search
'Friends'-cameo levert schaamrood op voor actieheld Jean-Claude Van Damme
Series / Nieuws

'Friends'-cameo levert schaamrood op voor actieheld Jean-Claude Van Damme

Hij wist niets van de serie en presteerde volgens hemzelf meer dan belabberd.

Eén van de populairste sitcoms aller tijden heeft in de tien seizoenen dat het liep een legio aan gastrollen gehad, alleen denkt actieheld Jean-Claude Van Damme iets minder plezierig terug aan zijn Friends-cameo.


Van Damme had een cameo in The One After The Superbowl Part II, de dertiende aflevering van het tweede seizoen. Het was in deze aflevering niet de enige cameo, ook actrice Julia Roberts had een gastrol.

Ongemakkelijk en onwennig


Terwijl Roberts en de rest van de cast die aflevering ongetwijfeld met een glimlach herinneren, was het voor Jean-Claude Van Damme helemaal niet prettig. In een interview onthulde Van Damme dat hij zich nog steeds schaamt voor de cameo. Hij vertelt:

"Mijn acteerwerk is zo slecht. Ik kom echt over als een stuntel. Dus, toen was ik op de set, en die meiden, ze komen en kussen me, en ze kussen me op de lippen. Ik wist niet wat ik moest doen, hoe ik het moest aanpakken... Het was vreemd. Ze waren overigens erg aardig."

Van Damme on steroids


In de aflevering speelt Van Damme zichzelf, alleen dan een arrogante en nogal onaangename versie die conflicten creëert tussen Monica (Courteney Cox) en Rachel (Jennifer Aniston).In het interview herinnert de acteur zich ook dat hij niets wist over de show toen ze hem vroegen om deel te nemen, maar dat iedereen heel vriendelijk voor hem was.

Kijk nog eens alle afleveringen van Friends op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen