search
Bizarre feiten: Disney's strenge regels voor jonge sterren
Series / Nieuws

Bizarre feiten: Disney's strenge regels voor jonge sterren

De actrice, toen veertien jaar oud, verloor bijna haar baan

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney betekent vaak meeslepende verhalen en iconische personages. Achter de schermen heerst er echter een strikte cultuur, zeker onder de jonge kind-sterren.

De wereld van de jonge sterren is al vaak onder een vergrootglas gebracht. Zo ligt zender Nickelodeon ook regelmatig onder vuur, recentelijk nog in de autobiografie van Jennette McCurdy.

Mediatraining
Jenna Ortega, die we kennen van series als Wednesday en films als Scream, begon in de serie Stuck In The Middle.

Daar moest ze een strenge mediatraining ondergaan, waar haar verteld werd dat ze minimaal drie keer per dag iets op social media moest plaatsen om volgers op te bouwen, contact met het publiek onderhouden en om de show te promoten.

Uitputtend


Actrice en zangeres Hilary Duff herinnert zich voornamelijk de uitputting. Het constante touren, filmen en leven in de spotlights zonder dat ze ooit een pauze kon nemen. Uiteindelijk voelde Duff zich "losgekoppeld van zichzelf".Voor actrice Bella Thorne, begonnen bij de Disney serie Shake It Up, ging alles om imago. Toen de actrice, die toen veertien jaar oud was, een keer een bikini foto op social media plaatste, verloor ze bijna haar baan.

Privéfoto's


Dat Disney meedogenloos kan zijn is wel duidelijk in het geval van Vanessa Hudgens (High School Musical). Toen haar privé foto's werden gelekt moest de actrice van Disney haar verontschuldigingen aanbieden om haar imagoschade te beperken.Ook Selena Gomez (Wizards of Waverly Place) herkent ook de druk die Disney op het imago van zijn jonge, vrouwelijke sterren legt. De opgroeiende actrice kon zich niet vinden in het imago van "braaf meisje".

Wil je meer van deze series zien? Kijk ze dan terug op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen