search

Ons nieuws van vrijdag 27 oktober 2023

Serie in de maak over deze absolute cyberpunk en scifi-klassieker
Series / Nieuws

Serie in de maak over deze absolute cyberpunk en scifi-klassieker

De klassieker 'Neuromancer' lijkt in een serie te worden gegoten door Apple TV+.

Mogelijk kunnen we ons op gaan maken om de invloedrijke roman Neuromancer van William Gibson als een serie te gaan zien. Volgens de geruchten zou Apple TV+ bezig zijn met een serie over dit cyberpunk-verhaal.

Het cyberpunk genre heeft in de loop der jaren iets aan populariteit ingeboet, deels omdat grote delen van het genre nu realiteit zijn geworden. We zijn constant verbonden met het internet, terwijl AI zich snel ontwikkelt.

Wat is Cyberpunk?


Cyberpunk is een literair en filmisch genre dat vaak wordt geassocieerd met een dystopische toekomst waar geavanceerde technologie, cybernetica en informatietechnologie een centrale rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de film: Blade Runner 2049

Neuromancer is gepubliceerd in 1984 en wordt beschouwd als één van de belangrijkste werken in het genre. Het verhaal volgt Henry Dorsett Case, een voormalige hacker, die wordt ingehuurd om krachtige AI te hacken.

Aangepast


Geruchten suggereren dat Apple TV+ de roman naar de huidige tijd zal aanpassen. De technologie van 1984 is inmiddels natuurlijk verouderd, en kan, vanuit de huidige tijd beoordeeld, als ouderwets worden aangemerkt. Het bijkomende verhaal zou inmiddels zelf als cliché en inspiratieloos kunnen worden afgeschilderd omdat er al zoveel films en series op zijn gebaseerd. .
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lisbeth Salander en Millennium krijgen een eigen serie
Series / Nieuws

Lisbeth Salander en Millennium krijgen een eigen serie

Na meerdere filmversies volgt er nu ook een grootschalige serie over het populaire literaire personage.

De Canadese scenarist/regisseur/producent Veena Sud is ingehuurd als showrunner van de door Amazon en MGM Studios geplande serie die gebaseerd wordt op Stieg Larssons beroemde boek The Girl With the Dragon Tattoo (of Millennium, zoals we de boeken in Nederland kennen).

Het project werd in mei 2020 al aangekondigd, maar nu zit er eindelijk schot in de zaak.

Nieuw avontuur?


De serie zal zich afspelen in de wereld van de Millennium-boeken van Larsson. In 2020 werd nog geopperd dat het een geheel nieuw verhaal zou betreffen over hoofdpersonage Lisbeth Salander.

Plotdetails worden vooralsnog geheimgehouden, dus het is nog onduidelijk welke richting de makers precies zullen opgaan met de serie. Left Bank Pictures werkt ook mee aan de serie.

Populaire boeken


Larsson schreef die megapopulaire boeken voordat hij overleed. David Lagercrantz en Karin Smirnoff namen de reeks vervolgens onder hun hoede met nog eens vier boeken. Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van de reeks verkocht.De eerste drie boeken werden eerder verfilmd als een Zweedse filmreeks/tv-serie, met Noomi Rapace als Salander. Wijlen Michael Nyqvist speelde de rol van Mikael Blomkvist.

Nieuw leven?


Vervolgens kwam er een peperdure Hollywood-verfilming van David Fincher met Rooney Mara als Salander en Daniel Craig als Blomkvist. De opbrengst was echter tegenvallend, waardoor Fincher geen vervolgen erop kon maken.

Tot slot was er nog een minder dure verfilming van het vierde boek, The Girl in the Spider's Web, van Fede Alvarez en met Claire Foy als Salander.

Showrunner Sud vervulde eerder deze rol voor de beroemde AMC-remake van de Deense serie The Killing. Recent was ze verantwoordelijk voor de creatie en productie van Netflix-serie Seven Seconds.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is die gave X-Men theorie in 'Loki' waarheid of gewoon complete onzin?
Series / Nieuws

Is die gave X-Men theorie in 'Loki' waarheid of gewoon complete onzin?

De deuren waar fans zo wild van worden blijken slechts toeval te zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans konden hun ogen niet geloven toen ze in de serie 'Loki' een hint dachten te ontdekken naar de 'X-Men', die ieder moment opnieuw geïntroduceerd kunnen worden in het Marvel Cinematic Universe.

In 'Loki''s TVA (Time Variance Authority) is een belangrijke kamer weggelegd voor het 'Temporal Loom', het weefgetouw met tijdslijnen. De deuren van deze kamer kwamen fans echter vaag bekend voor.

Cerebro


De deuren naar deze ruimte lijken vaag op de deur naar Cerebro, het apparaat in X-Men, waarmee professor Xavier zijn telepathie kan vergroten.

Door deze ronde deur met een "X"-patroon, dachten sommigen dat Loki opzettelijk verwees naar de nog te introduceren mutanten in het MCU.

Ondergrondse raketbunkers


Loki's productieontwerper en regisseur van Aflevering 3, Kasra Farahani, drukte dit gerucht echter snel de kop in: "Nee, ik weet zelfs niet waar de deuren over gaan waar mensen het over hebben."Het lijkt dus puur toeval en dat bevestigt Farahani ook: "We waren op zoek naar ondergrondse raketbunkers, raket-silo's uit de Koude Oorlog. Die bunkers hebben extreem zwaar versterkte deuren, daar komt het vandaan."

X-Men in het MCU


De Mutanten hebben tergend langzaam hun weg gevonden naar het Marvel Cinematic Universe. Recentelijk met personages zoals Ms. Marvel en Namor uit Black Panther: Wakanda Forever.De X-Men zelf hebben echter nog geen rol gespeeld in het Marvel Cinematic Universe, althans niet op de Sacred Timeline.

Loki is elke vrijdag te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze veelbelovende erotische thrillerserie is gecanceld na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Deze veelbelovende erotische thrillerserie is gecanceld na slechts één seizoen

Deze serie is in Nederland te streamen via SkyShowtime, maar krijgt dus geen vervolg.

Paramount+ zegt vaarwel tegen niet één, maar twee grote series. Gisteren werd namelijk aangekondigd dat de series Fatal Attraction en Rabbit Hole het bij één seizoen zullen houden.

Rabbit Hole is een thriller-serie met Kiefer Sutherland die afgelopen maand debuteerde en Fatal Attraction een nieuwe vertelling van de beroemde film met Michael Douglas en Glenn Close (ditmaal vertolkt door Joshua Jackson en Lizzy Caplan). Laatstgenoemde verscheen afgelopen april.

Bedankt voor alles


In een verklaring zei Paramount+ het volgende over dit alles:

"Fatal Attraction en Rabbit Hole keren niet terug voor een tweede seizoen op Paramount+.

We willen de creatieve teams achter beide series bedanken voor hun inzet om deze series tot leven te brengen. De eerste seizoenen van deze series blijven gewoon beschikbaar om te streamen."Altijd al twijfelachtig?


In mei werd Kiefer Sutherland nog door TV Insider gevraagd naar de mogelijkheid van een tweede seizoen van Rabbit Hole. De ster twijfelde er toen al aan om zekerheid te geven over een nieuwe reeks afleveringen.

Fatal Attraction lijkt zich qua plot sowieso niet te lenen voor veel seizoenen. Uiteindelijk zullen tegenvallende kijkcijfers echter voor beide series de doorslag hebben gegeven om er niet meer door te gaan.

Toch nieuwsgierig?


Zowel Rabbit Hole als Fatal Attraction is nú te streamen via SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste twist ooit in een serie: in een klap is alles compleet anders in 'This is Us'
Series / Nieuws

De beste twist ooit in een serie: in een klap is alles compleet anders in 'This is Us'

This is Us heeft de kunst van plottwist goed onder de vingers: deze plottwists waren zonder twijfel de beste ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een goede serie kan kijkers op het verkeerde been zetten en ze volledig verrassen. Er bestaan heel veel series die op meesterlijke wijze hun publiek voor de gek gehouden hebben met slimme plotwendingen die niemand had kunnen voorspellen.

Wat maakt een wending precies een goede wending? Ten eerste moeten kijkers echt helemaal verbaasd zijn door de twist. Ten tweede moet het ook werkelijk van waarde zijn in de serie. Als de wending onduidelijk is, dan is deze niet goed uitgevoerd of totaal onnodig.

De kunst van plottwists


Veel series proppen zonder reden een wending in hun verhaal, alleen maar om een wending te hebben. Dit doet afbreuk aan de serie, terwijl een twist juist meer waarde zou moeten geven.

This is Us heeft de kunst van twists helemaal onder de vingers. Deze serie staat erom bekend om het publiek aan het huilen te krijgen, maar is ook populair geworden door de verrassende wendingen.

De wendingen van This is Us


De serie gebruikt heel veel flashforwards en flashbacks om verrassende plotwendingen te creëren. De eerste grote wending kwam bijvoorbeeld al aan het einde van de pilot toen bekend werd gemaakt dat het verhaal van Jack en Rebecca zich in het verleden afspeelde en dat zij de ouders waren van Kevin, Kate en Randall.This is Us is te streamen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na een geweldig eerste seizoen was deze brute gevangenisserie eigenlijk barslecht
Series / Nieuws

Na een geweldig eerste seizoen was deze brute gevangenisserie eigenlijk barslecht

Deze serie had moeten stoppen na seizoen 1, want de rest van de seizoenen waren slechts een slap aftreksel van het originele succes.

Het is ondertussen zo normaal dat een serie vijf tot zeven of zelfs nog meer seizoenen heeft. Helaas kan niet elke serie het succes van het eerste seizoen behouden. Hoe verder sommige series in het verhaal duiken, hoe slechter ze worden.

Er zijn heel veel redenen waarom een debuutseizoen populair kan worden. Een sterke start kan er dan helaas ook voor zorgen dat schrijvers denken dat ze de winnende formule hebben ontdekt waardoor ze deze alleen nog maar herhalen in andere seizoenen.

Sterke start, slecht vervolg


Prison Break had een heel sterk eerste seizoen waarin het het verhaal van ingenieur Michael volgde die alles op alles zette om zijn vals beschuldigde broertje uit de gevangenis te redden. Het eerste seizoen zat vol intriges, actie en interessante personages.

De rest van de seizoenen brachten echter niks nieuws en bleven hangen in de schaduw van het succes van seizoen 1. Ondanks de nog steeds aanwezige, vette actiescènes en misleidende verhaallijnen, evenaarde het de kwaliteit van seizoen 1 simpelweg niet meer.

Heel erg zonde


De mogelijkheden leken eindeloos na het succes van seizoen 1, maar deze zijn jammer genoeg niet goed benut.

Bekijk op instagram


Prison Break is te streamen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met slechts één scéne werd de prachtige misdaadserie 'Pretty Little Liars' helemaal verpest
Series / Nieuws

Met slechts één scéne werd de prachtige misdaadserie 'Pretty Little Liars' helemaal verpest

De schrijvers hadden wel een extra brainstorm sessie mogen plannen, want deze scène was echt absurd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Laten we eerlijk zijn; soms is een serie niet verder te kijken, omdat personages dingen doen die helemaal niet bij ze passen. Alles voelt ineens misplaatst en je favoriete serie kan ineens totaal anders aanvoelen. Soms is deze negatieve impact zelfs zo erg dat een hele serie hierdoor verpest wordt.

Helaas gebeurt dit maar al te vaak. Sommige series nemen slechte keuzes voor het plot, waardoor de serie in één tragische scène zichzelf verpest. Dit gebeurde ook bij de immens populaire Pretty Little Liars.

Wie is A?


De grote vraag van de serie was wie achter de geheimzinnige berichten zat: Wie is A? De uiteindelijke ontknoping viel echter niet in de smaak bij fans en velen hebben dan ook het gevoel dat ze hun tijd verspild hebben met de serie.

Zeven seizoenen lang zorgde Pretty Little Liars voor drama, romantiek en moord. Er waren duizenden theorieën over wie de geheimzinnige A kon zijn, maar niemand had dit aan zien komen.

De ontknoping die alles heeft verpest


Uiteindelijk werd onthuld dat Spencers lang verloren, identieke (Britse!) tweelingbroer, Alex Drake, de mysterieuze A was. Fans waren woedend met deze absurde ontknoping en kregen het gevoel alsof ze zeven jaar van hun leven verspild hadden.Pretty Little Liars is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in november
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in november

Komende maand heeft Netflix een aantal topseries waar je ongetwijfeld voor thuis wilt blijven.

Netflix zet in november weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.Cigarette Girl (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 1 november
Genre: Drama / Geschiedenis / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een vakvrouw gaat in tegen de tradities van de Indonesische kruidnagelsigarettenindustrie in de jaren 60 en gaat op een reis van liefde en zelfontdekking.

Six Feet Under (seizoen 1-5)Verschijnt op: Woensdag 1 november
Genre: Komedie / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze bekroonde serie moeten een rouwende moeder en haar kinderen na een overlijden in het gezin hun problemen onder ogen zien terwijl ze een begrafenisonderneming runnen.

Ferry: De Serie (seizoen 1)Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Misdaad / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld en krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie.

Robbie Williams (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 8 november
Genre: Documentaire / Biografie / Muziek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Na een recordbrekende solocarrière van 25 jaar blikt Robbie terug op zijn verleden en een leven in de schijnwerpers.

The Crown (seizoen 6 - deel 1)Verschijnt op: Donderdag 16 november
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op: Netflix

Synopsis: Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

Squid Game: The Challenge (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 22 november
Genre: Spelprogramma / Reality-TV
Kijk op: Netflix

Synopsis: 456 echte spelers worden ondergedompeld in de wereld van 'Squid Game' en stellen hun vaardigheden en karakter op de proef voor een bedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar.

A Nearly Normal Family (seizoen 1)Verschijnt op: Vrijdag 24 november
Genre: Misdaad / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: De wereld van een schijnbaar perfect gezin spat uiteen wanneer een schokkende moord bewijst dat iedereen bereid is tot wanhopige daden om elkaar te beschermen.

Virgin River (seizoen 5 - aflevering 11-12)Verschijnt op: Donderdag 30 november
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-serie moet absoluut de springplank zijn voor deze cruciale spin-off
Series / Nieuws

'Harry Potter'-serie moet absoluut de springplank zijn voor deze cruciale spin-off

De films gaven vrijwel geen aandacht aan dit belangrijke achtergrondverhaal.

De nieuwe Harry Potter-serie van HBO Max is nog niet eens begonnen met filmen, maar fans speculeren al volop over verdere spin-offs. Niet gek natuurlijk, in een tijdperk waarin franchises film en televisie domineren.


Een van de spin-offs waar veel fans voor zouden warmlopen is een prequel over de Marauders. Die vriendengroep bestond uit vier legendarische Hogwarts-leerlingen: James Potter, Sirius Black, Remus Lupin en Peter Pettigrew.

De Marauders


Het verhaal van de Marauders heeft een enorme invloed op het verhaal van Harry Potter en zijn vrienden. In de films komt hun achtergrond echter nauwelijks aan bod.

Zeker in het derde deel van J.K. Rowling's boekenserie spelen de Marauders een grote rol. Het boek vertelt fans veel meer dan de verfilming, maar een spin-off zou hun verhaal van de pagina naar het scherm kunnen brengen.

HBO Max


De Harry Potter-serie zal op termijn te zien zijn op HBO Max. Tot het zover is kijk je daar ook de originele films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit hoe Disney voorkomt dat 'Percy Jackson' (opnieuw) een teleurstelling wordt?
Series / Nieuws

Is dit hoe Disney voorkomt dat 'Percy Jackson' (opnieuw) een teleurstelling wordt?

Hebben fans van 'Percy Jackson' eindelijk een goede serie om naar uit te kijken?

Het lijkt erop dat fans van de Percy Jackson-boeken geweldige dingen kunnen verwachten van de nieuwe Percy Jackson and the Olympians-serie op Disney+. Deze nieuwe bewerking biedt een nieuwe kans om de franchise van auteur Rick Riordan te verkennen op een manier die eerdere verfilmingen niet deden.

Onlangs werd onthuld dat de serie mogelijk verder gaat dan de vijf originele boeken van Riordan. Het potentieel van de franchise is enorm, aangezien het universum uit meer bestaat dan enkel de Griekse mythologie en het verhaal van Percy. De fans van de saga kunnen dan ook een trouwe aanpassing met een solide einde verwachten.

Ruimte


Nu er steeds meer bekend wordt over de serie, zijn fans nieuwsgierig hoe de serie te boeken gaat verkennen. Elk van de vijf boeken in de serie zal waarschijnlijk een seizoen beslaan, aangezien seizoen 1 zich concentreert op boek 1. Dit biedt niet alleen ruimte om in elementen te duiken die in de films werden overgeslagen, maar ook om de verhalen langzaam op te bouwen.

Disney staat natuurlijk bekend om zijn mega grote franchises, en het bedrijf schijnt nu al interesse te hebben in de andere boeken van Riordan buiten de Percy Jackson[i/]-reeks. De toewijding van Disney is duidelijk, aangezien het budget per aflevering vergelijkbaar is met dat van [i]The Mandalorian.

Potentieel


In de Percy Jackson-reeks is al een zesde boek verschenen, maar dit is een op zichzelf staand boek tussen zijn twee andere reeksen die zich in hetzelfde universum afspelen. Dit duidt op een enorm potentieel om de kennis van andere mythologieën en goden in Riordans boeken te onderzoeken.En aangezien het laatste boek in de Percy Jackson-reeks een open einde heeft, zou het een domme keuze zijn om de serie daar te laten eindigen. Het lijkt erop dat fans eindelijk kunnen rekenen op een goede bewerking van Percy Jackson. De serie is vanaf 20 december te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassingen op komst in 'Doctor Who': posters onthullen de schurken en helden
Series / Nieuws

Grote verrassingen op komst in 'Doctor Who': posters onthullen de schurken en helden

Hoewel de 60-jarige jubileumspecials van 'Doctor Who' in de geschiedenis duiken, symboliseren ze ook een nieuw begin voor de franchise.

Het officiële Doctor Who-account op X heeft drie epische nieuwe posters onthuld, waarmee het publiek alvast een voorproefje krijgt van de aankomende 60-jarige jubileumspecials. Deze zullen worden geleid door David Tennant, die terugkeert naar de serie om de veertiende incarnatie van The Doctor te spelen.

Ook zal Catherine Tate voor het eerst sinds 2009 terugkeren als metgezel Donna Noble. Daarnaast zien we de bekende gezichten van Jacqueline King, Bernard Cribbins en Karl Collins, vergezeld door nieuwkomers Yasmin Finney, Ruth Madeley, Neil Patrick Harris, en Miriam Margolyes.

Geschiedenis vieren


Voorafgaand aan de aanstaande 60e verjaardag van Doctor Who heeft het officiële X-account nieuwe posters onthuld voor elk van de drie specials, "The Star Beast", "Wild Blue Yonder" en "The Giggle". Hierin zien we de acteurs alvast in hun rollen, waardoor ook duidelijk wordt dat Harris de terugkerende slechterik The Toymaker uit het klassieke tijdperk van de serie speelt.

Op drie avonden in november en december viert Doctor Who de lange geschiedenis van de franchise, sinds de première op 23 november 1963. De driedelige verhaallijn zal niet alleen het duo The Doctor en Donna herenigen, maar zal ook een aantal terugkerende elementen uit de geschiedenis van de serie bevatten.

Nieuw begin


Maar het 60-jarig jubileum van Doctor Who viert niet alleen het verleden van de serie, maar geeft kijkers ook een idee van wat ze van de toekomst van de serie kunnen verwachten. Nu Disney assisteert bij de distributie en productie van Doctor Who, biedt het 60-jarig jubileum showrunner Russell T. Davies de kans om te laten zien hoe zijn visie voor de serie met hun hulp kan worden gerealiseerd.Het 60-jarig jubileum van Doctor Who is het eerste inkijkje in hoe de franchise er in de toekomst uit komt te zien, met meer financiering en bredere marketing in de aanloop naar seizoen 14. De eerste special is vanaf 25 november te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opgepast: Netflix verwijdert heel vlug deze 3 toffe films
Films / Featured

Opgepast: Netflix verwijdert heel vlug deze 3 toffe films

Wees er gauw bij, want wie zou 'Morbius' nou willen missen?!

Soms moet je er snel bij zijn, want Netflix kan zomaar besluiten om jouw kijklijstje leeg te roven door films en series offline te halen. Ook de komende dagen is het weer raak, want dan haalt Netflix deze 3 sterke films van het platform af.

Clemency | Netflix | Vanaf 26 oktober niet meer te zienAls een uitgebluste gevangenisdirectrice een band opbouwt met een jongeman in de dodencel, raakt ze psychisch in de knoop en moet ze haar leven op de rit zien te houden.Zwanger & co | Netflix | Vanaf 28 oktober niet meer te zienTerwijl haar vader en nicht genieten van het ouderschap, kiest een alleenstaande verloskundige voor zwangerschap via een zaaddonor. Dan ontmoet ze de man van haar dromen.Morbius | Netflix | Vanaf 29 oktober niet meer te zienEen biochemicus met een zeldzame bloedziekte is op zoek naar een geneesmiddel en injecteert zichzelf met een gevaarlijk serum dat hem superkracht en een dorst naar bloed geeft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De kinderen in 'Stranger Things' zijn nu volwassen: hoe gaat Netflix dit fixen in de serie?
Series / Nieuws

De kinderen in 'Stranger Things' zijn nu volwassen: hoe gaat Netflix dit fixen in de serie?

De overduidelijke uiterlijke verschillen zullen op een creatieve manier worden aangepakt.

Het is al zeven jaar geleden sinds de première van Stranger Things op Netflix, maar voor de personages uit Hawkins, Indiana, is er lang niet zoveel tijd verstreken. Hoe gaan de producenten dit nu verklaren?


Wanneer seizoen vijf uiteindelijk verschijnt, zullen de tienersterren er merkbaar anders uitzien dan in seizoen één. Regisseur Shawn Levy heeft de verschillen in de castleden al eerder meegemaakt en deelt hoe de productie dit in seizoen vijf aan gaat pakken.

Lekker lang in de schmink


Levy vertelt: "We hebben al toegekeken hoe de cast van onze show in het openbaar is opgegroeid, en tussen 12 en 22 jaar verandert elke mens ingrijpend. Dat gezegd hebbende zijn onze haar- en make-up- en garderobeafdelingen behoorlijk uitgebreid."

Hij vervolgt: "Met kostuums, pruiken en make-up, en het geluk dat de serie zich in de jaren 80 afspeelt, zullen we de jongvolwassen acteurs weer terug weten te brengen naar hun iconische Hawkins-personages."

Niet de eerste tijdsprong


De serie loopt nu vertraging op door de Hollywoodstakingen. Maar het is niet de eerste keer dat Stranger Things dit gebeurde. Het tijdsverschil tussen seizoenen drie en vier duurde naar verluidt zes maanden binnen de serie, maar door de coronapandemie werden de seizoenen bijna drie jaar uit elkaar uitgebracht.Wanneer het vijfde seizoen precies verschijnt is nog niet bekend. Kijk alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series spannen de kroon
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series spannen de kroon

De recensenten van SerieTotaal achten deze series de beste van het moment.

Van grappige vampierverhalen tot dodelijke virussen - Netflix krijgt wekelijks een lading aan nieuwe series binnen. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series je echt zou moeten zien.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Kaala Paani | 7 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Wanneer een mysterieuze ziekte de eilanden Andaman en Nicobar treft, start een wanhopig gevecht om te overleven en tegelijkertijd zo snel mogelijk een geneesmiddel te vinden.

Recensie: "De makers van deze serie koppelen het thema van een virus dat zich razendsnel verspreidt aan een bijzondere eilandengroep die tot India behoort: de Andamanen en Nicobaren, een archipel in de Golf van Bengalen. Een zeer geschikte setting voor een verhaal over de uitbraak van een besmettelijke ziekte, want het toeristische gebied is vele kilometers verwijderd van het vasteland."

Lees de rest van de recensie.

I Woke Up a Vampire | 8 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Carmie ontdekt op haar dertiende verjaardag dat ze eigenlijk half mens, half vampier is ... en dat mythische krachten de middelbare school veel ingewikkelder maken.

Recensie: "De thematiek is wel vanaf het eerste moment glashelder: Carmie en haar medevampiers illustreren hoe het is om buitenbeentjes te zijn. De serie laat zien dat het oké is om je anders dan de rest te voelen. Een boodschap die goed naar voren komt in zo'n beetje iedere scène van de serie."

Lees de rest van de recensie.

Bodies | 8 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Vier detectives. Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.

Recensie: "Een geslaagd aspect is dat elke aflevering eindigt met een cliffhanger die volledig is verbonden met het plot en in de volgende aflevering direct wordt ingelost zonder dat dit de spanning uitblust. 'Bodies' heeft geen razend tempo, maar toch voelt het alsof zij stevig doorloopt. Het resultaat is een bingewaardige serie."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de meest verslavende serie aller tijden volgens Reddit
Series / Nieuws

Dit is de meest verslavende serie aller tijden volgens Reddit

Redditors over die ene serie die zo goed was dat je wel moest bingen.

Met de opkomst van streaming is bingen een begrip geworden. Series worden regelmatig per seizoen online gezet zodat de kijker zich erin kan onderdompelen.

Onlangs bespraken liefhebbers op Reddit welke series letterlijk onweerstaanbaar waren. Lost kwam hierin zeer sterk uit de bus: ongeacht wat je van het einde vond, je bleef gewoon kijken.

Laat niet los


Lost liep van 2004 -2010 en telde zes seizoenen. Het verhaal over mensen wiens vliegtuig neerstortte en die zichzelf moesten redden op een geheimzinnig eiland hield jarenlang de aandacht vast.

De serie had een groot aantal personages en het eiland gaf, ondanks het snelle tempo van het verhaal, zijn geheimen niet zo snel prijs.

Op locatie


/u/Dudedude88: "Vanaf het begin, toen ik de serie op tv zag, dacht ik bij mezelf 'verdraaid, ik moet hier meer van hebben'. Ik ging zelfs naar het Imdb-forum om het over de serie te hebben". Anderen vertellen hoe ze naar het strand gingen waar de serie werd gefilmd./u/Yinanization pakte het het meest grondig aan: "Ik nam de serie op op tv, daarna keek ik gelijk de aflevering terug en vervolgens zat ik online". Streaming heeft sinds die tijd een en ander duidelijk een stuk makkelijker gemaakt.

Kijk Lost op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.