Poll: Welke ontdekkingsreiziger moet een serie krijgen?

Welke ontdekkingsreiziger verdient een serie?

Je kan kiezen tussen Neil Armstrong, Christopher Columbus, Vasco de Gama, Roald Amundsen en meer mensen!

Jim Pedd, 18 september 2015 om 12:23

Netflix maakte al een serie rond de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Genoeg reden om eens te kijken naar andere ontdekkingsreizigers. Middels onderstaande poll willen we jullie vragen over welke ontdekkingsreiziger er een serie gemaakt moet worden. Mocht je iemand anders op het oog hebben, horen we dat graag in de comments!
Christopher Columbus
Italiaanse ontdekkingsreiziger die tussen 1451 en 1506 leefde. Hij staat erom bekend viermaal naar Amerika gereisd te hebben en de kennis over het oversteken van de Atlantische Oceaan flink uitgebreid te hebben.

Vasco de Gama
Portuees, leefde van 1469-1524. Hij was de eerste Europeaan die via de zee naar India reisde. Hij ging via Kaap de Goede Hoop daarheen en arriveerde in 1498 in Calicut.

Roald Amundsen
Noorse ontdekkingsreiziger, leefde van 1872-1928. Hij staat erom bekend de Zuidpool ontdekt te hebben en de eerste succesvolle expeditie geleid te hebben die de Noordpool bereikte.

James Cook
Britse ontdekkingsreiziger die tussen 1728 en 1779 leefde. Hij was de eerste Europeaan die contact maakte met de oostkust van Australië.

David Livingson
Een Brit die tussen 1813 en 1872 leefde en door heel Afrika reisde.

Leif Eriksson
Een IJslander die van 970 tot 1020 leefde. Hij zeilde vijfhonderd jaar voor Christopher Columbus naar Amerika.

Ferdinand Magellan
Een Portugese ontdekkingsreiziger die tussen 1480 en 1521 leefde. Hij organiseerde een Spaanse expeditie om rond de wereld te varen. Zelf haalde hij het einde niet en de reis werd afgemaakt door Juan Sebastián Elcano. Het was de eerste keer dat mensen om de complete aardbol zeilden.

Edmund Hillary
Leefde tussen 1919 tot 2008. Een Nieuw-Zeelander die de eerste expeditie naar de top van de Mount Everest organiseerde. In 1953 werd de missie gelanceerd en op 29 ei van dat jaar bereikte Hillary de top.

Neil Armstrong
De Amerikaan leefde van 1930 tot 2012 en is de eerste mens die een voet op de maan zette.

Lees meer over: poll, ontdekkingsreiziger, Christopher Columbus, Vasco de Gama, Roald Amundsen, James Cook, David Livingston, Leif Eriksson, Ferdinand Magellan, Edmund Hillary, Neil Armstrong

Populair nieuws