Ontmoet de cast van Marvels 'Luke Cage'

Ontmoet de cast van Marvels Luke Cage

Wie zijn de hoofdpersonen?

Door onze nieuwsredactie, 18 september 2015 10:08

Marvel en Netflix hebben de officiële cast van serie Luke Cage bevestigd. Daarnaast is er nu ook een synopsis en wat extra informatie over de belangrijkste personages. Het personage werd bedacht door Archie Goodwin en John Romita Sr., en is één van de populairste straathelden van Marvel.
Nadat een gesaboteerd experiment hem supersterk maakt en een onbreekbare huid geeft, wordt Luke Cage een vluchteling. Hij probeert zijn leven opnieuw op te bouwen in het hedendaagse Harlem, New York City, maar wordt al snel uit de schaduwen gesleurd om een strijd te leveren voor het hart van de stad. Het verleden dat hij zo graag wilde begraven, zal hij nu moeten confronteren.

Luke Cage (Mike Colter)
Het titelpersonage; beleeft zijn debuut in de serie Jessica Jones. ”Mike belichaamt de sterke, en diepgang van Luke Cage,” aldus Jessica Jones-showrunner Melissa Rosenberg. ”We zijn blij dat hij dit iconische Marvel-personage tot leven mag brengen.”

Misty King (Simone Missick)
Een politieagent die de waarheid over Luke Cage wil ontdekken. ”We weten dat fans al jaren wachten op het moment dat Misty King tot leven gebracht wordt,” aldus Jeph Loeb. ”Dus we moesten de juiste actrice vinden en Simone blies ons omver met haar werk als deze sterke agente op een missie.”

Rafael Scarfe (Frank Whaley)
Hij is een agent die samen met Misty onderzoek doet naar Luke Cage. ”Frank Whaley heeft ene bepaalde intensiteit die hij in Det. Rafael Scarfe weet te leggen,” vertelde showrunner Cheo Hodari Coker. ”Hij is een geweldige tegenhanger van Misty en een fantastisch acteur.”

Cottonmouth (Mahershala Ali)
Het personage is eigenaar van een nachtclub en wordt een wat onverwachte vijand van Luke, op het moment dat zijn criminele activiteiten de wereld van Luke beginnen te bedreigen. ”Mahershala is een acteur met een fantastisch gevoel. Als Cottonmouth zal hij zich helemaal laten gaan en Luke weet niet wat hem gaat raken,” aldus Loeb.

Mariah Dillard (Alfre Woodard)
Dillard is een politicus in Harlem en neef van Cottonmouth. Ze wil de boel veranderen in de straten waar ze opgegroeid is, maar haar carrière komt in het geding als Luke in haar stad komt. ”Alfre heeft een ongelofelijke, unieke en intimiderende aanwezigheid op het scherm, die haar een perfecte leider van de Harlem straten maakt,” aldus Loeb.

Shades (Theo Rossi)
Shades is een gevangene die snel weet te ontsnappen en een bril krijgt waardoor hij verwoestende optische stralen kan schieten. ”Theo Rossi is als een Zwitsers zakmes. Wat je ook naar hem breng, hij is volledig onvoorspelbaar en dat is geweldig. Shades zal iemand zijn waarvan je het haat om van hem te houden,” vertelde Coker.

Claire Temple (Rosario Dawson)
Ze was al te zien in Daredevil, maar speelt een verbindende rol in alle Marvel/Netflix-series. ”We kijken ernaar uit Rosario te zien in nog een van onze series,” vertelt Loeb. ”Haar werk als Claire Temple in Daredevil was geweldig en we kunnen er niet op wachten haar te zien in Luke Cage.”

Bron: Marvel

Lees meer over: luke cage, marvel, netflix, mike colter, simone missick, frank whaley, mahershala ali, alfre woodard, theo rossi, rosario dawson

Informatie over de serie: Luke Cage

Populair nieuws