search
In 2001 werd deze opvallende scène uit 'Friends' geschrapt: er was een goede reden voor
Series / Featured

In 2001 werd deze opvallende scène uit 'Friends' geschrapt: er was een goede reden voor

De omstandigheden kunnen onverwacht voor een totaal andere context zorgen.

Er worden vanzelfsprekend scènes uit tv- en filmproducties geschrapt. De redenen kunnen praktisch zijn, of gerelateerd aan het verhaal. Een bepaalde scène werd destijds uit Friends geschrapt, maar dit had een zeer specifieke reden.

In aflevering 3 van seizoen 8 zien we Chandler (Matthew Perry) en Monica (Courteney Cox) op het vliegveld, op huwelijksreis. Aangezien de aflevering twee weken na de aanslagen op 11 september werd uitgezonden, werd hetgeen hierna gebeurde verwijderd.

Chandler op zijn best


In de clip, die je hieronder kunt bekijken, ziet Chandler een bord waarop verboden wordt om grappen te maken over bommen en vliegtuigkapingen. Chandler kan dit natuurlijk niet nalaten met alle gevolgen van dien.

De makers besloten in 2001 terecht dat het niet gepast zou zijn om deze scène in de aflevering te laten zitten. Pas een aantal jaren later werd het transcript gedeeld.

Beladen grap


Hierbij werd de volgende mededeling gedaan: "We hopen dat de grappen begrepen worden zoals ze destijds bedoeld waren". Soms kunnen omstandigheden dusdanig veranderen dat een onschuldige grap ontzettend beladen wordt en allesbehalve leuk overkomt.Je kunt Friends bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen