search
'The Simpsons' onthult het grote geheim achter deze verandering

'The Simpsons' onthult het grote geheim achter deze verandering

Het stopzetten van de terugkerende grap is een logisch gevolg

Daan Kusen
In de nieuwste aflevering van The Simpsons wordt duidelijk waarom het wurgen van Bart langzaam uit de serie verdwenen is.

Homer wurgt Bart al sinds de animatieserie in 1989 op televisie verscheen. In verschillende afleveringen reageert Homer vaak op iets dat Bart heeft uitgespookt door zijn zoon bij de keel te grijpen en te wurgen.

Verklaring


Dat Homer Bart bij de keel grijpt en hem door elkaar schudt is een van de iconische terugkerende grappen van de show geworden. Toch werd dit langzaam afgebouwd toen de personages gedurende de seizoenen wat meer ontwikkeld werden.

In de aflevering McMansion & Wife in seizoen 35, wordt er terloops een verklaring gegeven waarom het wurgen is verdwenen. Marge en Homer krijgen nieuwe buren, en wanneer Homer gecomplimenteerd wordt op zijn stevige handdruk zegt hij tegen Marge: "Zie je, Marge, het wurgen van de jongen heeft zijn vruchten afgeworpen," en dan: "Grapje, dat doe ik niet meer. De tijden zijn veranderd."

Veranderende normen


De laatste keer dat Bart in de serie gewurgd wordt is in seizoen 32, maar dat verhaal hoort niet tot de officiële verhaallijn van de serie.Sinds 1989 is de acceptatie voor fysieke straffen enorm afgenomen en het stopzetten van de terugkerende grap is hiervan een logisch gevolg.

Treehouse of Horror


Wat gelukkig niet is verdwenen uit The Simpsons is de jaarlijkse Treehouse of Horror aflevering. Inmiddels zijn er 33 afleveringen van verschenen.Treehouse of Horror XXXIV zal op 5 november worden uitgezonden. Nieuwe afleveringen van The Simpsons kun je op Disney+ bekijken.


Aanbevolen artikelen