search
Amazon maakt van deze legendarische horrorfranchise nu een serie
Series / Nieuws

Amazon maakt van deze legendarische horrorfranchise nu een serie

Variety bericht over Amazons nieuwste project waaraan de originele producenten meewerken.

Sinds Amazon MGM heeft gekocht bestaat het plan om van diverse filmklassiekers een serie te maken. Hieronder valt ook de horrortrilogie Poltergeist.

De eerste film kwam uit in 1982 en was een groot succes, en in 1984 en 1986 volgden nog twee films. Steven Spielbergs productiemaatschappij is bij het project betrokken en naar verluidt speelt de serie zich af in de wereld van de eerste film.

Niet zo onschuldig


In Poltergeist wordt het verhaal verteld van de familie Freeling. Hun huis wordt belaagd door kwade geesten. Hun tienjarige dochtertje Carol Anne (Heather O'Rourke) hoort bovennatuurlijke stemmen uit de tv komen. In eerste instantie lijken de geesten goedaardig, totdat het gruwelijke uit de klauwen loopt en Carol Anne ontvoerd wordt door de geesten.

In 1996 was een spinoff-serie te zien getiteld Poltergeist: The Legacy. Deze serie liep gedurende vier seizoenen. In 2015 maakte niemand minder dan Sam Raimi een reboot die helaas niet goed ontvangen werd.

Nog geen schrijver


Op dit moment is nog weinig bekend over de plot behalve dat deze zich in de wereld van de oorspronkelijke films af zal spelen. Tevens bericht Variety dat er nog geen schrijver is toegewezen voor dit project. De oorspronkelijke producenten Darryl Frank en Justin Falvey doen mee aan het project, evenals Spielbergs productiemaatschappij Amblin Television.



Op het moment van schrijven is nog niet bekend binnen welk tijdsbestek de serie te zien zal zijn. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen