search
Geschokte reacties op overlijden van Matthew Perry uit 'Friends'
Series / Nieuws

Geschokte reacties op overlijden van Matthew Perry uit 'Friends'

Een bloemlezing uit de eerste reacties op het overlijden van Matthew Perry uit 'Friends'

Op zaterdagavond overleed Matthew Perry, bekend van zijn rol als de sarcastische Chandler Bing in de populaire sitcom Friends, in zijn huis in Los Angeles. De 54-jarige acteur werd dood aangetroffen in een tragisch verdrinkingsincident, zo meldde zijn vertegenwoordiger aan NBC News.

Maggie Wheeler


Maggie Wheeler, bekend als Chandler's vriendin Janice in Friends, deelde op Instagram haar dankbaarheid voor de vreugde die Perry in zijn te korte leven bracht. Ze schreef: "Ik voel me gezegend door elk creatief moment dat we hebben gedeeld."

Fairchild


Morgan Fairchild, die Chandler's moeder Nora Bing vertolkte, zei: "Ik ben bedroefd over het voortijdige overlijden van mijn 'zoon'... Het verlies van zo'n getalenteerde jonge acteur is schokkend."

De Canadese premier Justin Trudeau, die Perry kende als kind toen Perry's moeder als assistent werkte voor zijn vader, de Canadese premier Pierre Trudeau, beschreef zijn overlijden als schokkend en verdrietig.

Quote Trudeau


"Ik zal de spelletjes die we vroeger op het schoolplein speelden nooit vergeten, en ik weet dat mensen over de hele wereld nooit de vreugde zullen vergeten die hij hen bracht. Bedankt voor alle lachbuien, Matthew. Je was geliefd - en je zult gemist worden," zei Trudeau.

Bekijk op instagram


Selma Blair


Actrice Selma Blair deelde op Instagram dat Perry haar oudste vriend was. "Allemaal hielden we van Matthew Perry, en ik in het bijzonder. Elke dag," schreef Blair. "Ik hield onvoorwaardelijk van hem. En hij van mij. En ik ben gebroken. Met een gebroken hart. Droom zacht, Matty. Droom zacht."

Bekijk op instagram


Actrice Paget Brewster, die Chandler's vriendin Kathy speelde in seizoen vier van Friends, schreef op X: "Hij was aardig voor me in Friends en elke keer dat ik hem in de decennia daarna zag. Lees alsjeblieft zijn boek. Het was zijn erfenis om te helpen. Maar hij zal geen rust vinden. Hij is al te druk bezig iedereen daarboven aan het lachen te maken."

Tom Green


De komiek Tom Green schreef: "Geschokt en bedroefd om zojuist te horen over het overlijden van Matthew Perry door een tragische verdrinking. Hij is een van de vele getalenteerde en ongelooflijke succesverhalen uit mijn geboortestad Ottawa, Canada. Rust in vrede Matthew."

Bekijk op instagram


Warner Bros


Warner Bros Television Group, dat Friends produceerde gedurende de hele looptijd van 1994 tot 2004, zei in een verklaring: "We zijn kapot van het overlijden van onze dierbare vriend Matthew Perry. Matthew was een ongelooflijk getalenteerde acteur en een onuitwisbaar onderdeel van de Warner Bros Television Group-familie. Het impact van zijn komische genialiteit werd over de hele wereld gevoeld, en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van velen. Dit is een hartverscheurende dag, en we sturen onze liefde naar zijn familie, geliefden en al zijn toegewijde fans."

NBC


NBC, het netwerk dat Friends uitzond, zei: "Hij bracht zoveel vreugde aan honderden miljoenen mensen over de hele wereld met zijn perfect getimede humor en scherpe geest. Zijn nalatenschap zal voortleven door talloze generaties."

Het officiële Friends-account op X deelde: "We zijn kapot van het nieuws van het overlijden van Matthew Perry. Hij was een waar geschenk voor ons allen. Ons hart gaat uit naar zijn familie, geliefden en al zijn fans."

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen