search

Ons nieuws van vrijdag 18 september 2015

Nieuwe poster 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 3
Series / Posters

Nieuwe poster 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 3

Nieuw seizoen, nieuwe kleding.

ABC en Marvel Entertainment hebben via People Magazine een nieuwe poster van het derde seizoen van Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. vrijgegeven. Je kunt de poster hieronder bekijken! De plot van de eerste aflevering, die de titel Laws of Nature draagt, wordt als volgt omschreven:

Wanneer Coulson en zijn team een nieuwe Inhuman ontdekken, komt S.H.I.E.L.D. oog in oog te staan met een andere organisatie, die ook op zoek zijn naar personen met superkrachten. Fitz moet daarnaast nog steeds bijkomen van Simmons dramatische verdwijning en doet er alles aan om haar weer terug te krijgen.

De cast van Agents of S.H.I.E.L.D. bestaat uit acteurs zoals Clark Gregg. Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, ian de Caestecker, Elizabeth Henstridge, Nick Blood en Adrienne Palicki. De eerste aflevering van het derde seizoen wordt op 29 september a.s. uitgezonden door ABC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forest Whitaker speelt hoofdrol in A+E-serie 'Roots'
Series / Nieuws

Forest Whitaker speelt hoofdrol in A+E-serie 'Roots'

Daarnaast zullen o.a. Laurence Fishburne, Anna Paquin en Jonathan Rhys Meyers te zien zijn in de serie.

A+E Networks heeft de voltallige cast aangekondigd voor hun vierdelige, acht uur durende miniserie Roots. De cast van de serie bestaat uit o.a. Oscar-winnaar Forest Whitaker (The Last King of Scotland), Anna Paquin (True Blood), Jonathan Rhys Meyers (The Tudors), Anika Noni Rose (Dream Girls), Chad L. Coleman (The Walking Dead), Erica Tazel (Justified) en Derek Luke (Captain America: The First Avenger).

Naast deze getalenteerde cast heeft A+E over de hele wereld (lees: 15 landen) gezocht naar nieuwkomers die de iconische rollen van Kunta Kinte en Chicken George zullen vervullen. Deze rollen zullen worden gespeeld door Malachi Kirby en Regé-Jean Page. Deze twee jonge talenten werden persoonlijk geselecteerd door Will Packer en LeVar Burton, die in het oorspronkelijk Roots uit de jaren '80 de rol van Kunta Kinte speelde.

Al deze acteurs zullen te zien zijn naast de eerder aangekondigde Laurence Fishburne(The Matrix) en Alex Haley, de schrijver van het boek Roots: The Saga of an American Family). De opnames van de serie zullen plaatsvinden in New Orleans en Zuid-Afrika.

Ook aangekondigd zijn Mario Van Peebles en Bruce Beresford als regisseurs van afleveringen twee en vier. Eerder werd al gemeld dat Philip Noyce en Thomas Carter de eerste en derde afleveringen zullen maken. Grammy-winnaar Questlove zal daarnaast zorg dragen voor de muziek van de serie.

Roots schetst het historische portret van de Amerikaanse slavernij tegen de achtergrond van de reis van een familie die op de meest onmenselijke wijze wordt behandeld door slavendrijvers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit Marvels 'Jessica Jones'
Series / Foto's

Eerste foto's uit Marvels 'Jessica Jones'

De volgende Marvel/Netflix superheldenserie.

Onlangs werd al duidelijk dat het dertiendelige eerste seizoen van Jessica Jones vanaf 20 november te zien is op Netflix. Nu heeft de streamingdienst ook een reeks foto's vrijgegeven uit de duistere superheldenserie rond de gepensioneerde superheldin Jessica Jones.

Op onderstaande stills zien we voornamelijk actrice Krysten Ritter, die in de serie vermoedelijk start als een privé detective, als het titelpersonage. Daarnaast is er plek voor Mike Colter (Luke Cage), Rachael Taylor (Patricia "Trish" Walker) en David Tennant (Kilgrave).













Na het eerder dit jaar verschenen Daredevil en Jessica Jones verschijnen komende jaren ook series rond Luke Cage en Iron Fist en The Defenders. Naar verwachting krijgen al deze series een aantal seizoenen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Welke ontdekkingsreiziger moet een serie krijgen?
Series / Poll

Poll: Welke ontdekkingsreiziger moet een serie krijgen?

Je kan kiezen tussen Neil Armstrong, Christopher Columbus, Vasco de Gama, Roald Amundsen en meer mensen!

Netflix maakte al een serie rond de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Genoeg reden om eens te kijken naar andere ontdekkingsreizigers. Middels onderstaande poll willen we jullie vragen over welke ontdekkingsreiziger er een serie gemaakt moet worden. Mocht je iemand anders op het oog hebben, horen we dat graag in de comments!

Christopher Columbus
Italiaanse ontdekkingsreiziger die tussen 1451 en 1506 leefde. Hij staat erom bekend viermaal naar Amerika gereisd te hebben en de kennis over het oversteken van de Atlantische Oceaan flink uitgebreid te hebben.

Vasco de Gama
Portuees, leefde van 1469-1524. Hij was de eerste Europeaan die via de zee naar India reisde. Hij ging via Kaap de Goede Hoop daarheen en arriveerde in 1498 in Calicut.

Roald Amundsen
Noorse ontdekkingsreiziger, leefde van 1872-1928. Hij staat erom bekend de Zuidpool ontdekt te hebben en de eerste succesvolle expeditie geleid te hebben die de Noordpool bereikte.

James Cook
Britse ontdekkingsreiziger die tussen 1728 en 1779 leefde. Hij was de eerste Europeaan die contact maakte met de oostkust van Australië.

David Livingson
Een Brit die tussen 1813 en 1872 leefde en door heel Afrika reisde.

Leif Eriksson
Een IJslander die van 970 tot 1020 leefde. Hij zeilde vijfhonderd jaar voor Christopher Columbus naar Amerika.

Ferdinand Magellan
Een Portugese ontdekkingsreiziger die tussen 1480 en 1521 leefde. Hij organiseerde een Spaanse expeditie om rond de wereld te varen. Zelf haalde hij het einde niet en de reis werd afgemaakt door Juan Sebastián Elcano. Het was de eerste keer dat mensen om de complete aardbol zeilden.

Edmund Hillary
Leefde tussen 1919 tot 2008. Een Nieuw-Zeelander die de eerste expeditie naar de top van de Mount Everest organiseerde. In 1953 werd de missie gelanceerd en op 29 ei van dat jaar bereikte Hillary de top.

Neil Armstrong
De Amerikaan leefde van 1930 tot 2012 en is de eerste mens die een voet op de maan zette.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Spider-Man verdient serie
Series / Poll

Uitslag poll: Spider-Man verdient serie

Jullie willen graag een serie voor Tom Holland.

Vorige week vroegen we jullie welke Marvel filmheld een eigen serie verdient. De uitslag was enigszins opmerkelijk, want jullie kozen niet voor iemand als Iron Man of Captain America, maar voor een filmheld die we pas volgend jaar gaan zien: Spider-Man. Natuurlijk werd hij in het verleden al gespeeld door Tobey Maguire en Andrew Garfield, maar zij speelden de rol voor Sony.

Tom Holland zal volgend jaar met Captain America: Civil War de eerste acteur zijn die de rol speelt voor Marvel Studios. Hij is een jonge acteur en zijn versie van Spider-Man zit nog op de middelbare school. Dit lijkt ook een van de redenen te zijn waarom jullie kiezen voor het personage: er zijn veel, heel veel mogelijkheden om iets met hem te doen.

Maar ook reeds gevestigde superhelden krijgen veel stemmen: Hawkeye na Spider-Man de meeste. De reden hiervoor ligt in het feit dat Marvel bijna niets vertelt over het personage. In Avengers: Age of Ultron werd pas voor het eerst iets over zijn privéleven onthuld. Maar ook Black Widow krijgt veel stemmen en ook de Hulk. Hieronder de top vijf.

Spider-Man (Tom Holland) 14%
Hawkeye (Jeremy Renner) 12%
Black Widow (Scarlett Johansson) 11%
Hulk (Mark Ruffalo) 11%
Iron Man (Robert Downey Jr.) 10%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste korte teaser FX-serie 'American Crime Story'
Series / Trailer

Eerste korte teaser FX-serie 'American Crime Story'

Cuba Gooding Jr. speelt de rol van O.J. Simpson in de serie van Ryan Murphy.



FX heeft een zeer korte teaser van hun nieuwe serie American Crime Story vrijgegeven. De 15 seconden aan beeld (en tekst) kun je natuurlijk hierboven bekijken!

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Cuba Gooding Jr. als O.J. Simpson, John Travolta als advocaat Robert Shapiro, David Schwimmer als advocaat Robert Kardashian en Sarah Paulson als aanklager Marcia Clark.

De miniserie is gebaseerd op het boek The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson), waarin een blik werd geworpen achter de schermen van de rechtszaak rondom O.J. Simpson. Het boek belicht met name het perspectief van de advocaten die bij de zaak betrokken waren. Zo zien we alles wat er mis is gegaan en de vreemde praktijken rondom de zaak, die tot op heden controversieel is.

De opnames van American Crime Story vonden eerder dit jaar plaats in Los Angeles. Ryan Murphy (American Horror Story, The Normal Heart) neemt de eerste aflevering voor zijn rekening als regisseur en produceert de serie samen met Nina Jacobson, Brad Simpson, Scott Alexander, Larry Karaszewski en Brad Falchuk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontmoet de cast van Marvels 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Ontmoet de cast van Marvels 'Luke Cage'

Wie zijn de hoofdpersonen?

Marvel en Netflix hebben de officiële cast van serie Luke Cage bevestigd. Daarnaast is er nu ook een synopsis en wat extra informatie over de belangrijkste personages. Het personage werd bedacht door Archie Goodwin en John Romita Sr., en is één van de populairste straathelden van Marvel.

Nadat een gesaboteerd experiment hem supersterk maakt en een onbreekbare huid geeft, wordt Luke Cage een vluchteling. Hij probeert zijn leven opnieuw op te bouwen in het hedendaagse Harlem, New York City, maar wordt al snel uit de schaduwen gesleurd om een strijd te leveren voor het hart van de stad. Het verleden dat hij zo graag wilde begraven, zal hij nu moeten confronteren.

Luke Cage (Mike Colter)
Het titelpersonage; beleeft zijn debuut in de serie Jessica Jones. "Mike belichaamt de sterke, en diepgang van Luke Cage," aldus Jessica Jones-showrunner Melissa Rosenberg. "We zijn blij dat hij dit iconische Marvel-personage tot leven mag brengen."

Misty King (Simone Missick)
Een politieagent die de waarheid over Luke Cage wil ontdekken. "We weten dat fans al jaren wachten op het moment dat Misty King tot leven gebracht wordt," aldus Jeph Loeb. "Dus we moesten de juiste actrice vinden en Simone blies ons omver met haar werk als deze sterke agente op een missie."

Rafael Scarfe (Frank Whaley)
Hij is een agent die samen met Misty onderzoek doet naar Luke Cage. "Frank Whaley heeft ene bepaalde intensiteit die hij in Det. Rafael Scarfe weet te leggen," vertelde showrunner Cheo Hodari Coker. "Hij is een geweldige tegenhanger van Misty en een fantastisch acteur."

Cottonmouth (Mahershala Ali)
Het personage is eigenaar van een nachtclub en wordt een wat onverwachte vijand van Luke, op het moment dat zijn criminele activiteiten de wereld van Luke beginnen te bedreigen. "Mahershala is een acteur met een fantastisch gevoel. Als Cottonmouth zal hij zich helemaal laten gaan en Luke weet niet wat hem gaat raken," aldus Loeb.

Mariah Dillard (Alfre Woodard)
Dillard is een politicus in Harlem en neef van Cottonmouth. Ze wil de boel veranderen in de straten waar ze opgegroeid is, maar haar carrière komt in het geding als Luke in haar stad komt. "Alfre heeft een ongelofelijke, unieke en intimiderende aanwezigheid op het scherm, die haar een perfecte leider van de Harlem straten maakt," aldus Loeb.

Shades (Theo Rossi)
Shades is een gevangene die snel weet te ontsnappen en een bril krijgt waardoor hij verwoestende optische stralen kan schieten. "Theo Rossi is als een Zwitsers zakmes. Wat je ook naar hem breng, hij is volledig onvoorspelbaar en dat is geweldig. Shades zal iemand zijn waarvan je het haat om van hem te houden," vertelde Coker.

Claire Temple (Rosario Dawson)
Ze was al te zien in Daredevil, maar speelt een verbindende rol in alle Marvel/Netflix-series. "We kijken ernaar uit Rosario te zien in nog een van onze series," vertelt Loeb. "Haar werk als Claire Temple in Daredevil was geweldig en we kunnen er niet op wachten haar te zien in Luke Cage."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Kings 'The Mist' wordt serie
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Mist' wordt serie

Op een dag wordt een stadje omgeven door dodelijke mist.

The Mist van horrorschrijver Stephen King komt naar het kleine scherm. De novelle werd eerder verfilmd door Frank Darabont, op zeer succesvolle wijze. Stephen King heeft zijn zegen aan het project gegeven, dat gemaakt zal worden door gelouterd schrijver Christian Torpe. Hij lanceerde in Denemarken de succesvolle serie RITA.

De serie van The Mist gebruikt zowel het boek als de film als inspiratie. Het verhaal wordt echter nieuw: op een dag wordt een klein stadje omgeven door mist, ogenschijnlijk is er dus niets aan de hand. Maar dan blijkt dat de mist monsters bevat van een andere wereld en moeten de inwoners samenwerken om het op te nemen tegen de bovennatuurlijke wezens.

"De terreur en dramatiek in Stephen Kings novella waren zo groot, dat we het gevoel hadden dat een serie de beste manier zou zijn om ze met meer diepgang te verkennen," aldus Bob Weinsten. "Met deze serie, maakt Christian een geweldige hoeveelheid personages en een verhaal met oneindige mogelijkheden tot enge situaties."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen