search
Netflix trok na het eerste seizoen de stekker uit de psychologische thriller 'Gypsy' en onthulde nooit waarom
Series / Featured

Netflix trok na het eerste seizoen de stekker uit de psychologische thriller 'Gypsy' en onthulde nooit waarom

De psychologische thriller Gypsy kreeg maar 1 seizoen en we weten nog steeds niet waarom er geen vervolg kwam

Wat was toch de reden waarom de psychologische thriller Gypsy geen vervolg heeft gekregen na het eerste seizoen? De meningen zijn daarover verdeeld en Netflix heeft zich er nooit over uitgelaten.

Voor velen was deze rol nu niet echt een rol waarin Naomi Watts uitblonk. Als perfecte huisvrouw en succesvolle psychiater was Jean Holloway misschien wel de rol voor een serie waar ze op zat te wachten. Echter, ze wist dit complexe personage niet geloofwaardig neer te zetten.

Erotisch


Zeker niet wanneer Jean haar eigen erotische verlangens boven die van haar cliënten ging zetten. Ze had alles, een geweldig leven, een leuke man die werd gespeeld door Billy Crudup. Haar leven had geen uitdagingen meer. Ze raakte geobsedeerd in de mensen in de levens van haar cliënten en ging die opzoeken.

Bizar eigenlijk dat deze tergend langzame thriller niet van de grond wist te komen. Er was diepgang, complexe verhaallijnen en mysterieuze wendingen. De serie is juist door en voor vrouwen gemaakt. Nieuwkomer Lisa Rubin tekende voor het scenario en Sam Taylor-Johnson, die we nog kennen van Fifty Shades of Grey, voor de regie. Ook de rollen van Sophie Cookson als Sydney Pierce en Lucy Boynton als Alison Adams wisten het publiek niet te pakken.

Rumoer


Online was er veel rumoer over de serie. Vooral ook veel commentaar op Watts. Het besluit om dan toch geen tweede reeks te starten kwam alsnog onverwachts. De schrijvers waren al een maand bezig met nieuwe scripts en verhaallijnen. Er waren gesprekken gaande met de producenten. Veel vragen uit het eerste seizoen moesten nog beantwoord worden.



Kijkcijfers


Er wordt gefluisterd dat Netflix niet verder wilde gaan met een tweede seizoen omdat de kijkcijfers te laag waren. Toch had de serie wel een kleine groep fans aan zich weten te binden en je kunt je afvragen of alles om de kijkcijfers moet draaien.



De fans die Gypsy wel aan zich had weten te binden hopen toch dat er misschien ooit een seizoen 2 komt. Want waarom had Jean een geheim appartement in de stad? En wat was er echt gebeurd tussen haar en een patiënt die het huis van haar ouders heeft platgebrand?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen