search
Het volgende seizoen van 'Doctor Who' komt met ingrijpende aanpassing
Series / Nieuws

Het volgende seizoen van 'Doctor Who' komt met ingrijpende aanpassing

Russell T. Davies over de grote veranderingen in de iconische scifi-franchise.

Het nieuwste seizoen, met Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor is vanaf 2024 te zien. De allereerste aflevering van Doctor Who was in 1963 te zien, dus we zijn inmiddels toe aan seizoen 40.

De revival van 2005 wordt echter als seizoen 1 aangemerkt aangezien het een nieuwe start inhield. In een interview met SFX Magazine geeft Davies aan dat het komende seizoen ook opnieuw begint. Er komen de nodige verrassingen aan volgens de showrunner.

Grootse plannen


Davies wordt door velen gezien als de man die Doctor Who destijds nieuw leven inblies. Zijn terugkeer als showrunner houdt wederom een nieuwe start in, iets dat hijzelf ook bevestigt.

Volgens Davies zijn er grootse plannen gemaakt. Davies: "Er wordt me regelmatig gevraagd waarom Disney [het nieuwste seizoen] zo weinig promoot. Dat komt in [weggelaten]. Oh, wacht, ik mag [weggelaten] niet noemen! Het komende seizoen is het eerste seizoen, laat ik het daar bij houden".

Grootsere productie


Net zoals destijds in 2005 heeft het aanpassen van de nummering een diepere betekenis. De serie is ondergebracht bij Disney, dus wellicht komt er een grootsere productie aan. Volgens de legendarische showrunner zal er in de toekomst meer bekendgemaakt worden over de komende avonturen van The Doctor.



Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen