search
A.I. op z'n best: Wes Anderson maakt zelfs van 'The Simpsons' een pareltje
Series / Nieuws

A.I. op z'n best: Wes Anderson maakt zelfs van 'The Simpsons' een pareltje

En natuurlijk zou een film van Wes Anderson niet compleet zijn zonder sterrencast.

De bekende gelikte stijl en gegarandeerde sterrencast in de films van Wes Anderson, maar dan gebruikt voor The Simpsons. Deze verbazingwekkende combinatie werd het uitgangspunt voor een bizar A.I.-project, dat onlangs verschenen is op Reddit.

Zit er dan toch een toekomst in een liveactionversie van de beroemde animatieserie? Een Reddit-gebruiker zocht het uit aan de hand van de stijl van regisseur Wes Anderson, recentelijk nog in de bioscopen met Asteroid City.

Niet de eerste


Een liveactionversie van The Simpsons is al eerder voorgesteld, maar anders dan je zou denken. Phil Hartman wilde graag een eigen film maken over zijn personage Troy McClure.



De aflevering 'A Fish Called Selma' zou dienen als de basis voor de film. In de aflevering probeerde Troy zijn worstelende acteurscarrière nieuw leven in te blazen. Door het overlijden van Hartman in 1998 kwam het idee echter op de plank te liggen.

Artificiële intelligentie


Op de subreddit Midjourney deelde de gebruiker Quills86 een video, die laat zien hoe het eruit zou kunnen zien als Wes Anderson een liveactionadaptatie van The Simpsons zou regisseren.

The movie really nobody was asking for in the hopefully not so near future - Live action Simpson movie directed by Wes Anderson
by u/Quills86 in midjourney

Veel personages zien er redelijk anoniem uit, zoals kinderen Bart en Lisa. Maar voor andere rollen zien we bekende gezichten langskomen, zoals Tilda Swinton als Edna Krabappel en Tom Hanks als directeur Skinner.

Kijken


The Simpsons zie je nu bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen