search

Ons nieuws van zondag 29 oktober 2023

Deze ongemakkelijke nieuwe tv-serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze ongemakkelijke nieuwe tv-serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

De sketches zijn hilarisch en onvoorspelbaar en de sterrencast voegt enorm veel toe aan de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
I Think You Should Leave is een hilarische komedie serie op Netflix, voor liefhebbers van absurde humor en ongemakkelijke situaties.

De serie staat officieel bekend als Think You Should Leave met Tim Robinson. Het is een Amerikaanse sketch comedy serie gemaakt door Tim Robinson en Zach Kanin, waarbij Robinson ook de hoofdrol speelt in de meeste sketches.

Ongemakkelijke grappen en 'poep-en-pies'-humor


De meeste sketches gaan over iemand die een gênante fout maakt in een sociale of professionele omgeving, en vervolgens weigert dit toe te geven.

De serie leunt zwaar op ongemakkelijke grappen, met elementen van bizarre humor. Het bevat ook sketches met poep-en-pies-humor, maar deze worden vaak op onverwachte manieren gebruikt..

Lof en prijzen


De serie ontvangt over het algemeen positieve reacties, waarbij de absurde humor en gekke reacties geprezen worden. Rotten Tomatoes gaf het eerste seizoen een goedkeuringspercentage van 96%.



I Think You Should Leave won in 2019 en 2021 de prijs voor 'Best Sketch Series' bij de Writers Guild of America Awards. In 2022 won Robinson ook de prijs voor 'Outstanding Actor in a Short Form Comedy or Drama Series' bij de Primetime Emmy Awards.

Must-see


I Think You Should Leave met Tim Robinson is een must-see voor liefhebbers van absurde humor en ongemakkelijke grappen. De sketches zijn hilarisch en onvoorspelbaar en de sterrencast voegt enorm veel toe aan de serie.



I Think You Should Leave telt op dit moment drie seizoenen en is in zijn geheel te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Special Ops: Lioness'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Special Ops: Lioness'

Eén cruciale undercovermissie, meer is er niet nodig om de Amerikaanse 'strijd voor de goede zaak' failliet te verklaren.

Regie: John Hillcoat, Anthony Byrne, Paul Cameron | Scenario: Taylor Sheridan | Cast: Zoe Saldaña (Joe), Laysla de Oliveira (Cruz Manuelos), Dave Annable (Neal), Jill Wagner (Bobby), LaMonica Garrett (Tucker), e.a.| Afleveringen: 8 | Speelduur: 38-57 minuten | Jaar: 2023

Talrijke Hollywoodproducties hebben ons de voorbije decennia geleerd dat Amerikaanse mariniers en andere speciale eenheden met hun daadkrachtige optredens instaan voor het welzijn van de westerse wereld. Special Ops: Lioness rekent in het kritische spoor van Homeland op vileine wijze met dat patriottische idee af. Toch wringt het in de uitwerking: de aangezette tragiek die vergelijkbare films en series vaak kenmerkt blijkt hier nog altijd onmisbaar om het verhaal te vertellen.

Het zal zeker niet hilarisch bedoeld zijn en toch oogt het kolderiek: als de moedige Cruz na een huiselijke confrontatie met haar misbruikende partner haar woning ontvlucht, struikelt ze pardoes een kantoorruimte van de Amerikaanse marine binnen. De achtervolgende boosdoener beseft dat hier geen wraak meer te behalen valt en maakt zich na een korte donderpreek van de plaatselijke overste snel uit de voeten.

Onder bescherming van de vaderlandse troepen blijkt de kersverse rekruut over bovengemiddelde kwaliteiten te beschikken en komt ze in beeld als 'Lioness': een vrouwelijke marinier die zich via undercovermissies toegang verschaft tot de familiekringen van terroristische kopstukken. Het speciale, clandestiene team staat onder leiding van Joe (een uitstekende Zoe Saldaña), die na de geëscaleerde jacht op een eerder doelwit met haar eigen demonen worstelt. Kan het koelbloedige offer van een betrapte undercovermarinier overtuigend opwegen tegen de gevreesde dood van duizenden onschuldigen?

Het kost Cruz opmerkelijk weinig moeite om bevriend te raken met Aaliyah, de dochter van een oliemagnaat die "financieel verantwoordelijk is voor elk conflict in het Midden-Oosten sinds 9/11". Bedenker Taylor Sheridan, die voor alle acht afleveringen het scenario voor zijn rekening nam, houdt de soepele entree van de Lioness net voldoende geloofwaardig door haar doelwit te schetsen als een eenzame, ongelukkige vrouw op de drempel van een gearrangeerd huwelijk.

De schone schijn van een uitbundig bruiloftsfeest kan niet verhullen dat deze Aaliyah op het punt staat haar vrijheid volledig kwijt te raken. De gestage verhaalopbouw richting de gebeurtenis die haar nieuwe leven zal inluiden (bij uitstek het soort gelegenheid waar ook een door de CIA gezocht familiehoofd niet weg kan blijven) is opwindend genoeg om bij de les te blijven. En toch zit het de serie in de weg dat Cruz' missie zo duidelijk is uitgetekend.

Het is logisch dat de Lioness een band opbouwt met de vrouw die ze later zal moeten verraden en het daarom steeds moeilijker gaat vinden om in haar rol te blijven. Sheridan gaat alleen nog een stap verder dan nodig is om die dramatiek voelbaar te maken, wat de missie zo op de spits drijft dat een tragisch slot zich gevoelsmatig op voorhand al niet meer laat afwenden.

Tegelijkertijd beperkt de serie zich niet tot het innerlijke conflict van de Lioness op missie. Vanaf de tweede aflevering zorgt een geforceerde plotlijn rond de familie van Cruz' leidinggevende ervoor dat het tragische karakter van het geheel nog eens extra wordt versterkt. Joe's partner, die werkzaam is als chirurg, wordt na een tragische samenloop van omstandigheden geconfronteerd met een zwaar trauma van zijn eigen tienerdochter. Die situatie heeft ook weer zijn weerslag op de mentale weerbaarheid van Joe zelf.

Dat Special Ops: Lioness zich zo nadrukkelijk op aangezette dramatiek beroept, wringt om een specifieke reden. De serie toont namelijk ook het politieke gekonkel in en buiten het Witte Huis en geeft weer hoe geopolitieke en economische overwegingen boven het belang en het welzijn van grondsoldaten gaan. In de slotaflevering maakt Sheridan dan ook een verkapt statement over de hypocrisie van de Amerikaanse 'War on Terror': als het vraagstuk rond de eliminatie van de gezochte oliemagnaat concreet op tafel ligt, blijkt een van de gezaghebbenden het belangrijker te vinden dat de prijzen stabiel blijven.

Sheridans cynische kijk op heersende wetteloosheid en de corrupte, halfslachtige aanpak van misdaad is niet nieuw: Sicario staat er bol van en in Yellowstone en prequelserie 1923 gelden überhaupt de wetten van het Wilde Westen. Een belangrijk verschil met Sicario is dat de film van Denis Villeneuve ook rauw geregisseerd is en het sentiment nergens opklopt, terwijl Special Ops: Lioness de dramatische toon heeft van een meer patriottische tegenhanger.

De grootste kracht van de serie is uiteindelijk Zoe Saldaña: als Cruz twijfelt aan de voortgang en het doel van haar missie, is het aan Joe om de 'strijd voor de goede zaak' nog een laatste keer uit te leggen, stellig en zonder aarzelingen. Saldaña vervult die rol met verve. Tót de missie van de Lioness toe is aan zijn ontknoping en er heel subtiel iets aan Joe's lichaamstaal verandert. Vlak voor de aftiteling lees je voor het eerst iets van twijfel in haar ogen.

Special Ops: Lioness is te zien bij SkyShowtime.

★★★☆☆

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wat we al weten over het tweede seizoen van 'The Watcher': de hitserie uit 2022 van Netflix
Series / Nieuws

Dit is wat we al weten over het tweede seizoen van 'The Watcher': de hitserie uit 2022 van Netflix

Seizoen 2 van 'The Watcher' is bevestigd, maar wat kunnen we verwachten?

De thrillerserie The Watcher wist vorig jaar enorm hoge kijkcijfers te behalen, al waren de reacties van critici gemengd. Een tweede seizoen is inmiddels in aantocht en dit is wat we daar tot nu toe over weten.


The Watcher, gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan, is een losse bewerking van een artikel van Reeves Wiedeman dat in 2018 werd gepubliceerd in The Cut. Het verhaal draait om de familie Brannock, die een reeks verontrustende brieven ontvangt nadat ze naar een nieuw huis zijn verhuisd.

Nieuwe cast?


Hoewel de serie oorspronkelijk werd ontwikkeld als een miniserie, lijkt het succes daar verandering in te hebben gebracht. In november 2022 maakte Netflix bekend dat The Watcher was verlengd voor een tweede seizoen.

Het is nog niet bekend hoe dit seizoen eruit zal zien. Het zou kunnen dat er een geheel nieuwe cast zal zijn en dat het seizoen over een nieuw verhaal zal gaan, waardoor het een anthologieserie zou worden. Hier staat Murphy om bekend, aangezien zijn andere series Dahmer en American Horror Story dat ook zijn.

2024


Maar het zou ook kunnen dat het verhaal gewoon hervat wordt, met dezelfde cast in hun oude rollen. Gelukkig wordt de productie van het seizoen momenteel niet meer beïnvloed door de schrijversstakingen, die inmiddels voorbij zijn. Ook lijkt het erop dat de acteursstakingen bijna tot hun einde zijn gekomen. Als dat gebeurt, lijkt de kans groot dat seizoen 2 in 2024 verschijnt.

Bekijk op instagram


Die datum is enkel een schatting, want er is nog niets officieel bekendgemaakt. Bekijk The Watcher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in november met 7 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in november met 7 nieuwe series en vele afleveringen

Komende maand staat Disney+ in het teken van de grootste series en één bijzondere special.

Disney+ zet in november weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.



American Horror Story (seizoen 12 - aflevering 2-5)



Verschijnt op: Woensdag 1, 8, 15, 22 november
Genre: Drama / Horror / Sciencefiction
Kijk op: Disney+

Synopsis: Het bekende American Horror Story is een anthologieserie die draait om verschillende personages en locaties, en verschillende aspecten uit het horrorgenre tentoon stelt.





Loki (seizoen 2 - aflevering 5-6)



Verschijnt op: Vrijdag 3, 10 november
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.





Doctor Who: The Star Beast (jubileumspecial)



Verschijnt op: Zaterdag 25 november
Genre: Avontuur / Drama / Sciencefiction

Synopsis: Showrunner Russel T. Davies gaat de samenwerking weer aan met doctor David Tennant in deze extra speciale jubileumeditie ter ere van het 60-jarig bestaan van de hitserie Doctor Who.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

2, 9, 16, 23, 30 november : The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 6-10) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

3, 10, 17 november : Goosebumps (seizoen 1 - aflevering 8-10) - Avontuur / Komedie / Fantasy - Wanneer een klein stadje wordt achtervolgd door het verleden, moet een groep tieners het naderende onheil zien tegen te houden.

8 november: Culprits (seizoen 1) - Komedie / Misdaad / Thriller - Gezinsman Joe Petrus leeft de Amerikaanse droom met zijn verloofde en stiefkinderen. Zonder dat zij het weten, was Joe drie jaar geleden betrokken bij een mysterieuze misdaad en lijkt zijn gevaarlijke verleden hem in te halen.

8 november: Vigilante (seizoen 1) - Actie / Misdaad / Thriller - In deze actiethriller leidt Kim Jiyong een dubbelleven, overdag is hij student aan de Politie-academie en 's nachts is hij burgerwacht, waarbij hij persoonlijk criminelen bestraft die de wet ontduiken. Hij wordt omringd door mensen die allemaal zo hun eigen bedoelingen hebben.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het iconische 'Football Manager' vanaf 6 november op Netflix
Series / Nieuws

Het iconische 'Football Manager' vanaf 6 november op Netflix

De mobiele variant van het computerspel 'Football Manager' zal vanaf 6 november worden aangeboden door Netflix Games

De game Football Manager, vroeger bekend als Championship Manager is ongekend populair en normaliter zouden we hier op Serietotaal geen aandacht aan besteden. Er is echter iets bijzonders aan de hand. Een nieuwe versie van het geliefde spel zal binnenkort namelijk exclusief beschikbaar zijn via Netflix Games.

Sinds de oorspronkelijke release van Football Manager 2005 is het spel uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Met Football Manager 2024 markeert dit jubileum de twintigste editie van het iconische voetbalmanagementspel.

Het spel


Als manager van een voetbalteam heb je de taak om spelers aan te kopen en te trainen, en zo een team van topklasse op te bouwen. Hierbij kun je kiezen uit alle actieve voetbalteams en voetballers van het moment.

De mobiele variant van Football Manager 2024 zal vanaf 6 november 2023 exclusief beschikbaar zijn via Netflix Games

Netflix Games


Netflix introduceerde Netflix Games eind 2021, een platform dat abonnees van de streamingdienst toegang biedt tot een scala aan games. Deze spellen omvatten zowel titels gebaseerd op de originele series en films van Netflix als andere opties.

Op maandag 6 november krijgt de game Football Manager 2024 een grootschalige lancering op PC, consoles en mobiele platforms. Football Manager 2024 Mobile zal beschikbaar zijn als download in zowel de App Store als Google Play, maar toegang tot het spel is uitsluitend voorbehouden aan houders van een geldig Netflix-account.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mayim Bialik uit 'The Big Bang Theory' zoende niet alleen met Jim Parsons maar ook met Johnny Galecki
Series / Featured

Mayim Bialik uit 'The Big Bang Theory' zoende niet alleen met Jim Parsons maar ook met Johnny Galecki

Mayim Bialik zoende niet alleen met Jim Parsons maar ook met Johnny Galecki

De liefde tussen Sheldon en Amy is één van de meest intense hoogtepunten uit The Big Bang Theory. Niets of niemand lijkt tussen de twee te kunnen komen, toch?

Nou, er is wel een heel grappig weetje, namelijk dat de acteurs die Amy en Leonard spelen, elkaar al eerder zoenden dan Sheldon en Amy!

Interview


Tijdens een interview met Conan O'Brien in zijn late-nightshow bleek het dat Mayim Bialik en Johnny Galecki, al eerder het genoegen hadden gehad om samen te werken op een filmset. Tijdens het filmen van de sitcom Blossom in de vroege jaren '90, speelden ze de rollen van Blossom Russo en Jason en moesten ze een nogal ongemakkelijke scène filmen voor twee willekeurige 14-jarigen.

Hoewel beide acteurs toegaven dat de kus die hun personages deelden de eerste was voor hen beiden op het scherm, voegde Bialik eraan toe dat de kus met Galecki misschien ook de eerste voor haar in het algemeen was.

Kijken


Poeh, als Sheldon dit allemaal geweten had? Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grootse en meeslepende maffiaserie scoort maar liefst 94% op Rotten Tomatoes en is gewoon te streamen op HBO Max
Series / Featured

Deze grootse en meeslepende maffiaserie scoort maar liefst 94% op Rotten Tomatoes en is gewoon te streamen op HBO Max

Het meeslepende 'Boardwalk Empire' scoort magistraal op Rotten Tomatoes en is te streamen op HBO Max.

De serie Boardwalk Empire is één van de beste series ooit gemaakt. De serie heeft een indrukwekkende IMDb-beoordeling van 8,6 en een Rotten Tomatoes-score van 94%.

De serie biedt een boeiende kijk op Atlantic City tijdens de alcoholische drooglegging zo ongeveer een eeuw geleden. Acteur Steve Buscemi schittert als de corrupte penningmeester van Atlantic City, die zeer veel macht en invloed heeft.

Plot


Het plot draait om Enoch "Nucky" Thompson, gespeeld door Steve Buscemi, de corrupte penningmeester van de stad. Nucky leidt een dubbelleven, waarbij hij zowel politieke macht uitoefent als betrokken is bij illegale dranksmokkel.

Het verhaal volgt Nucky terwijl hij jonge gangsters zoals Al Capone begeleidt en zich bezighoudt met politieke intriges en criminele activiteiten. Nucky lijkt zijn greep op Atlantic City dankzij zijn nieuwe connecties meer en meer te verstevigen.

Jaren '20


De serie weet perfect de sfeer van 'The Roaring Twenties' vast te leggen, met prachtige kostuums en historische decors. De met aandacht gekozen muziek en het meenemen van de maatschappelijke veranderingen van die tijd in de serie dragen bij aan de geloofwaardigheid van het verhaal.



Boardwalk Empire is niet alleen een meeslepend misdaaddrama, maar ook een venster naar een tumultueuze periode in de Amerikaanse geschiedenis.

Kijk de serie hier op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre feiten: Disney's strenge regels voor jonge sterren
Series / Nieuws

Bizarre feiten: Disney's strenge regels voor jonge sterren

De actrice, toen veertien jaar oud, verloor bijna haar baan

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney betekent vaak meeslepende verhalen en iconische personages. Achter de schermen heerst er echter een strikte cultuur, zeker onder de jonge kind-sterren.

De wereld van de jonge sterren is al vaak onder een vergrootglas gebracht. Zo ligt zender Nickelodeon ook regelmatig onder vuur, recentelijk nog in de autobiografie van Jennette McCurdy.

Mediatraining
Jenna Ortega, die we kennen van series als Wednesday en films als Scream, begon in de serie Stuck In The Middle.

Daar moest ze een strenge mediatraining ondergaan, waar haar verteld werd dat ze minimaal drie keer per dag iets op social media moest plaatsen om volgers op te bouwen, contact met het publiek onderhouden en om de show te promoten.

Uitputtend


Actrice en zangeres Hilary Duff herinnert zich voornamelijk de uitputting. Het constante touren, filmen en leven in de spotlights zonder dat ze ooit een pauze kon nemen. Uiteindelijk voelde Duff zich "losgekoppeld van zichzelf".



Voor actrice Bella Thorne, begonnen bij de Disney serie Shake It Up, ging alles om imago. Toen de actrice, die toen veertien jaar oud was, een keer een bikini foto op social media plaatste, verloor ze bijna haar baan.

Privéfoto's


Dat Disney meedogenloos kan zijn is wel duidelijk in het geval van Vanessa Hudgens (High School Musical). Toen haar privé foto's werden gelekt moest de actrice van Disney haar verontschuldigingen aanbieden om haar imagoschade te beperken.



Ook Selena Gomez (Wizards of Waverly Place) herkent ook de druk die Disney op het imago van zijn jonge, vrouwelijke sterren legt. De opgroeiende actrice kon zich niet vinden in het imago van "braaf meisje".

Wil je meer van deze series zien? Kijk ze dan terug op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Tore'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Tore'

Innemende en emotionele serie over een twintiger die op geheel eigen wijze het verlies van zijn vader verwerkt.

Regie: Erika Calmeyer | Cast: Wiliam Spetz (Tore), Sanna Sundqvist (Linn), Hannes Fohlin (Erik), Peter Haber (Bosse), Karin Bertling (Heidi), Per Svensson (Per), Victor Iván (Viggo), Carlos Romero Cruz (Shady Meat), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 29-34 minuten | Jaar: 2023

Er bestaat geen draaiboek voor rouw. In interviews gaf de Zweedse acteur William Spetz te kennen dat zijn eerste eigen serie niet gaat over rouw maar juist over 'ont-rouwen'. Spetz werd in Zweden op jonge leeftijd bekend met zijn komische sketches op YouTube, terwijl Netflix-kijkers hem wellicht kennen van de serie Quicksand. Met het door hem geschreven Tore laat hij een serieuzere kant van zichzelf zien.

De door Spetz gespeelde hoofdfiguur Tore Holmberg is zevenentwintig, maar niet in staat om op eigen benen te staan. Zijn vader probeert hem dan ook langzaam het huis uit te werken en heeft zelfs plannen om hem te ontslaan van de uitvaartonderneming die hij runt. Tijd om kennis te nemen van zijn ontslag krijgt Tore niet, want zijn vader komt voortijdig te overlijden.

Het is opmerkelijk hoe Spetz het voor elkaar krijgt om met zes afleveringen van amper een halfuur zo veel impact te hebben. Zijn serie is rijk aan thematiek en gelaagde personages die vaak net iets anders doen dan de regels van rouw en filmdrama doorgaans dicteren. Dat begint bij Tore zelf. Net als bij Spetz is zijn homoseksualiteit geen geheim, maar Tore verliest zichzelf in het uitgaansleven, (pogingen tot) seksuele escapades en drugs.

Wanneer het Tore allemaal te veel wordt, zoekt hij zijn heil in een gaybar op een boot. Deze nieuwe toevluchthaven zorgt voor zijn eerste seksuele ervaring, die verloopt zoals dat bij echte mensen gaat: onhandig en twijfelend. De ervaring zit zelfs het randje van aanranding, met een verovering die net wat verder wil gaan dan de bedoeling is.

Het ont-rouwen manifesteert zich ook in de vorm van een eerste echte verliefdheid luisterend naar de naam Erik. Tore weet niet hoe hij toenadering tot deze bloemist moet zoeken, maar de dragqueen van de gaybar weet wel raad. En dan is er nog de moeizame vriendschap met Linn, die steeds verder weg komt te staan van Tores belevingswereld, waardoor het regelmatig flink botst tussen de twee vrienden. Ingegeven door zijn verdriet schreeuwt Tores leven om een radicale omslag waar hij nog helemaal niet klaar voor is.

Tore is op momenten geen gemakkelijke kost en zou in de handen van andere schrijvers en vertolkers wellicht zelfs loodzwaai en deprimerend zijn geworden. Spetz onderzoekt op uiterst ingenieuze wijze thema's als het verlate, door omstandigheden afgedwongen volwassingswordingsproces en het ontvluchten van de zwaarte die het leven kan hebben. Dit alles wordt overgoten met een feelgoodsausje dat geen afbreuk doet aan de ernst van de dilemma's en ontberingen waaraan Tore wordt blootgesteld.

Maar grootste kracht van deze innemende miniserie is toch wel Spetz' vertolking van het titelpersonage, dat niet per se autobiografisch is maar wel parallellen vertoont met zijn eigen leven. Tore is uiterst ontwapenend en kwetsbaar, maar wanneer het leven hem keihard in het gezicht mept is zijn reactie een vorm van ontkenning verhuld als optimisme. Zijn proces leidt naar een volwassen leven, weg van de bescherming van zijn vader, waarin oude bekenden een nieuwe plek innemen en nieuwe vrienden welkom zijn.

De laatste aflevering toont Tore zoals hij het liefst zou willen zijn, met als verschil dat hij nu eens de daad bij het woord voegt. Dat voelt wellicht als een stijlbreuk, maar nodigt juist uit tot een verdere verkenning van het proces dat Tores doormaakt. Het zou zonde zijn als het hierbij zou blijven, dus hopelijk ligt er een twee seizoen in het verschiet.

★★★★☆

Tore is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-subplot leidde uiteindelijk helemaal nergens naartoe
Series / Featured

Deze 'Game of Thrones'-subplot leidde uiteindelijk helemaal nergens naartoe

De onverwachte en schokkende onthulling ging uiteindelijk uit als een nachtkaars.

In het slotseizoen was een drastische wending in het verhaal van Game of Thrones te zien. De White Walkers (de Anderen in Een lied van ijs en vuur) werden seizoenen lang als de ultieme vijand neergezet totdat dit Daenerys (Emilia Clarke) bleek te zijn.

Deze mysterieuze levende doden en hun leider, de Night King, werden hiermee weggezet als een afleiding. De specifieke subplot over de Wildling Craster (Robert Pugh), die zijn pasgeboren zoontjes aan hen geeft, heeft hiermee niets aan het verhaal toegevoegd.

Afhankelijk


Craster leeft achter de Muur met zijn vele dochters met wie hij incest pleegt. De Night's Watch heeft een bloedhekel aan deze man, maar is afhankelijk van zijn hulp.

In seizoen 4 wordt duidelijk waarom Craster schijnbaar geen zoons heeft. Hij laat een baby-jongetje achter in de ijzige kou waarna de Night King hem in een White Walker verandert.

Hoe en waarom


De gruwelijke onthulling wekt de nodige vragen op, bijvoorbeeld hoe deze baby's opgroeien. Verder is niet helder hoe en waarom Craster deze afspraak heeft gemaakt, en hoe het tranformeren van baby's in het plan van de Night King past. Door de drastische koerswijziging in het slotseizoen is geen van de vragen ooit beantwoord.



Het is tot slot mogelijk dat de subplot gewoon bedoeld was voor het schok effect. Wat vaststaat is dat de verhaallijn rond de White Walkers en hun identiteit in de loop van het verhaal verloren is gegaan. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na te zijn gecanceld is er nu goed nieuws voor 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Na te zijn gecanceld is er nu goed nieuws voor 'Daredevil: Born Again'

Nadat de serie volkomen onverwacht op de plank eindigde is er nu een goed bericht.

Tot stomme verbazing van fans besloot Marvel om Daredevil: Born Again zo ongeveer te cancelen. De helft van het seizoen was op dat moment al gefilmd. The Hollywood Reporter komt nu met een positief bericht naar aanleiding van de serie.

Hogerhand bekeek de afleveringen die al gefilmd waren en waren hier ontevreden over. Het verhaal moest omgegooid worden, en Dario Scardapane is de nieuwe showrunner die dit in orde gaat maken. Loki-regisseurs Justin Benson en Aaron Moorhead zullen de rest van het seizoen regisseren.

Teruggrijpen


De oorspronkelijke showrunners Chris Ord en Matt Corman blijven wel aan maar dan als uitvoerend producent. Marvel heeft besloten dat de reboot qua toon meer moet teruggrijpen op de eerdere Daredevil.

Ook is het de bedoeling dat er een overkoepelende verhaallijn komt. Dario Scardapane is prima geschikt, aangezien hij al aan de spin-off The Punisher heeft meegewerkt. Hij zal bepaalde afleveringen en scènes herschrijven naast het schrijven van nieuwe afleveringen.

Resterende afleveringen


Benson en Moorhead zullen de afleveringen die nog niet gefilmd zijn voor hun rekening nemen. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel afleveringen het eerste seizoen uiteindelijk zal krijgen.

Bekijk op instagram


Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 in première gaan op Disney+. Door de staking is dit naar een later, vooralsnog onbekend tijdstip verschoven.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series zouden tegenwoordig "enorm fout" zijn, maar ze waren zo leuk!
Series / Featured

Deze series zouden tegenwoordig "enorm fout" zijn, maar ze waren zo leuk!

Drie knallers die goed staan aangeschreven zijn tegeljkertijd uit een ander tijdperk.

Er is een behoorlijk stevige discussie gaande over discriminatie en wat in dat verband wel en niet kan in series. Zo zijn er bijvoorbeeld oude komedieseries die worden aangepast omdat er foute grappen in worden gemaakt.

Ongeacht wat je van dit soort acties vindt, sommige series zouden vandaag de dag aanzienlijk anders geschreven worden. Hieronder lees je over drie series die het in 2023 waarschijnlijk niet zouden redden.

24


De thrillerserie over Jack Bauer (Kiefer Sutherland) liep negen seizoenen (2001 - 2014) en werd de hemel in geprezen. Jack komt in Los Angeles te werken bij een anti-terrorisme eenheid.

Sutherlands personage vond dat het doel de middelen heiligde en had hierdoor de nodige aanvaringen met zijn collega's. Hoewel de serie een Golden Globe Award won voor Beste Dramaserie, was er ook de nodige kritiek. Zo werd martelen verheerlijkt en werden Arabieren nogal stereotypisch neergezet.

Rotten Tomatoes: 86%

Kijk hier.

Nip/Tuck


Dit medische drama telt zes seizoenen (2003 - 2010) en gaat over de plastisch chirurgen Dr. Sean McNamara (Dylan Walsh) en Dr. Christian Troy (Julian McMahon) en hun privékliniek. Sean is een familieman, terwijl Christian een heerlijk foute gluiperd is die zijn patiëntes in bed wil krijgen.



Ook Nip/Tuck won een Golden Globe Award voor Beste Dramaserie. Jammer genoeg werden vrouwen, minderheden en dikke mensen wel érg plat neergezet.

Rotten Tomatoes: 81%

Kijk hier.

Two and a Half Men


De komediehit duurde twaalf seizoenen (2013 -2015). Bij het publiek sloeg de serie prima aan, maar de critici waren wat minder positief. Two and a Half Men gaat over Alan Harper (Jon Cryer) en zijn zoon Jake (Angus T. Jones). Vader en zoon trekken in bij Alans broer Charlie (Charlie Sheen).



Charlie's leven bestaat uit zijn baan in de reclame en zijn uitbundige vrijgezellenbestaan. Ook zien we Alans, en later ook Jake's avonturen met de dames. De serie was op zich wel grappig maar ook nogal kinderachtig, waarbij zowel de hoofdpersonages als hun dates eigenlijk oppervlakkige mensen zijn.

Rotten Tomatoes: 66%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek in november 7 gloednieuwe series en afleveringen op Prime Video
Series / Nieuws

Ontdek in november 7 gloednieuwe series en afleveringen op Prime Video

Komende maand wordt een mengelmoes van verschillende series, met voor elk wat wils.

Prime Video zet in november weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.



Gen V (seizoen 1 - aflevering 8)



Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Uit de wereld van The Boys is hier Gen V, een spannende nieuwe serie die zich afspeelt op een superheldenschool. De studenten zoeken hun morele grenzen op terwijl ze strijden om de nummer één van de school te worden en bij de Seven te komen, het elite-superheldenteam van Vought International. Als de duistere geheimen van de school onthuld worden, moeten ze kiezen wat voor helden ze willen worden.





Bosch: Legacy (seizoen 2 - aflevering 7-10)



Verschijnt op: Vrijdag 3, 10 november
Genre: Misdaad / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Harry Bosch, gepensioneerd rechercheur Moordzaken die privédetective werd, vecht om zaken af ​​te werken zonder de autoriteit die zijn vorige baan bood. Advocaat Honey 'Money' Chandler, die een moordpoging heeft overleefd, worstelt om haar vertrouwen in het rechtssysteem te behouden.





Upload (seizoen 3 - aflevering 5-8)



Verschijnt op: Vrijdag 3, 10 november
Genre: Komedie / Mysterie / Sciencefiction
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Prime Video’s populairste comedy is terug! In seizoen 3 begint de nieuw gedownloade Nathan een relatie met Nora terwijl ze Freeyond saboteren. Ondertussen wordt in Lakeview een digitale kopie van Nathan tot leven gewekt, die een relatie begint met Ingrid. Aleesha wordt gepromoveerd tot manager en vindt een nieuwe geliefde op haar werk, en een eenzame Luke zoekt werk in de Grijze Zone.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

2 november: Alphonse (seizoen 1 - aflevering 6) - Komedie - Alphonse, een veertiger, die zich bevindt in een huwelijkscrisis en een crisis op werkgebied, hervindt het contact met een vader die hij amper kende en ontdekt een verrassende nieuwe roeping. Gaandeweg ontmoet hij een universum aan vrouwen, de een nog spannender en gekker dan de ander, en zo stort hij zich op een reis die gevaarlijk is en grenzen overschrijdt, maar vol goedheid zit.

3, 10, 17, 24 november: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1 - aflevering 4-7) - Reality-TV - Onder begeleiding van host Robbert Rodenburg reizen twaalf bekende influencers af naar Thailand om hier de ultieme proef te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de normaal aan luxe gewende personalities in duo’s de strijd met elkaar aan.

3 november: Invincible (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Invincible is een superhelden-tekenfilmserie voor volwassenen over de 17-jarige Mark Grayson, die net zo is als als andere jongens van zijn leeftijd – behalve dat zijn vader Omni-Man de machtigste superheld op de planeet is.

10 november: 007: Road to a Million (seizoen 1) - Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV - Van de producers achter de James Bond-films. Negen alledaagse koppels gaan een episch avontuur aan langs Bond-achtige uitdagingen, allemaal voor een kans om een miljoen pond te winnen.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'American Horror Story'

Deze week zet Disney+ vooral in voor lekker griezelen met de spannendste series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



American Horror Story (seizoen 12 - aflevering 2)



Verschijnt op: Woensdag 1 november
Genre: Drama / Horror / Sciencefiction
Kijk op: Disney+

Synopsis: Het bekende American Horror Story is een anthologieserie die draait om verschillende personages en locaties, en verschillende aspecten uit het horrorgenre tentoon stelt.






Goosebumps (seizoen 1 - aflevering 7)



Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Avontuur / Komedie / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: Wanneer een klein stadje wordt achtervolgd door het verleden, moet een groep tieners het naderende onheil zien tegen te houden.





Loki (seizoen 2 - aflevering 5)



Verschijnt op: Vrijdag 3 november
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

2, 9, 16, 23, 30 : The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 6-10) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-cameo levert schaamrood op voor actieheld Jean-Claude Van Damme
Series / Nieuws

'Friends'-cameo levert schaamrood op voor actieheld Jean-Claude Van Damme

Hij wist niets van de serie en presteerde volgens hemzelf meer dan belabberd.

Eén van de populairste sitcoms aller tijden heeft in de tien seizoenen dat het liep een legio aan gastrollen gehad, alleen denkt actieheld Jean-Claude Van Damme iets minder plezierig terug aan zijn Friends-cameo.


Van Damme had een cameo in The One After The Superbowl Part II, de dertiende aflevering van het tweede seizoen. Het was in deze aflevering niet de enige cameo, ook actrice Julia Roberts had een gastrol.

Ongemakkelijk en onwennig


Terwijl Roberts en de rest van de cast die aflevering ongetwijfeld met een glimlach herinneren, was het voor Jean-Claude Van Damme helemaal niet prettig. In een interview onthulde Van Damme dat hij zich nog steeds schaamt voor de cameo. Hij vertelt:

"Mijn acteerwerk is zo slecht. Ik kom echt over als een stuntel. Dus, toen was ik op de set, en die meiden, ze komen en kussen me, en ze kussen me op de lippen. Ik wist niet wat ik moest doen, hoe ik het moest aanpakken... Het was vreemd. Ze waren overigens erg aardig."

Van Damme on steroids


In de aflevering speelt Van Damme zichzelf, alleen dan een arrogante en nogal onaangename versie die conflicten creëert tussen Monica (Courteney Cox) en Rachel (Jennifer Aniston).



In het interview herinnert de acteur zich ook dat hij niets wist over de show toen ze hem vroegen om deel te nemen, maar dat iedereen heel vriendelijk voor hem was.

Kijk nog eens alle afleveringen van Friends op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geschokte reacties op overlijden van Matthew Perry uit 'Friends'
Series / Nieuws

Geschokte reacties op overlijden van Matthew Perry uit 'Friends'

Een bloemlezing uit de eerste reacties op het overlijden van Matthew Perry uit 'Friends'

Op zaterdagavond overleed Matthew Perry, bekend van zijn rol als de sarcastische Chandler Bing in de populaire sitcom Friends, in zijn huis in Los Angeles. De 54-jarige acteur werd dood aangetroffen in een tragisch verdrinkingsincident, zo meldde zijn vertegenwoordiger aan NBC News.

Maggie Wheeler


Maggie Wheeler, bekend als Chandler's vriendin Janice in Friends, deelde op Instagram haar dankbaarheid voor de vreugde die Perry in zijn te korte leven bracht. Ze schreef: "Ik voel me gezegend door elk creatief moment dat we hebben gedeeld."

Fairchild


Morgan Fairchild, die Chandler's moeder Nora Bing vertolkte, zei: "Ik ben bedroefd over het voortijdige overlijden van mijn 'zoon'... Het verlies van zo'n getalenteerde jonge acteur is schokkend."

De Canadese premier Justin Trudeau, die Perry kende als kind toen Perry's moeder als assistent werkte voor zijn vader, de Canadese premier Pierre Trudeau, beschreef zijn overlijden als schokkend en verdrietig.

Quote Trudeau


"Ik zal de spelletjes die we vroeger op het schoolplein speelden nooit vergeten, en ik weet dat mensen over de hele wereld nooit de vreugde zullen vergeten die hij hen bracht. Bedankt voor alle lachbuien, Matthew. Je was geliefd - en je zult gemist worden," zei Trudeau.

Bekijk op instagram


Selma Blair


Actrice Selma Blair deelde op Instagram dat Perry haar oudste vriend was. "Allemaal hielden we van Matthew Perry, en ik in het bijzonder. Elke dag," schreef Blair. "Ik hield onvoorwaardelijk van hem. En hij van mij. En ik ben gebroken. Met een gebroken hart. Droom zacht, Matty. Droom zacht."

Bekijk op instagram


Actrice Paget Brewster, die Chandler's vriendin Kathy speelde in seizoen vier van Friends, schreef op X: "Hij was aardig voor me in Friends en elke keer dat ik hem in de decennia daarna zag. Lees alsjeblieft zijn boek. Het was zijn erfenis om te helpen. Maar hij zal geen rust vinden. Hij is al te druk bezig iedereen daarboven aan het lachen te maken."

Tom Green


De komiek Tom Green schreef: "Geschokt en bedroefd om zojuist te horen over het overlijden van Matthew Perry door een tragische verdrinking. Hij is een van de vele getalenteerde en ongelooflijke succesverhalen uit mijn geboortestad Ottawa, Canada. Rust in vrede Matthew."

Bekijk op instagram


Warner Bros


Warner Bros Television Group, dat Friends produceerde gedurende de hele looptijd van 1994 tot 2004, zei in een verklaring: "We zijn kapot van het overlijden van onze dierbare vriend Matthew Perry. Matthew was een ongelooflijk getalenteerde acteur en een onuitwisbaar onderdeel van de Warner Bros Television Group-familie. Het impact van zijn komische genialiteit werd over de hele wereld gevoeld, en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van velen. Dit is een hartverscheurende dag, en we sturen onze liefde naar zijn familie, geliefden en al zijn toegewijde fans."

NBC


NBC, het netwerk dat Friends uitzond, zei: "Hij bracht zoveel vreugde aan honderden miljoenen mensen over de hele wereld met zijn perfect getimede humor en scherpe geest. Zijn nalatenschap zal voortleven door talloze generaties."

Het officiële Friends-account op X deelde: "We zijn kapot van het nieuws van het overlijden van Matthew Perry. Hij was een waar geschenk voor ons allen. Ons hart gaat uit naar zijn familie, geliefden en al zijn fans."

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer goed nieuws over 'The Sandman' seizoen 2
Series / Nieuws

Eindelijk weer goed nieuws over 'The Sandman' seizoen 2

Deze acteur zien we in seizoen 2 van 'The Sandman' als Destruction.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er weer goed nieuws over serie The Sandman. Er is namelijk een interessante nieuwe acteur toegevoegd aan de cast.

Een nieuw rapport van Redanian Intelligence beweert dat de Britse acteur Barry Sloane is gecast als Destruction in het tweede seizoen van de serie over Neil Gaimans The Sandman-strips. De opnames voor seizoen 2 waren al enkele weken aan de gang, voordat ze werden stopgezet door de stakingen.

Nieuw familielid


Destruction is samen met Delirium en Destiny een van de nieuwe Endless die we naar verwachting in het komende seizoen zullen zien. Naar verluidt is hij ook een terugkerend personage. In de strips verliet Destruction zijn post lang geleden, waarna hij al het contact met zijn broers en zussen liet vallen. Hij wordt afgebeeld als een vriendelijke, lange en gespierde man.

Er zijn zeven leden van The Endless, waaronder Tom Sturridge als hoofdpersonage Dream. Ook zagen we in seizoen 1 al Kirby Baptiste als Death, Donna Preston als Despair en Mason Alexander Park als Desire.

Andere castings


Sloane staat bekend om zijn rollen in series als Revenge, Six en Longmire. Ook kun je hem kennen van zijn werk in games, waaronder Captain John Price in Call of Duty: Modern Warfare.



Het nieuws van zijn casting sluit aan bij andere nieuwsberichten deze week. Het gerucht gaat dat Daphne Alexander en Tafline Steen in het tweede seizoen te zien zullen zijn in de rollen van Bromie en Xantho. Bekijk The Sandman op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De wereld rouwt om overlijden Matthew Perry uit 'Friends'
Series / Nieuws

De wereld rouwt om overlijden Matthew Perry uit 'Friends'

Matthew Perry is op 54-jarige leeftijd overleden. Hij speelde Chandler in 'Friends'.

De wereld rouwt om het verlies van de geliefde acteur Matthew Perry, die beroemd werd door zijn rol als Chandler in de legendarische tv-serie Friends. Op 54-jarige leeftijd werd hij levenloos aangetroffen in zijn woning in Los Angeles.

TMZ meldt dat Perry werd ontdekt in een jacuzzi door zijn assistent. De politie onderzoekt het tragische overlijden van de acteur, die 54 jaar was.

Televisie-icoon


Matthew Perry speelde tien seizoenen lang Chandler, één van de iconische personages in de wereld van Friends, de populaire serie over een hechte vriendengroep in New York. Hij oogstte erkenning en werd maar liefst drie keer genomineerd voor een Emmy Award.

Eén nominatie was voor zijn rol in Friends, en de andere twee waren voor zijn optredens als adviseur van het Witte Huis in de tv-serie The West Wing. Perry schitterde ook op het witte doek, met memorabele rollen in films als Fools Rush In en The Whole Nine Yards.

Verslaving


Achter de schermen worstelde Perry bijna voortdurend met een verslaving aan pijnstillers en alcohol. In zijn memoires onthulde hij de diepgewortelde schaamte die hem er in het begin van weerhield zijn gevecht openbaar te maken.



Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.