search
IJzersterke biografische oorlogsfilm voegt zich in het aanbod van Netflix
Films / Nieuws

IJzersterke biografische oorlogsfilm voegt zich in het aanbod van Netflix

Vanaf donderdag 9 november stream je het waargebeurde 'The Courier' bij Netflix. Voeg hem alvast toe aan je watchlist zodat je donderdag gelijk kan kijken.

Netflix omschrijft deze film zelf als intellectueel, spannend en ontroerend. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse zakenman Greville Wynne en speelt zich af tijdens de Koude Oorlog.

Velen zijn lovend over de film en dan met name over hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch die de rol van de onopvallende zakenman vertolkt.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Dominic Cooke. Hij is ook te kennen van zijn werk aan On Chesil Beach en The Hollow Crown.

In deze goed scorende film zien we naast Cumberbatch onder meer Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Vladimir Chuprikov, James Schofield, Fred Haig en Anton Lesser.

Over de film


Een Britse zakenman wordt standrechtelijk gerekruteerd door MI-6 en de CIA tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. Hij moet geheime informatie krijgen van een voormalige Sovjet-officier die een einde zou kunnen maken aan de Cubaanse rakettencrisis.

Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie, niemand is te vertrouwen en hij kan geen stap zetten zonder gevolgd te worden.



Spannend en geloofwaardig


Op Rotten Tomatoes is een hele goede gemiddelde score te zien van 90%. "De cast is erg goed, maar – geen verrassing – het is Cumberbatch die de show steelt.", aldus een van de critici. Bij IMDb weet de film ook een goede score te pakken van 7.1/10. Ook op de site van MovieMeter doet de film het goed met een score van 3,38/5 en zijn veel kijkers enthousiast.

"Elk schakeltje en elke actie van spionage en contraspionage heeft zo zijn doel. De spanning om gepakt of niet gepakt te worden is groot. Uiteindelijk hang je toch. Toch behoudt de film zijn spanningsboog. Niet in het minst omdat Benedict Cumberbatch erg geloofwaardig overkomt.", vertelt een van de kijkers.



Donderdag 9 november


Nog twee dagen wachten maar dan kan je op Netflix het ijzersterke The Courier gaan streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen