search
Verkiezingsspecial haalt 'Draadstaal' terug naar Nederlandse tv
Series / Nieuws

Verkiezingsspecial haalt 'Draadstaal' terug naar Nederlandse tv

Het satirische programma van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven heeft een erg speciaal thema.

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan, en naast alle televisiedebatten zal nu ook het satirische programma Draadstaal zich de vingers gaan branden aan het onderwerp van de verkiezingen. Komieken Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven kruipen weer in hun oude rollen en laten weinig van hun thematiek heel.

Verschillende bekende typetjes, die kijkers van de populaire sketches uit Draadstaal zeker zullen herkennen, keren terug om hun ongezouten kijk op de politiek te delen.

Draadstaal


Oorspronkelijk werd het programma uitgezonden door de VPRO van 2007 tot en met 2009. Na de overstap naar Talpa mochten de originele naam en typetjes niet langer meer worden gebruikt wegens auteursrechtelijke kwesties. Het programma Neonletters werd de vervanger.

Op 20 mei 2015 keerde het programma in volle glorie terug op televisie. Ditmaal bij de AVROTROS waren alle typetjes, onder de vertrouwde naam van Draadstaal, weer te zien op televisie.

Special


In de aankomende special zullen Van Koningsbrugge en Van de Ven verschillende grote dossiers uit de politiek op grappige wijze aan de tand voelen, waaronder de asiel-, gezondheids- en stikstofcrisis.Het is al toegezegd dat de geliefde Fred en Ria weer te zien zullen zijn, samen met de bekende scherm-slash-weerman en interviews van de man op straat ('the man on the street').

Kijken


Draadstaal Verkiezingsspecial zal op 17 november 2023 worden uitgezonden om 22:00 uur op NPO3.

Bekijk alle seizoenen van Draadstaal op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen