search
In 'Grey's Anatomy' zou McDreamy in eerste instantie door een totaal andere acteur gespeeld worden
Series / Featured

In 'Grey's Anatomy' zou McDreamy in eerste instantie door een totaal andere acteur gespeeld worden

Meredith en Derek waren het droomkoppel van de serie, maar Patrick Dempsey werd pas later gecast.

Tony Phelan was gedurende acht seizoenen co-showrunner van het populaire ziekenhuisdrama. In een recente podcast sprak hij over zijn tijd bij Grey's Anatomy en onthulde dat maker Shonda Rhimes haar poot stijf hield met betrekking tot het casten van Patrick Dempsey als Derek Shepherd, oftewel McDreamy.

Hogerhand wilde dat Merediths (Ellen Pompeo) grote liefde gespeeld zou worden door Rob Lowe, die indertijd in West Wing schitterde. Rhimes wilde echter een minder bekende cast, waaronder Dempsey, en koos voor mensen met ervaring in het theater.

Voorkeur van de zender


Phelan was te gast in de Hollywood at Home podcast. Rhimes kreeg de suggestie om beroemde namen te strikken voor de serie, maar dit zag zij totaal niet zitten.

Phelan: "De serie had zo'n grote bezetting en de enige van hen die beroemd was, was Patrick Dempsey. Maar hij had ook al een tijdje geen hit gehad. De zender had een voorkeur voor Rob Lowe, ook wilden ze Kristen Chenoweth voor de rol van Dr. Bailey [dit werd Chandra Wilson]. Lowe en Chenoweth zaten beiden in 'West Wing'".

Schakelen


Phelan besloot: "Het spreekt voor Shonda [Rhimes] dat ze voor mensen ging die thuis waren in het theater en goed konden schakelen tussen komedie en drama". Rhimes' instincten bleken juist doordat McDreamy een van de populairste personages in Grey's Anatomy werd.



Grey's Anatomy kun je streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen