search

Ons nieuws van woensdag 1 november 2023

Recensie Disney+-serie 'What We Do in the Shadows' seizoen 5
Recensie

Recensie Disney+-serie 'What We Do in the Shadows' seizoen 5

Met het vijfde seizoen begeeft de vampiermockumentary zich steeds zelfverzekerder richting het absurdistische.

Regie: Yaya Gorskaya, Kyle Newacheck, Tig Fong | Cast: Harvey Guillén (Guillermo de la Cruz), Kayvan Novak (Nandor The Relentless), Matt Berry (Laszlo Cravensworth), Natasia Demetriou (Nadja), Mark Proksch (Colin Robinson), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 23-29 minuten | Jaar: 2023

Het is weer tijd voor een bezoekje aan de vier meest chaotische vampiers (en hun 'familiar') van Staten Island. In alweer het vijfde seizoen van What We Do in the Shadows maken vampierhuisgenoten Nandor, Laszlo, Nadja, Colin en Guillermo weer van alles mee. Verwacht een hoop metamomenten, goed opgebouwde spanning, bizarre special effects en veel citeerbare dialoog.

Aan het einde van het vorige seizoen werd er al naar gehint, maar nu gebeurt het dan toch: na jarenlang te hebben gezeurd bij Nandor wordt Guillermo eindelijk een vampier. Na een bloederig als hilarisch tafereel wordt Guillermo's droom werkelijkheid. En hoewel hij in de voorgaande seizoenen vooral een achtergrondrol had, stelt dit seizoen zijn transformatie centraal. Want natuurlijk verloopt deze met allerlei onvoorziene problemen.

Het is fijn dat de serie bepaalde personages gaandeweg wat meer diepgang heeft gegeven, zoals hoe het vorige seizoen de aandacht vestigde op energievampier Colin Robinson. Zijn verhaallijn en die van Guillermo voorzien in genoeg afwisseling om de serie na zoveel seizoenen niet te laten vervelen. In combinatie met de uitbundige humor van de vier vampierhuisgenoten is ook dit vijfde seizoen daardoor erg bevredigend.

Zoals kan worden verwacht van een mockumentary gaat dit seizoen heerlijk over de top met zelfbewuste humor. Door te spelen met het beeld en meerdere malen de cameracrew in beeld te brengen, krijgen simpele scènes een extra laag goed uitgevoerde komedie. Op het moment dat Guillermo een vampier wordt, praat hij direct in de camera en geeft hij tips voor de montage van de scène. Dit had enorm goedkoop kunnen overkomen, maar draagt hier alleen maar bij aan de absurditeit.

De kwaliteit van het hele seizoen ligt hoog, niet alleen omdat alle acteurs na zoveel jaar geweldig goed in hun rol zitten, maar ook vanwege de ironische blik op burgerlijk Amerika. De serie steekt dan ook constant de draak met onderwerpen als gemeenteraadsverkiezingen, HR-presentaties, lokaal nieuws en pridevieringen (georganiseerd door heteromensen).

Door meer dan de helft van de afleveringen te vullen met plots die op zichzelf kunnen staan blijft het tempo hoog en verveelt de serie geen enkel moment. De keerzijde hiervan is dat het overkoepelende verhaal wel wat losjes is, maar dat is niet storend omdat de individuele afleveringen meer dan genoeg amusement bieden.

De flinke dosis toilethumor zal voor bekenden van de serie ook geen verrassing zijn. Hoewel die nooit echt de overhand neemt, is het soms wel zonde dat de gigantisch geïnspireerde grappen door zulke simpele humor onderuit worden gehaald. Het haalt op sommige punten ook de kijker uit de overkoepelende lijn, aangezien de grappen wat afleidend kunnen zijn.

Met een aantal losse eindjes wordt de deur openhouden voor een zesde seizoen. Dat dit er komt is inmiddels bevestigd, al zal het nog minimaal een jaar op zich laten wachten, zeker met de huidige Hollywoodstakingen. In de tussentijd zullen de beste uitspraken vast bij elkaar worden gemonteerd voor verscheidene socialemediapagina's.

★★★★☆

What We Do in the Shadows is te zien bij Disney +.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De titel 'The Big Bang Theory' heeft een dubbele betekenis
Series / Featured

De titel 'The Big Bang Theory' heeft een dubbele betekenis

Een uitleg waarom 'The Big Bang Theory' haar serietitel heeft gekregen.

Hoe komt een serie nu precies aan zijn naam? In deze reeks behandelen wij een aantal serienamen die inmiddels zo gemeengoed zijn geworden dat we vaak niet eens meer weten waar de titel nu vandaan komt. Vandaag behandelen we The Big Bang Theory.

Eén van de meest voor de hand liggende redenen achter de titel is dat de serie draait om een groep nerdy vrienden, met een focus op fysica en wetenschap. De term 'The Big Bang' is een verwijzing naar de theorie over het ontstaan van het universum, die stelt dat het universum ooit begon met een enorme explosie, bekend als de Big Bang. Aangezien een van de hoofdpersonages, Sheldon Cooper, een briljante fysicus is, is de naam een knipoog naar zijn wetenschappelijke achtergrond.

Dubbele betekenis


Daarnaast heeft de naam ook een dubbele betekenis. The Big Bang Theory verwijst niet alleen naar de oorsprong van het universum, maar ook naar het ontstaan van vriendschappen en relaties in de serie. De serie belicht de 'explosieve' aard van persoonlijkheden, hun gedragingen, en hoe deze kunnen leiden tot zowel komische als hartverwarmende momenten.

Het gebruik van de term 'Theory' is ook interessant. Het benadrukt de wetenschappelijke en analytische aard van sommige personages in de serie, vooral hoofdpersoon Sheldon, die elke situatie graag benadert vanuit een theoretisch perspectief

The Big Bang Theory


Al met al is de naam The Big Bang Theory zorgvuldig gekozen om zowel de inhoud van de serie als de unieke mix van humor en wetenschap te weerspiegelen. Het is een naam die intrigeert en het heeft zonder twijfel bijgedragen aan het succes en de herkenbaarheid ervan.



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V' op Prime Video: Dit kun je verwachten in de grote seizoensfinale
Series / Nieuws

'Gen V' op Prime Video: Dit kun je verwachten in de grote seizoensfinale

Wie overleeft het? Wie delft het onderspit? Kijk gauw de laatste trailer van seizoen 1.

Het eerste seizoen van The Boys-spin-off Gen V zit er bijna op. Met de seizoensfinale in aantocht komt Prime Video met een gloednieuwe trailer die een blik geeft van wat we kunnen verwachten.


Het eerste seizoen Gen V is omvangrijk te noemen door het gehele The Boys-universum te verkennen, met het verhaal over jonge, aspirant-helden die verstrikt zijn in het duistere web van Vought International's Godokin University School of Crime Fighting.

Verhaallijnen in elkaar geweven


Gedurende het seizoen heeft Gen V enkele belangrijke banden met The Boys aangehaald, waaronder de waarschijnlijke dreiging die in het vierde seizoen van The Boys moet plaatsvinden. Echter moet wel eerst het eerste seizoen waardig worden afgesloten.

In de nieuwe trailer is te zien hoe de jonge groep superhelden zich opsplitsen in twee groepen. De leden uit de groepen worden tegenover elkaar gezet en de grande finale belooft ook nog eens extra sensationeel en vooral heel bloederig te worden.

Superheldenschool met een knipoog


Gen V is de eerste live-action spin-off van The Boys, de populaire Prime Video-serie gebaseerd op de Dynamite Comics-reeks. De serie speelt zich af op een school waar jonge superhelden hun best doen om in een van Vought's superteams te komen.



Kijk aanstaande vrijdag naar de spannende seizoensfinale van Gen V op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Grey's Anatomy' zou McDreamy in eerste instantie door een totaal andere acteur gespeeld worden
Series / Featured

In 'Grey's Anatomy' zou McDreamy in eerste instantie door een totaal andere acteur gespeeld worden

Meredith en Derek waren het droomkoppel van de serie, maar Patrick Dempsey werd pas later gecast.

Tony Phelan was gedurende acht seizoenen co-showrunner van het populaire ziekenhuisdrama. In een recente podcast sprak hij over zijn tijd bij Grey's Anatomy en onthulde dat maker Shonda Rhimes haar poot stijf hield met betrekking tot het casten van Patrick Dempsey als Derek Shepherd, oftewel McDreamy.

Hogerhand wilde dat Merediths (Ellen Pompeo) grote liefde gespeeld zou worden door Rob Lowe, die indertijd in West Wing schitterde. Rhimes wilde echter een minder bekende cast, waaronder Dempsey, en koos voor mensen met ervaring in het theater.

Voorkeur van de zender


Phelan was te gast in de Hollywood at Home podcast. Rhimes kreeg de suggestie om beroemde namen te strikken voor de serie, maar dit zag zij totaal niet zitten.

Phelan: "De serie had zo'n grote bezetting en de enige van hen die beroemd was, was Patrick Dempsey. Maar hij had ook al een tijdje geen hit gehad. De zender had een voorkeur voor Rob Lowe, ook wilden ze Kristen Chenoweth voor de rol van Dr. Bailey [dit werd Chandra Wilson]. Lowe en Chenoweth zaten beiden in 'West Wing'".

Schakelen


Phelan besloot: "Het spreekt voor Shonda [Rhimes] dat ze voor mensen ging die thuis waren in het theater en goed konden schakelen tussen komedie en drama". Rhimes' instincten bleken juist doordat McDreamy een van de populairste personages in Grey's Anatomy werd.



Grey's Anatomy kun je streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon maakt van deze legendarische horrorfranchise nu een serie
Series / Nieuws

Amazon maakt van deze legendarische horrorfranchise nu een serie

Variety bericht over Amazons nieuwste project waaraan de originele producenten meewerken.

Sinds Amazon MGM heeft gekocht bestaat het plan om van diverse filmklassiekers een serie te maken. Hieronder valt ook de horrortrilogie Poltergeist.

De eerste film kwam uit in 1982 en was een groot succes, en in 1984 en 1986 volgden nog twee films. Steven Spielbergs productiemaatschappij is bij het project betrokken en naar verluidt speelt de serie zich af in de wereld van de eerste film.

Niet zo onschuldig


In Poltergeist wordt het verhaal verteld van de familie Freeling. Hun huis wordt belaagd door kwade geesten. Hun tienjarige dochtertje Carol Anne (Heather O'Rourke) hoort bovennatuurlijke stemmen uit de tv komen. In eerste instantie lijken de geesten goedaardig, totdat het gruwelijke uit de klauwen loopt en Carol Anne ontvoerd wordt door de geesten.

In 1996 was een spinoff-serie te zien getiteld Poltergeist: The Legacy. Deze serie liep gedurende vier seizoenen. In 2015 maakte niemand minder dan Sam Raimi een reboot die helaas niet goed ontvangen werd.

Nog geen schrijver


Op dit moment is nog weinig bekend over de plot behalve dat deze zich in de wereld van de oorspronkelijke films af zal spelen. Tevens bericht Variety dat er nog geen schrijver is toegewezen voor dit project. De oorspronkelijke producenten Darryl Frank en Justin Falvey doen mee aan het project, evenals Spielbergs productiemaatschappij Amblin Television.



Op het moment van schrijven is nog niet bekend binnen welk tijdsbestek de serie te zien zal zijn. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verkiezingsspecial haalt 'Draadstaal' terug naar Nederlandse tv
Series / Nieuws

Verkiezingsspecial haalt 'Draadstaal' terug naar Nederlandse tv

Het satirische programma van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven heeft een erg speciaal thema.

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan, en naast alle televisiedebatten zal nu ook het satirische programma Draadstaal zich de vingers gaan branden aan het onderwerp van de verkiezingen. Komieken Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven kruipen weer in hun oude rollen en laten weinig van hun thematiek heel.

Verschillende bekende typetjes, die kijkers van de populaire sketches uit Draadstaal zeker zullen herkennen, keren terug om hun ongezouten kijk op de politiek te delen.

Draadstaal


Oorspronkelijk werd het programma uitgezonden door de VPRO van 2007 tot en met 2009. Na de overstap naar Talpa mochten de originele naam en typetjes niet langer meer worden gebruikt wegens auteursrechtelijke kwesties. Het programma Neonletters werd de vervanger.

Op 20 mei 2015 keerde het programma in volle glorie terug op televisie. Ditmaal bij de AVROTROS waren alle typetjes, onder de vertrouwde naam van Draadstaal, weer te zien op televisie.

Special


In de aankomende special zullen Van Koningsbrugge en Van de Ven verschillende grote dossiers uit de politiek op grappige wijze aan de tand voelen, waaronder de asiel-, gezondheids- en stikstofcrisis.



Het is al toegezegd dat de geliefde Fred en Ria weer te zien zullen zijn, samen met de bekende scherm-slash-weerman en interviews van de man op straat ('the man on the street').

Kijken


Draadstaal Verkiezingsspecial zal op 17 november 2023 worden uitgezonden om 22:00 uur op NPO3.

Bekijk alle seizoenen van Draadstaal op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Unieke 'Dr Who'-spinoff 'Tales of the Tardis' brengt oude Doctors weer terug
Series / Nieuws

Unieke 'Dr Who'-spinoff 'Tales of the Tardis' brengt oude Doctors weer terug

Met deze special wordt officieel The Whoniverse leven in geblazen.

Met de zestigste verjaardag van Doctor Who in aantocht vonden de makers een mooi cadeau voor de fans gepast, en deze zal verschijnen in de vorm van de zesdelige serie Tales of the TARDIS. In de serie zullen verschillende Doctors en hun metgezellen worden herenigd en zullen ze klassieke afleveringen opnieuw bezoeken.

De serie Tales of the TARDIS is bedoeld als de aftrap van The Whoniverse - een term bedacht door de fans om het universum van The Doctor aan te duiden.

Inhoud


Zoals gesteld, zullen verschillende bekende Doctor Who-duo's worden herenigd terwijl ze aan boord gaan van een extra speciale TARDIS voor een nostalgische reis door ruimte en tijd.

In elk van de zes afleveringen zal een ander duo te zien zijn, waarbij nieuwe scènes worden verweven met klassieke afleveringen om zo een omnibusaflevering van speelfilmlengte te creëren.

Gezichten te zien


Onder de acteurs die hun rollen weer zullen oppakken, zitten Maureen O'Brien en Peter Purves, Frazer Hines en Wendy Padbury, Katy Manning en Daniel Anthony, Peter Davison en Janet Fielding, Colin Baker en Nicola Bryant, en Sylvester McCoy en Sophie Aldred.

Bekijk op instagram

De showrunner van Doctor Who, Russell T. Davies, vertelde: "'Tales of the TARDIS' is een van de hoogtepunten uit mijn carrière - om oude Doctors en metgezellen herenigd te zien, nog steeds vechtend voor de goede zaak, is een perfecte manier om de zestigste verjaardag van de Doctor te vieren!"

Waar te zien


Tales of the TARDIS is bedoeld om nieuwe kijkers kennis te laten maken met de lange geschiedenis van Doctor Who, terwijl oude fans weer de verhalen kunnen meemaken waar ze zo gek op zijn.

De serie zal op 1 november exclusief beschikbaar worden gesteld op BBC iPlayer in het VK. Hoe de avonturen uit The Whoniverse zullen worden uitgezonden buiten het VK, is nog niet bekendgemaakt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bekroonde series op NPO Plus kan je direct opzetten
Series / Featured

Deze 4 bekroonde series op NPO Plus kan je direct opzetten

Deze steengoede series zijn stuk voor stuk in de prijzen gevallen bij de Gouden Kalveren.

De afgelopen jaren zijn er verschillende Nederlandstalige series uitgekomen die een groot publiek hebben weten aan te spreken. Logisch ook dat ze allemaal in de prijzen zijn gevallen bij de Gouden Kalveren. Welke ervan moet jij nog zien?

Red Light | BNNVARA | 10 afleveringen



Drie vrouwen verliezen zichzelf, en vinden elkaar, in de wereld van prostitutie en mensenhandel.



The Spectacular | BNNVARA | 4 afleveringen



Conspiracy thriller geïnspireerd op de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren 80, verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen. Teamhoofd recherche Jeanine Maes opent de jacht op de mysterieuze Fiona Hughes, het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.



Hollands Hoop | NPO Plus | 3 seizoenen



Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een burn-out, staat op een kruispunt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt de boerderij een dekmantel voor een criminele organisatie.



Rampvlucht | KRO-NCRV | 5 afleveringen



Na de vliegramp in de Bijlmer vermoeden een bewoner en twee journalisten dat er meer aan de hand is. In deze fictieserie volgt de kijker grofweg het waargebeurde verhaal van hoe de waarheid aan het licht kwam over de verschrikkelijke effecten van de vliegramp op de inwoners van de Bijlmer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste dystopische scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste dystopische scifi-serie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'Silo' onthult een duistere ondergrondse wereld vol mysterie en onthullingen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Apple TV+ serie Silo speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een gemeenschap leeft in een enorme silo die 144 verdiepingen diep onder de grond gaat.

Silo, gebaseerd op de populaire boekenreeks van Hugh Howey, is een Amerikaanse sciencefiction-dramaserie over een donkere, dystopische toekomst.

Uitgewist


De serie gaat over een wereld waarin het verleden is uitgewist, waar geheimen diep begraven zijn en waar de inwoners gehoorzamen aan strenge regels, bedoeld als bescherming.

We beginnen in de serie bij de nieuwsgierige ingenieur Juliette Nichols, gespeeld door Rebecca Ferguson, die onbedoeld wordt meegezogen in de geheimen van de Silo.

Cast


Elk personage in Silo blijkt zijn geheimen en intrige te kennen. Juliette, samen met haar echtgenoot Holston (gespeeld door David Oyelowo) en Allison (Rashida Jones), begint te twijfelen aan de officiële geschiedenis en het gezag dat de Silo beheert.



De hoofden van beveiliging en IT, Robert Sims (rapper Common) en Bernard Holland (Tim Robbins), hebben ook hun eigen plannen en geheimen. Juliette's zoektocht om de onderste steen boven te krijgen stuit op steeds meer drama en intrige.

Lovende reacties


Silo is een hit. De productie en het sterke acteren van Rebecca Ferguson krijgen veel lovende reacties. De enige lichte kritieken die de serie te verduren kreeg gingen over de ontwikkeling van de personages en het tempo. Toch heeft Silo een grote fanbase.



Silo werd dit jaar dan ook vernieuwd voor een tweede seizoen, dat waarschijnlijk in 2024 te zien zal zijn op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Masters of the Air' komt eraan: wat je kunt verwachten van de spectaculaire opvolger van 'Band of Brothers'
Series / Featured

'Masters of the Air' komt eraan: wat je kunt verwachten van de spectaculaire opvolger van 'Band of Brothers'

De langverwachte knaller van Steven Spielberg en Tom Hanks is binnenkort te zien.

Na Band of Brothers en The Pacific is er een nieuwe Tweede Wereldoorlog-drama onderweg. Ook Masters of the Air is op waarheid gebaseerd en gaat over de 100th Bombardment Group en hun luchtaanvallen op Nazi-Duitsland.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. Er is een enorm budget waarmee we de nodige luchtgevechten gaan zien. Naast het visuele spektakel belooft ook de verhaallijn over krijgsgevangenschap een knaller van een serie.

Royaal budget


Naast de terugkeer van de makers Spielberg en Hanks bericht THR dat er een royaal budget van ruim $ 200 miljoen is uitgetrokken. Dit belooft veel goeds wat de luchtgevechten betreft, de kijkers kunnen rekenen op een realistische weergave.

De film Top Gun vernieuwde destijds de manier waarop deze scènes gefilmd werden. Er werd in die film bijvoorbeeld vanuit de cockpit van daadwerkelijke jets gefilmd. Masters of the Air zal ongetwijfeld met hun eigen ideeën en vernieuwingen komen.

Bijzondere aandacht


We zien ook nu een ensemblebezetting, maar de personages van majoor Gale Cleven (Austin Butler) en majoor John Egan (Callum Turner) krijgen bijzondere aandacht. De twee piloten werden, op verschillende tijdstippen, neergehaald en gevangen genomen door de Duitsers.



Beide mannen brachten een zware en wanhopige tijd door in krijgsgevangenschap voordat ze uiteindelijk wisten te ontsnappen.

Sterk drama


Zowel de visuele weergave als een bijzonder verhaalelement wijzen erop dat er een sterk drama te zien zal zijn. De eerste twee afleveringen van Masters of the Air zijn vanaf 26 januari 2024 op Apple TV+ te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 toffe series zetten NPO Plus deze week op stelten
Series / Featured

Deze 2 toffe series zetten NPO Plus deze week op stelten

Nieuwe seizoenen van 'Sanditon' en 'Maud & Babs' zullen heel vlug te zien zijn.

Met de start van november komen er weer 2 mooie series uit op NPO Plus, het betaalde platform van de NPO. Geen toegang tot deze dienst? Geen zorgen, ook op televisie zullen de series te zien zijn.

Sanditon seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 30 november wekelijk op NPO2 en vanaf 2 november bingen op NPO Plus



In het Engeland van de 19e eeuw verruilt de jonge Charlotte Heywood haar leven op het platteland voor een avontuur in Sanditon, dat een populaire badplaats moet worden. Er gaat een wereld voor haar open, maar al snel blijken sommige inwoners er een verborgen agenda op na te houden.

Het eerste seizoen van Sanditon is reeds te vinden op NPO Plus.



Maud & Babs seizoen 2 | MAX | Vanaf 3 november wekelijks op NPO1 en bingen op NPO Plus



Een licht humoristische serie over een familie die onder hoge druk komt te staan vanwege toenemende mantelzorg. Met Loes Luca en Rifka Lodeizen.

Het eerste seizoen van Maud en Babs is al te bekijken op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars'-serie was al helemaal af: toch gooide Disney deze in de prullenbak
Series / Featured

Deze 'Star Wars'-serie was al helemaal af: toch gooide Disney deze in de prullenbak

De animatieserie Star Wars: Detours had al 39 afleveringen. Alles ging naar het ronde archief.

De afgelopen jaren verschijnen er vele Star Wars-series op Disney+, van grote live action-series als The Mandalorian tot animatieproducties als Star Wars: Visions. Toch was er de afgelopen jaren geen ruimte voor Star Wars: Detours.

Detours werd in 2012 aangekondigd tijdens Star Wars Celebration en het waren Seth Green en Matthew Senreich (Robot Chicken) die aan de slag gingen met de animatieserie.

39 afleveringen


Detours was een serie met korte afleveringen en er waren al 39 afleveringen volledig afgerond toen de stekker eruit ging. Er waren ook nog eens 62 afleveringen met een afgerond script.

Disney kocht in 2012 Lucasfilm en na een aantal jaar zag de studio helemaal niets in het project en gooide het in de prullenmand. "De meest recente gesprekken die ik heb gehad met iemand die er iets over te zeggen heeft, maken duidelijk dat er niet snel iets gebeurt," vertelde Green in 2021 aan Entertainment Weekly.

Gelekte aflevering


Er is in het verleden een aflevering van Star Wars: Detours gelekt en deze kun je hieronder bekijken. Duidelijk is dat de humoristische parodie-animatieserie gericht was op de jongere Star Wars-fan.



Uiteindelijk is er nooit een reden gegeven waarom de serie in het ronde archief belandde. Green gaf in 2021 ook aan dat het cancelen hem niet echt heeft geraakt. "Ik ben er niet echt emotioneel onder, omdat ik vier jaar achter elkaar iets heb kunnen maken met George Lucas," aldus Green.

Bekende stemmen
Enorm veel bekende namen spraken stemmen in, onder meer Todd Grimes, Zachary Levi, Seth MacFarlane, Seth Green, Felicia Day, 'Weird Al' Yankovic en Billy Dee Williams.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen