search

Ons nieuws van woensdag 8 november 2023

Recensie Netflix-serie 'All the Light We Cannot See'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'All the Light We Cannot See'

Krachteloos oorlogsdrama, ternauwernood gered door twee gevestigde acteurs en een nieuwkomer.

Regie: Shawn Levy | Cast: Aria Mia Loberti (Marie-Laure), Louis Hofmann (Werner), Lars Eidinger (Reinhold von Rumpel), Hugh Laurie (Etienne), Mark Ruffalo (Daniel), Marion Bailey (Madame Manec), Nell Sutton (jonge Marie-Laure), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 51-62 minuten | Jaar: 2023

De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind en de Amerikanen blazen het laatste restje Duitsers uit de Franse havenstad Saint-Malo. Uitzenden is ten strengste verboden, maar op de radio van haar oom Etienne draagt het blinde meisje Marie-Laure dagelijks stiekem een passage voor uit een boek van Jules Verne. Dat het niet zomaar om voorlezen gaat blijkt wanneer Etienne de echte reden uit de doeken doet en het gevaarlijke spel om principes en vaderlandsliefde begint.

De promotie van All the Light We Cannot See suggereert een ontroerend verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, wat iets van het kaliber The Book Thief doet verwachten. Helaas is de setting vrijwel de enige overeenkomst tussen beide oorlogsschetsen, want All the Light We Cannot See voelt als een romannetje dat in elke willekeurige tijdsperiode had kunnen plaatsvinden. Onverklaarbaar, maar het raakt niet.

De verwende kijker zal waarschijnlijk worden afgeleid door het onevenwichtige acteerwerk. Er zijn prima optredens van Hugh Laurie, Mark Ruffalo en Aria Maria Loberti (die buiten de camera's ook blind door het leven gaat), maar de prestatie van Lars Eidinger is om te huilen. Als beschamend aftreksel van Herr Flick laat hij elke scène vervallen in een echo van 'Allo 'Allo!, zonder staande te houden als geloofwaardige vijand. Zeer slecht gecast, te weinig verdieping.

Visueel valt er gelukkig weinig op de productie aan te merken. Saint-Malo ligt er pittoresk bij en de sfeerbeelden zijn scheutig in hun pracht. Door de vele grootse actiemomenten vol doordachte details voelt het alsof je voor de elfde aflevering van Band of Brothers bent gaan zitten. Zodra een bom inslaat leef je vanzelf mee met de inwoners van de bezette stad. In dat licht is het wel vreemd dat de acteurs voor de sjeu niet een Franse draai aan hun accent hebben gegeven maar zelfs spreken met een zwaar Britse tongval. Verwarrend, maar niet storend voor het geheel.

De noodzaak om Anthony Doerrs gelijknmaige boek te verfilmen als vierdelige serie wordt nooit duidelijk, want mooi in elkaar gedrukt zou dit verhaal als film waarschijnlijk veel beter uit de verf komen. Desondanks is All the Light We Cannot See absoluut geen slechte serie, maar wel een waarvoor eenieder met interesse in dit genre mag zijn verwachtingen wat mag temperen. Wie echter de eerdergenoemde defecten kan vergeven, ziet een ontroerend liefdesverhaal vol toewijding en hoop met hartverscheurende wendingen die het hart tot het uiterste dwingen te gaan. Maar ook het feit dat zelfs oorlog niet alles kan breken.

★★★☆☆

All the Light We Cannot See is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze keigoede scifi-thriller van regisseur Blomkamp zie je op Netflix en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze keigoede scifi-thriller van regisseur Blomkamp zie je op Netflix en is een van zijn beste films

Met een score van 7.9/10 op de site van IMDb kunnen we zeker zeggen dat de scifi-thriller 'District 9' een graag geziene film is.

District 9 komt uit het jaar 2009 en was genomineerd voor vier Oscars waaronder die voor beste film van het jaar. Kijk de film dus zeker een keer bij Netflix.

De film is van regisseur Neill Blomkamp, ook wel bekend van de films Gran Turismo en Elysium. Producent van de film was Peter Jackson, de man achter onder meer de Lord of the Rings-trilogie.

In de film


In deze goed scorende thriller zien we Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie en William Allen Young.

Meest gezochte man


In het jaar 1982 zien we hoe de aarde wordt ontdekt door buitenaardse wezens. Zij worden ondergebracht in de getto's van Johannesburg waar prostitutie en drugshandel de grootste bron van alles zijn.

Een medewerker van het MNU, die de situatie van de buitenaardse wezens in de gaten houdt, ziet hoe zij behandeld worden besluit hij in actie te komen. Hij loopt echter een alienvirus op waardoor hij de meest gezochte en gewilde man ter wereld wordt.



Mooie effecten, grappig en spannend


Met een score van 3.57/5 bij MovieMeter doet de film het daar ook goed. Kijker Shadowed vertelt over de film, "Lekkere actie, mooie effecten en redelijk acteerwerk, deze film heeft het. Echt een aanrader voor ScienceFiction fans."

Een van de critici op de site van Rotten Tomatoes vertelt, "Blomkamp mist geen stap. Zijn film is cynisch, grappig, slim, spannend en satirisch – en dat alles zonder de betrokkenheid van zijn publiek bij het scenario te verliezen." De film scoort daar gemiddeld een mooie 86%.





Streamen


Stream deze ijzersterke scifi-thriller van regisseur Blomkamp zeker een keer bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Winter is Coming', wat is de laatste status van de 'Game of Thrones'-spin-off 'SNOW'?
Series / Nieuws

'Winter is Coming', wat is de laatste status van de 'Game of Thrones'-spin-off 'SNOW'?

Wat zouden we allemaal toch graag een goed vervolg zien op het verhaal van Jon Snow uit 'Game of Thrones'.

Een koude lange winter staat helaas te wachten voor degenen die zitten te wachten op de flink gehypte Game of Thrones-spin-off: SNOW.

Hoewel details schaars zijn, weten we dat deze spin-off diepgeworteld zal zijn in het Game of Thrones-universum, en echt een vervolg zal geven aan het verhaal zoals wij dat kennen over Jon Snow.

Onzekerheid


De onzekerheid rond de release en de releasedatum van deze spin-off blijft een onderwerp van gesprek. Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn, lijken de makers de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat deze nieuwe serie de erfenis van Game of Thrones-waardig is.

Tot nog toe is de enige nieuwe spin-off die volledig groen licht heeft gekregen van HBO: A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, de serie die het verhaal 'Dunk and Egg' van George R.R. Martin zal laten zien.

Geen SNOW?


De CEO van HBO, Casey Bloys, onthulde onlangs de huidige stand van zaken met betrekking tot de goedkeuring van Game of Thrones-spin-offs, en SNOW werd niet genoemd.

Bekijk op instagram


"We hebben altijd 'Game of Thrones'-scripts in ontwikkeling. We gaven in het voorjaar groen licht aan 'Dunk and Egg'. Ik kan niet zeggen dat er iets anders is dat dicht bij groen licht is, maar we werken altijd aan verschillende scripts en ideeën".

Wel SNOW?


Ondanks de verklaring van Casey Bloys dat SNOW geen groen licht heeft gekregen vooralsnog, verklaarde George Martin eerder zelf dat de spin-off rond Jon Snow in ontwikkeling was, en Kit Harrington was daar al diep bij betrokken was.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco stak stokje voor deze controversiële scène in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Kaley Cuoco stak stokje voor deze controversiële scène in 'The Big Bang Theory'

Kaley Cuoco speelde niet alleen Penny maar bemoeide zich soms ook met het script van 'The Big Bang Theory'.

Kaley Cuoco speelde Penny in The Big Bang Theory. Zij bemoeide zich door de jaren heen een aantal keer met het script . De enige keer dat haar bemoeienis echt tot een verandering leidde was in het laatste en twaalfde seizoen van de serie.

Met een looptijd van 12 seizoenen zijn conflicten en controverses welhaast onvermijdelijk, evenals verhaallijnen die niet goed vallen bij de castleden. Eén van de meest opvallende gevallen was toen Cuoco zich verzette tegen een verhaallijn waarin Leonard, haar vriendje in de serie, sperma zou doneren aan het ex-vriendje van haar personage Penny.

Discussie


In het laatste seizoen van The Big Bang Theory zijn Leonard en Penny met elkaar in discussie of ze wel of geen kinderen willen. Penny is aanvankelijk resoluut in haar beslissing om geen kinderen te krijgen

Het was de bedoeling om vervolgens een aflevering op te nemen waarin Penny's ex-vriend Zack om hulp aan Leonard zou vragen ten aanzien van zijn onvruchtbaarheid, waarbij Leonard uiteindelijk sperma zou doneren om hem te helpen.

Gevoelig onderwerp


Dit gevoelige onderwerp, een afwijking van de gebruikelijke komische toon van de show, moest met de grootste zorg worden behandeld om controverses te voorkomen. Hoewel de showrunners aanvankelijk steun betuigden aan dit idee, was Cuoco hevig tegen het idee.

Bekijk op instagram

Showrunner Steve Holland verklaarde in een gesprek met TV Line dat de mogelijke rol van Leonard als spermadonor een veelbesproken onderwerp was. Uiteindelijk besloten ze mede vanwege Cuoco om deze scène toch niet op te nemen en het verhaal op ander wijze te laten verlopen zoals we allemaal hebben kunnen zien.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brian Cox uit 'Succession' is zeer blij dat hij nu een James Bond-schurk is op Prime Video
Series / Nieuws

Brian Cox uit 'Succession' is zeer blij dat hij nu een James Bond-schurk is op Prime Video

Ook al is het geen Bond-film, Cox mag toch een schurk uit de wereld van 007 spelen.

Vanaf 10 november kunnen we genieten van de spelshow 007: Road to a Million. Hierin kunnen kandidatenkoppels £1 miljoen winnen waarbij ze letterlijk in de hele wereld voor uitdagingen komen te staan.

Brian Cox, bekend van zijn rol als patriarch Logan Roy in Succession, dacht in eerste instantie dat hij eindelijk in een Bond-film mocht spelen. Ook al bleek dit niet het geval, hij is toch dik tevreden met zijn rol als Opzichter (Controller).

Dik salaris


Als de Opzichter is hij het grote brein achter het spel en mag hij als het doortrapte genie de kandidaten testen.

Aan Variety onthult de Schotse acteur dat hij een dik salaris krijgt. Cox: "Ze boden me een enorm salaris, en dat is altijd prettig. Ik dacht bij mezelf 'eindelijk, 007'. Ik had natuurlijk beter moeten weten. Momenteel is er niet eens een nieuwe James Bond, dus het was sowieso niet logisch geweest om mij voor een boevenrol te vragen".

Seizoen een


De show is onder andere in Venetië, op Jamaica en in de Schotse Hooglanden gefilmd. Het eerste seizoen telt acht afleveringen en is mede geproduceerd door Barbara Broccoli.



Je kunt 007: Road to a Million vanaf 10 november streamen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het volgende seizoen van 'Doctor Who' komt met ingrijpende aanpassing
Series / Nieuws

Het volgende seizoen van 'Doctor Who' komt met ingrijpende aanpassing

Russell T. Davies over de grote veranderingen in de iconische scifi-franchise.

Het nieuwste seizoen, met Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor is vanaf 2024 te zien. De allereerste aflevering van Doctor Who was in 1963 te zien, dus we zijn inmiddels toe aan seizoen 40.

De revival van 2005 wordt echter als seizoen 1 aangemerkt aangezien het een nieuwe start inhield. In een interview met SFX Magazine geeft Davies aan dat het komende seizoen ook opnieuw begint. Er komen de nodige verrassingen aan volgens de showrunner.

Grootse plannen


Davies wordt door velen gezien als de man die Doctor Who destijds nieuw leven inblies. Zijn terugkeer als showrunner houdt wederom een nieuwe start in, iets dat hijzelf ook bevestigt.

Volgens Davies zijn er grootse plannen gemaakt. Davies: "Er wordt me regelmatig gevraagd waarom Disney [het nieuwste seizoen] zo weinig promoot. Dat komt in [weggelaten]. Oh, wacht, ik mag [weggelaten] niet noemen! Het komende seizoen is het eerste seizoen, laat ik het daar bij houden".

Grootsere productie


Net zoals destijds in 2005 heeft het aanpassen van de nummering een diepere betekenis. De serie is ondergebracht bij Disney, dus wellicht komt er een grootsere productie aan. Volgens de legendarische showrunner zal er in de toekomst meer bekendgemaakt worden over de komende avonturen van The Doctor.



Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke actiethrillers op Netflix barsten van de spanning
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke actiethrillers op Netflix barsten van de spanning

Met deze 4 ijzersterke series ben je wel weer even zoet op Netflix.

Deze 4 steengoede actiethrillers garanderen je een uitstekende zit. Heb jij ze allemaal al gezien? Zo niet, tijd om aan de slag te gaan!

Designated Survivor | Netflix | 3 seizoenen



Tom Kirkman, de enige overlevende van een explosie tijdens de State of the Union-toespraak, wordt plots benoemd tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Aan hem de taak om een land in chaos te regeren. Terwijl hij de waarheid achter de aanslag probeert te achterhalen, moet hij ook politieke intriges, bedreigingen van buitenaf en interne conflicten het hoofd bieden.



The Night Agent | Netflix | 10 afleveringen



Een waakzame FBI-agent krijgt een belletje tijdens zijn nachtdienst bij het noodnummer en belandt halsoverkop in een groots en gevaarlijk complot dat de nationale veiligheid bedreigt.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Treason | Netflix | 5 afleveringen



Het leven van een adjunct-hoofd bij MI6 wordt grondig verpest wanneer een Russische spionne opduikt. Het verleden van de leidinggevende blijkt niet te zijn wat het ooit leek, met voldoende problemen van dien.



FUBAR | Netflix | 8 afleveringen



Arnold Schwarzenegger speelt Luke Brunner, die zijn leven lang heeft gelogen tegen zijn dochter Emma. Zodra ze beiden achter de waarheid komen dat de ander tevens bij de CIA werkt, ontstaat er een onwaarschijnlijk vader-dochterduo om de wereld te redden.

Lees de recensie van SerieTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en Sylvester Stallone boksen zich omhoog in Netflix Top 10
Films / Nieuws

Netflix en Sylvester Stallone boksen zich omhoog in Netflix Top 10

Groots acteur en filmlegende Sylvester Stallone heeft van Netflix zijn eigen docu-film gekregen en deze weet nu de tweede plek in de Top 10 te veroveren.

Eerder kwam Netflix al met een docureeks over Arnold Schwarzenegger. Na dit succes weet Sly ook hoge ogen te gooien voor Netflix.

Voordat de film te zien was op Netflix werd deze al vertoond op verschillende filmfestivals en kreeg de film erg veel lovende kritieken.

Nog niet eerder gezien


Met 82% van de critici en een score van 93% onder het publiek is de film populair onder de kijkers bij Rotten Tomatoes. "Als film is 'Sly' een beetje een puinhoop. Maar als portret van een rommelige man kan het behoorlijk ontroerend zijn."

"'Sly' is een van mijn favoriete documentaires van het jaar. Filmmaker Thom Zimny ​​laat een kant van Sylvester Stallone zien die de meesten van ons nog nooit eerder hebben gezien.", vertellen twee van de critici bij de site.

Het leven van 'Sly'


In deze docufilm zien we Sylvester Stallone zoals we deze niet eerder zagen. De Oscargenomineerde acteur, schrijver, regisseur en producent vertelt over zijn rollen in onder meer Rocky, Rambo en de Expendables.



Hij blikt terug op zijn leven in New York City, vertelt over zijn worstelingen en hoe hij deze omgezet heeft naar successen en zien we een ontroerende kant achter de man die we kennen als groots acteur.

In de film


In deze intrigerende docufilm zien we niet alleen Stallone zelf. Naast zijn vrouw en dochters zien we ook Arnold Schwarzenegger, Quentin Tarantino, Frank Stallone, Talia Shire, Wesley Morris en Henry Winkler.





Een aanrader


Ben je fan van het werk van Sylvester Stallone, van de man zelf of van sterke docufilms, dan is Sly van Netflix er eentje die je zeker een keer moet gaan streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde truecrimeseries zijn niet te missen op NPO Plus
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde truecrimeseries zijn niet te missen op NPO Plus

Ook op NPO Plus zijn er meerdere intrigerende truecrimeseries te vinden.

Verscheidene sterke truecrimeseries zijn nu te vinden op NPO Plus, maar welke ervan moet jij kiezen voor een spannend avondje op de bank? Check gauw of je één van deze 4 steengoede series je uit de brand kan helpen.

Des | KRO-NCRV | 3 afleveringen


Op 9 februari 1983 wordt in de Londense wijk Hornsey een gruwelijke vondst gedaan; de afvoer van een appartementencomplex blijkt verstopt te zijn door menselijke resten. Al snel heeft de politie een verdachte op het oog, die tot hun verbazing meer dan bereid is om zijn verhaal te doen.



White House Farm Murders | KRO-NCRV | 6 afleveringen



Essex, 1985. In de nacht van 6 op 7 augustus vindt op de boerderij van de familie Bamber een reeks gruwelijke moorden plaats. Terwijl de nabestaanden worden overmand door verdriet, start de politie haar onderzoek. In eerste instantie lijkt het een uitgemaakte zaak, maar agent Stan Jones heeft zo zijn twijfels. In deze familie is wellicht niets wat het lijkt.



Deceit | KRO-NCRV | 4 afleveringen


In 1992 wordt de Britse Rachel Nickell op brute wijze vermoord. Maanden later is de moordenaar nog steeds niet gepakt, maar wijst het bewijs in de richting van ene Colin Stagg. Undercoveragent Sadie Byrne moet de duistere wereld van deze man betreden om zijn betrokkenheid te onthullen.



The Investigation | KRO-NCRV | 6 afleveringen


Jens Møller, hoofdrechercheur bij de Kopenhaagse politie, krijgt een lastige zaak op zijn bord. Een zelfgebouwde duikboot, met aan boord de maker en een Zweedse journaliste, wordt vermist. Wanneer de gezonken duikboot uiteindelijk kan worden geborgen, zorgt dat voor meer vragen dan antwoorden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Santa Clauses' op Disney+: een nieuw seizoen vol kersttaferelen voor de familie Calvin
Series / Nieuws

'The Santa Clauses' op Disney+: een nieuw seizoen vol kersttaferelen voor de familie Calvin

Het is ook deze kerst nog maar de vraag of het feest een keer zonder problemen door kan gaan.

Vorig jaar keerde acteur Tim Allen terug naar zijn iconische rol van Scott Calvin, oftewel de Kerstman, in de nieuwe serie van Disney+ The Santa Clauses. Al snel werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen, en nu zijn ze weer terug!


Ter promotie van het tweede seizoen kwam Disney+ onlangs met een nieuwe trailer, en nu onthult de streamingdienst opnieuw een clip waarin de familie Calvin in een discussie raakt wie uiteindelijk de nieuwe Kerstman moet worden.

Nieuw gezicht


In de nieuwe clip is te zien dat Cal (Austin Kane), zijn vriendin Riley (Ruby Jay) meeneemt naar de Noordpool en met zijn vader nieuwe ideeën bespreekt over de Kerstman. Ondertussen worstelt Sandra (Elizabeth Allen Dick) met haar eigen tienerangsten.

Nieuwkomer dit seizoen is acteur Eric Stonestreet in de rol van Magnus Antas, ook wel bekend als 'Mad Santa'. Stonestreet is bij het grote publiek beter bekend van zijn rol als Cameron "Cam" Tucker in de komedieserie Modern Family.

Wat kunnen we verwachten?


In het tweede seizoen is de familie Calvin terug op de Noordpool, omdat Scott Calvin noodgedwongen opnieuw de Kerstman moet spelen nadat zijn pensioenplannen werden gedwarsboomd toen hij geen waardige opvolger kon vinden in het eerste seizoen.



Kijk vanaf vandaag een nieuw seizoen van The Santa Clauses op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'John Wick'-personages verdienen eigen spin-off, volgens regisseur
Series / Nieuws

Deze 'John Wick'-personages verdienen eigen spin-off, volgens regisseur

De regisseur van de actiefilms ziet voor deze personages wel een eigen spin-off zitten.

Na het succes van de eerste spin-off van John Wick in de vorm van Prime-serie The Continental zijn er nu mogelijk nog meer spin-offs op komst. Regisseur Chad Stahelski leek in een recent interview te hinten naar een nog grotere uitbreiding van het John Wick-universum.

Chad Stahelski had de regie in handen voor alle films van John Wick tot nu toe en stelt zich op als het brein achter de franchise. Onlangs deelde hij met Screenrant welke personages volgens hem een eigen spin-off verdienden.

Geschikte personages


Tijdens het interview kwamen meerdere personages langs, geschikt voor een eigen serie of film. Stakelski zei: "Ik houd van de wereld van de daklozen, ik houd van de wereld van The Bowery King, als er manieren zijn om dat samen te voegen tot een eigen ding, weet ik nog niet wat dat is."

Ook zei hij: "Ik hou van de werelden die we nog niet verkend hebben, zoals China. Ik houd van Hong Kong. Ik houd van het idee van triades, en de hele geschiedenis van Kung Fu en zo, er is een wereld die verkend moet worden."

Te veel om op te noemen


De man ging verder: "Ik houd van Rina Sawayama's personage… ik zou graag de prequel zien van Halle Berry's personage in de derde. Ik houd van Jimmy, ik houd van Charlie, David Patrick Kelly's personage, de schoonmaker. En ik houd van John Leguizamo's Aurelio in de eerste film."



Een opvallende afwezige is Keanu Reeves' personage John Wick. Als het personage met de grootste naamsbekendheid zou een sequel over hem goed uitkomen, mocht hij niet dood zijn gegaan aan het einde van het vierde deel.

Release


Over een mogelijke release van de besproken spin-offs is nog niets gecommuniceerd. De eerstvolgende spinoff-film wordt Ballerina, die in juni 2024 zal verschijnen in de bioscopen.



The Continental zie je nu bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series gaan door het dak
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series gaan door het dak

Over deze nieuwe Netflix-series zijn onze recensenten het meest te spreken.

Van prachtige natuurdocumentaires tot gruwelijke truecrime - Netflix heeft het allemaal voor je klaarstaan. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips van de laatste tijd voor een steengoede, nieuwe Netflix-serie.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Till Murder Do Us Part: Soering vs. Haysom | 4 afleveringen




★★★★☆

Synopsis: Vermoordde Jens Soering de ouders van zijn vriendin in 1985, of was zij de moordenaar? Deze docuserie gaat dieper in op vragen rond de zaak die nog steeds niet beantwoord zijn.

Recensie: "De makers weten zich enigszins aan het Netflix-stramien te kunnen onttrekken. Vanaf aflevering drie maakt het niet zoveel meer uit dat je dergelijke truecrimeseries al tientallen keren voorbij hebt zien komen. Deze zaak is retespannend en de opbouw en montage zodanig uitgevoerd dat je wil blijven kijken."

Lees de rest van de recensie.

Ferry: De Serie | 8 afleveringen





★★★★☆

Synopsis: Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld en krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie.

Recensie: "Als je de film hebt gezien, weet je eigenlijk precies wat je met 'Ferry: De Serie' te wachten staat: scènes vol actie, geweld en gevloek, humor op de juiste momenten en hier en daar wat liefdesperikelen van Ferry en Danielle. Eigenlijk dus de film, maar dan acht afleveringen lang."

Lees de rest van de recensie.

Life on Our Planet | 8 afleveringen




★★★★☆

Synopsis: De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren komt tot leven in deze baanbrekende natuurdocumentaireserie.

Recensie: "Dat onze aarde vele levensvormen heeft zien komen en gaan is een feit. We denken hierbij dan al snel aan dinosaurussen, maar 'Life on Our Planet' gaat zeer zeker niet alleen over de groten die miljoenen jaren geleden de vlakten domineerden. De serie biedt een platform voor de allerkleinsten die de toekomst mede hebben geschapen en het onvermijdelijke gegeven dat we zelf de directe aanleiding zullen zijn voor uitroeiing nummer zes."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen van intieme en spannende dramaserie scoort weer flink op Netflix
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van intieme en spannende dramaserie scoort weer flink op Netflix

Het derde seizoen van de serie 'Terzi' wordt uitstekend bekeken op Netflix.

Sinds een paar dagen is het derde seizoen van de Turkse dramaserie Terzi te zien op Netflix. De Engelstalige naam van de serie is The Tailor. In haar eerste dagen op Netflix wordt het nieuwe seizoen van de serie uitstekend bekeken en is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series van de streamingdienst beland.

De serie volgt de talentvolle 'Terzi' kleermaker Peyami die een trouwjurk maakt voor de aanstaande bruid van zijn schimmige vriend Dimitri. Ook draagt Peyami de zorg voor zijn verstandelijk beperkte vader Mustafa.

Plot


Peyami is een jonge en beroemde kleermaker die het succesvolle bedrijf van zijn grootvader heeft geërfd. Na de dood van zijn grootvader brengt Peyami zijn zieke vader terug naar Istanbul en moet nu voor hem zorgen

Op de vlucht voor haar gewelddadige relatie met haar partner verschijnt Esvet vervolgens op mysterieuze wijze in het leven van Peyami.

Kijken


Kijk het derde seizoen van deze spannende dramserie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze epische actieserie werd na het 2e seizoen gecanceld en leverde Netflix een recordverlies op
Series / Featured

Deze epische actieserie werd na het 2e seizoen gecanceld en leverde Netflix een recordverlies op

Marco Polo leverde Netflix na 2 seizoenen een recordverlies op en werd gecanceld.

In 2014 ging de Netflix-serie over Marco Polo online. Dit historisch kostuumdrama kreeg in het eerste seizoen voldoende kijkers waardoor er besloten werd een tweede seizoen te maken. Deze werd echter minder goed ontvangen en daardoor slecht bekeken. Dat heeft Netflix gedwongen de stekker eruit te trekken.

Aan de cast heeft het niet gelegen want de hoofdrollen werden vertolkt door grote namen zoals: Lorenzo Richelmy als Marco Polo. Benedict Wong schittert als de Mongoolse koning Kublai Khan en Joan Chen als Keizerin chabi.

China


De Amerikaanse betaalzender Starz was in 2012 begonnen met de productie van de serie. Er werd gezocht naar een mogelijkheid om in China te mogen filmen. Die pogingen mislukten waardoor de opdracht terug werd gegeven aan de Weinstein Company.

Echter Netflix had hun oog op het project laten vallen en bestelde 10 afleveringen voor 90 miljoen dollar. De prachtige locaties om wel te kunnen filmen werden gevonden in Italië, Kazachstan en Maleisië.

Dzjengis khan


Dit epische verhaal speelt zich af in de 13e eeuw. Marco Polo is handelaar en ontdekkingsreiziger. Zijn familie komt uit Venetië. Samen met zijn vader reist hij door Azië. Kublai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan regeert met harde hand en neemt de ontdekkingsreizigers gevangen.



Na het tweede seizoen werd de serie gecanceld. Het was de eerste Netflix original die geen derde seizoen kreeg. De cast werd door Holland bedankt: "het acteerwerk was was fenomenaal, boeiend en magnifiek. Jammer dat het dan zo moet eindigen."

Groot verlies


The Hollywood Reporter meldde dat ze uit betrouwbare bron hadden begrepen dat Marco Polo een verlies van 200 miljoen dollar heeft veroorzaakt. We verwachten niet dat er ooit een derde seizoen zal komen wat heel jammer is want de serie is enorm ondergewaardeerd. Je kijkt de twee seizoenen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze briljante thriller-serie van Netflix werd jammerlijk gecanceld zonder geldige reden
Series / Featured

Deze briljante thriller-serie van Netflix werd jammerlijk gecanceld zonder geldige reden

Een van de best thrillers van de afgelopen 10 jaar werd zonder geldige reden gecanceld.

Wie Bloodline heeft gezien zal het zeker met ons eens zijn, deze broeierige serie hoort in de top tien van beste series op Netflix. Wat de reden is geweest om te stoppen na drie seizoenen is nooit bekend gemaakt.

Veel fans hadden eigenlijk nog wel een vierde en een vijfde seizoen willen zien over de duistere geheimen rondom het gezin Rayburn. Het verhaal speelt zich af op een van The Keys, een van de vele eilandjes in de staat Florida. Een lange strook witte zandstranden, palmbomen en een tot de verbeelding sprekende autoweg die de bewoonde eilanden over zee met elkaar verbindt.

Familiegeheimen


De familie Rayburn baat er een prachtig gelegen familiehotel uit. Alles lijkt idyllisch en vredig maar onder de oppervlakte broeit er een donker familiegeheim uit het verleden. Er wordt niet over gepraat. Danny de oudste van de vier kinderen lijkt het zwarte schaap. Echter, er is veel meer aan de hand.

Langzaam en met uitgekiende plots vol onverwachte wendingen weten de schrijvers Todd A. Kessler, Daniel Zelman en Glenn Kessler hu publiek te verleiden te blijven kijken. Absoluut bingewaardig!

Emmy


Hoofdrolspelers Kyle Chandler en Ben Mendelsohn ontvingen voor hun rollen als de broers John en Danny Rayburn allebei een Emmy. De thriller werd alom geprezen vooral door de uiterst trage vertelkunst.



Leuk om te weten is dat ook Sissy Spacek en Sam Shepard hun rol als ouders en uitbaters van het hotel met verve vertolken.

Kosten


Er wordt gefluisterd dat de hoge productiekosten een van de redenen zou zijn waarom Netflix geen vervolg seizoenen meer wilde. Het werd simpelweg te duur.



De serie begon in 2015 en liep tot 2017. De fans vonden het eind van de serie teleurstellend. In de laatste twee afleveringen werd zoveel informatie gestopt dat het een enorme afbreuk deed aan alles wat eerder met zoveel zorgvuldigheid was gemaakt. Je ziet de drie seizoenen in zijn geheel op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote oorlogsserie 'All the Light We Cannot See' van Netflix: kijken of skippen?
Series / Nieuws

De grote oorlogsserie 'All the Light We Cannot See' van Netflix: kijken of skippen?

Netflix zette afgelopen donderdag een nieuwe grote oorlogsserie online. Is deze het kijken waard?

Afgelopen donderdag zette Netflix de grote oorlogsserie All The Light We Cannot See online. Fans van het genre keken uit naar de serie en nu is de vraag of de grote productie ook in de smaak valt bij de critici en het publiek.

Op Rotten Tomatoes staan ondertussen 41 recensies en na de rekensom van de Tomatometer zien we een magere 24 procent, met een 5,1/10 als gemiddelde beoordeling.

Serieus en suf


"Hoewel All the Light We Cannot See een inspirerende cast heeft, wordt het potentieel ervan vaak teniet gedaan door een ongemakkelijke mix van serieuze en suffe ontwikkelingen," luidt de critics consensus.

Ook de publieksscore doet het niet goed op Rotten Tomatoes. Na ruim 250 stemmen staat de teller op slechts 60 procent en gevoelsmatig kan al gezegd worden dat die score verder gaat dalen.

IMDb


Op de IMDb staat All The Light We Cannot See vooralsnog op een zeer redelijke 7,8/10 na bijna zesduizend stemmen. Dit geeft hoop dat de serie van bedenker Steven Knight (Peaky Blinders, See, Taboo) vermakelijk kan zijn.



De serie volgt de levens van twee tieners tijdens het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog. We ontmoeten Marie-Laure (Aria Mia Loberti), een blind Frans meisje en Werner Pfennig, de Duitse jongen (Louis Hofmann) die gedwongen werd zich aan te sluiten en te vechten voor het naziregime.

Nu te zien


Andere rollen komen van Lars Eidinger, Mark Ruffalo, Marion Bailey en Hugh Laurie. Sinds 2 november kun je All the Light We Cannot See kijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 spannende crimeseries komen deze week NPO Plus veroveren
Series / Nieuws

Deze 2 spannende crimeseries komen deze week NPO Plus veroveren

De spannende crimeseries 'Santos' en 'Blackwater' zijn bijna te zien op NPO Plus.

Deze week kunnen de abonnees van NPO Plus weer rekenen op twee mooie series: de Nederlandse Santos en de Zweedse Blackwater. Check hieronder gauw wanneer elke serie wordt gepubliceerd.

Santos | BNNVARA | Vanaf 9 november wekelijks op NPO3 en bingen op NPO Plus



Liefdeskoppel Glenn en Yola probeert een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie.




Blackwater | KRO-NCRV | Vanaf 11 november wekelijks op NPO2 en vanaf 9 november bingen op NPO Plus



Midzomer 1973. Terwijl ze eigenlijk op weg is naar haar vriend die in een commune woont, doet Annie Raft een afschuwelijke ontdekking in het bos bij het dorp Svartvattnet in Noord-Zweden. Ze wordt al snel verdachte in de lugubere zaak, terwijl de dorpsbewoners hun kaken stijf op elkaar houden.



Op zoek naar meer?


Ben je toe aan nog meer nieuwe series op NPO Plus? Bekijk welke toffe series er vorige week zijn uitgekomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat kan je verwachten in 'Wednesday' seizoen 2
Series / Featured

Wat kan je verwachten in 'Wednesday' seizoen 2

Seizoen twee van Wednesday, serie over de dochter van Henry en Morticia Addams, wordt najaar 2024 verwacht.

Wie kent ze niet, de excentrieke, naargeestige en mysterieuze Addams Family. Ze zijn allemaal gek en houden van griezelige, macabere situaties. Ze leven in een spookhuis naast een zompig moeras en het sinistere kerkhof. Ze spelen graag met de dood. Een familie vol bizarre personages.

In 2022 verscheen op Netflix de jongste productie Wednesday, een serie over hun dochter Wednesday Addams. Het eerste seizoen van deze populaire Netflix serie is door het grote publiek goed ontvangen. Ook wij hebben enorm genoten van de door Tim Burton geregisseerde afleveringen. Jenna Ortega zet Wednesday iconisch en met verve neer.

Spoiler Alert!


Wednesday wordt van school gestuurd. Ze past niet tussen het gewone volk. Ze wordt naar Nimmerweer gestuurd, een mysterieuze school voor outcasts. Al heel snel wordt ze daar volledig in beslag genomen door een geheimzinnig monsterachtig wezen. Ze moet en zal ontdekken wie of wat daarachter zit.

Een paar maanden geleden werd er door het productieteam gezegd dat ze op zoek gingen naar locaties en nieuwe schrijvers voor het tweede seizoen. Er zijn nu nog geen beelden beschikbaar van het tweede seizoen, in de verlengingsaankondiging worden beelden uit seizoen 1 gebruikt. En die zijn best gaaf omdat er ook een knipoogje wordt gegeven naar de legendarische dans van Wednesday in seizoen 1. Deze is op TikTok viraal gegaan.

Groen licht


Gelukkig voor de vele fans heeft Netflix al aan het begin van dit jaar groen licht gegeven voor een tweede seizoen. De grote vraag is alleen: wanneer? Er is nog geen datum bekend.



Nu de WGA-staking is beëindigd en SAG-AFTRA een nieuwe fase van gesprekken ingaat, kunnen fans hoopvol zijn dat daar snel meer over bekend wordt.

Nieuw seizoen


Nadat er eerst grote bezorgdheid was door fusieperikelen tussen Prime Video en MGM over welk streamingplatform seizoen 2 zou hosten, geeft een nieuwe rapportage van Indiewire de bevestiging dat de serie op Netflix zal blijven.



Of we dezelfde cast kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar Ortega tekent in elk geval voor de rol van Wednesday en is tevens medeproducent. We verwachten dan ook wel dat Catherine Zeta-Jones als Morticia Addams, Luis Guzmán als Gomez Addams en Victor Dorobantu als Ding gewoon weer van de partij zullen zijn.

Terugkijken


Het eerste seizoen van Wednesday vind je op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onvoorspelbare plottwist in 'Yellowstone' wist iedereen helemaal te overrompelen
Series / Nieuws

Deze onvoorspelbare plottwist in 'Yellowstone' wist iedereen helemaal te overrompelen

Er zaten veel plottwists in Yellowstone, maar geen enkele was zo groot en onvoorspelbaar als deze.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er wordt bij sommige series vaak gezegd: Verwacht het onverwachte en Yellowstone is hier het perfecte voorbeeld van. We moeten eerlijk bekennen dat de serie ook voorspelbare momenten heeft, maar toch is Yellowstone er vaak in geslaagd het publiek compleet te misleiden.

Yellowstone volgt de Dutton-familie. Ze bezitten een grote ranch in Montana, de Yellowstone Dutton Ranch. Zij proberen hun familiebezit te verdedigen tegen verschillende aanvallen van buitenaf en de onbetrouwbare developers.

De grootste twist


Het is zeker geen geheim dat maker Taylor Sheridan van een goede plottwist houdt. De twee prequel series, 1883 en 1923, zitten ook vol met onverwachte wendingen die je als kijkers aan het scherm geplakt houden.

De grootste twist in Yellowstone was in seizoen 4, toen Beth haar stiefbroer saboteerde. Seizoen 4 was geen rustige periode voor Jamie Dutton; hij werd gechanteerd om zijn biologische vader te vermoorden en in het nauw gedreven op het treinstation.

De twist zette de toon voor de rest van het seizoen


Jamie werd dan wel in een hoek gedreven door zijn zus Beth, maar hij ging niet zo makkelijk ten onder. Deze twist zette de toon voor de rest van het seizoen en alle andere wendingen die volgden.



Yellowstone is te streamen op Skyshowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen