search
Unieke 'Dr Who'-spinoff 'Tales of the Tardis' brengt oude Doctors weer terug
Series / Nieuws

Unieke 'Dr Who'-spinoff 'Tales of the Tardis' brengt oude Doctors weer terug

Met deze special wordt officieel The Whoniverse leven in geblazen.

Met de zestigste verjaardag van Doctor Who in aantocht vonden de makers een mooi cadeau voor de fans gepast, en deze zal verschijnen in de vorm van de zesdelige serie Tales of the TARDIS. In de serie zullen verschillende Doctors en hun metgezellen worden herenigd en zullen ze klassieke afleveringen opnieuw bezoeken.

De serie Tales of the TARDIS is bedoeld als de aftrap van The Whoniverse - een term bedacht door de fans om het universum van The Doctor aan te duiden.

Inhoud


Zoals gesteld, zullen verschillende bekende Doctor Who-duo's worden herenigd terwijl ze aan boord gaan van een extra speciale TARDIS voor een nostalgische reis door ruimte en tijd.

In elk van de zes afleveringen zal een ander duo te zien zijn, waarbij nieuwe scènes worden verweven met klassieke afleveringen om zo een omnibusaflevering van speelfilmlengte te creëren.

Gezichten te zien


Onder de acteurs die hun rollen weer zullen oppakken, zitten Maureen O'Brien en Peter Purves, Frazer Hines en Wendy Padbury, Katy Manning en Daniel Anthony, Peter Davison en Janet Fielding, Colin Baker en Nicola Bryant, en Sylvester McCoy en Sophie Aldred.

Bekijk op instagram

De showrunner van Doctor Who, Russell T. Davies, vertelde: "'Tales of the TARDIS' is een van de hoogtepunten uit mijn carrière - om oude Doctors en metgezellen herenigd te zien, nog steeds vechtend voor de goede zaak, is een perfecte manier om de zestigste verjaardag van de Doctor te vieren!"

Waar te zien


Tales of the TARDIS is bedoeld om nieuwe kijkers kennis te laten maken met de lange geschiedenis van Doctor Who, terwijl oude fans weer de verhalen kunnen meemaken waar ze zo gek op zijn.

De serie zal op 1 november exclusief beschikbaar worden gesteld op BBC iPlayer in het VK. Hoe de avonturen uit The Whoniverse zullen worden uitgezonden buiten het VK, is nog niet bekendgemaakt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen