search
Deze 'Star Wars'-serie was al helemaal af: toch gooide Disney deze in de prullenbak
Series / Featured

Deze 'Star Wars'-serie was al helemaal af: toch gooide Disney deze in de prullenbak

De animatieserie Star Wars: Detours had al 39 afleveringen. Alles ging naar het ronde archief.

De afgelopen jaren verschijnen er vele Star Wars-series op Disney+, van grote live action-series als The Mandalorian tot animatieproducties als Star Wars: Visions. Toch was er de afgelopen jaren geen ruimte voor Star Wars: Detours.

Detours werd in 2012 aangekondigd tijdens Star Wars Celebration en het waren Seth Green en Matthew Senreich (Robot Chicken) die aan de slag gingen met de animatieserie.

39 afleveringen


Detours was een serie met korte afleveringen en er waren al 39 afleveringen volledig afgerond toen de stekker eruit ging. Er waren ook nog eens 62 afleveringen met een afgerond script.

Disney kocht in 2012 Lucasfilm en na een aantal jaar zag de studio helemaal niets in het project en gooide het in de prullenmand. "De meest recente gesprekken die ik heb gehad met iemand die er iets over te zeggen heeft, maken duidelijk dat er niet snel iets gebeurt," vertelde Green in 2021 aan Entertainment Weekly.

Gelekte aflevering


Er is in het verleden een aflevering van Star Wars: Detours gelekt en deze kun je hieronder bekijken. Duidelijk is dat de humoristische parodie-animatieserie gericht was op de jongere Star Wars-fan.



Uiteindelijk is er nooit een reden gegeven waarom de serie in het ronde archief belandde. Green gaf in 2021 ook aan dat het cancelen hem niet echt heeft geraakt. "Ik ben er niet echt emotioneel onder, omdat ik vier jaar achter elkaar iets heb kunnen maken met George Lucas," aldus Green.

Bekende stemmen
Enorm veel bekende namen spraken stemmen in, onder meer Todd Grimes, Zachary Levi, Seth MacFarlane, Seth Green, Felicia Day, 'Weird Al' Yankovic en Billy Dee Williams.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen