversies volgt er nu ook een grootschalige serie over het populaire literaire personage.

De Canadese scenarist/regisseur/producent Veena Sud is ingehuurd als showrunner van de door Amazon en MGM Studios geplande serie die gebaseerd wordt op Stieg Larssons beroemde boek The Girl With the Dragon Tattoo (of Millennium, zoals we de boeken in Nederland kennen).

Het project werd in mei 2020 al aangekondigd, maar nu zit er eindelijk schot in de zaak.

Nieuw avontuur?


De serie zal zich afspelen in de wereld van de Millennium-boeken van Larsson. In 2020 werd nog geopperd dat het een geheel nieuw verhaal zou betreffen over hoofdpersonage Lisbeth Salander.

Plotdetails worden vooralsnog geheimgehouden, dus het is nog onduidelijk welke richting de makers precies zullen opgaan met de serie. Left Bank Pictures werkt ook mee aan de serie.

Populaire boeken


Larsson schreef die megapopulaire boeken voordat hij overleed. David Lagercrantz en Karin Smirnoff namen de reeks vervolgens onder hun hoede met nog eens vier boeken. Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van de reeks verkocht.De eerste drie boeken werden eerder verfilmd als een Zweedse filmreeks/tv-serie, met Noomi Rapace als Salander. Wijlen Michael Nyqvist speelde de rol van Mikael Blomkvist.

Nieuw leven?


Vervolgens kwam er een peperdure Hollywood-verfilming van David Fincher met Rooney Mara als Salander en Daniel Craig als Blomkvist. De opbrengst was echter tegenvallend, waardoor Fincher geen vervolgen erop kon maken.

Tot slot was er nog een minder dure verfilming van het vierde boek, The Girl in the Spider's Web, van Fede Alvarez en met Claire Foy als Salander.

Showrunner Sud vervulde eerder deze rol voor de beroemde AMC-remake van de Deense serie The Killing. Recent was ze verantwoordelijk voor de creatie en productie van Netflix-serie Seven Seconds.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen