search

Ons nieuws van vrijdag 10 november 2023

De Netflix-scifiserie van de bedenkers van 'Game of Thrones' gaat over 'de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid'
Series / Video/clip/featurette

De Netflix-scifiserie van de bedenkers van 'Game of Thrones' gaat over 'de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid'

Game of Thrones-showrunners David Benioff & D. B. Weiss komen met fascinerende scifi-serie, vanaf 21 maart te zien op Netflix.

Netflix heeft een eerste clip en een nieuwe poster online gezet voor de serie 3 Body Problem. De serie is ontwikkeld door Game of Thrones-showrunners David Benioff & D. B. Weiss en Alexander Woo.

De scifi-serie is gebaseerd op het boek The Three-Body Problem uit 2008 van Liu Cixin. De eerste aflevering is geregisseerd door Derek Tsang, bekend van films als Soul Mate (2016) en Better Days (2019).

3 Body Problem


3 Body Problem heeft al een opvallende synopsis: "De noodlottige beslissing van een jonge vrouw in het China van de jaren 60 weerkaatst door ruimte en tijd naar een groep briljante wetenschappers in het heden. Terwijl de natuurwetten zich voor hun ogen ontrafelen, komen vijf voormalige collega's weer bij elkaar om de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid het hoofd te bieden."

Je ziet in de serie rollen van grote namen als Benedict Wong, Rosalind Chao, Eiza González, Liam Cunningham en Jonathan Pryce, maar ook van onbekendere acteurs als Saamer Usmani, Jess Hong en Jovan Adepo.

Fascinerende clip


Hieronder een clip die tijdens Netflix Geeked Week is prijsgegeven. Je ziet in de beelden onder meer acteur John Bradley (Samwell Tarly uit Game of Thrones) als het personage Jack Rooney.3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix. Zet alvast een belletje aan op Netflix.

Poster


Op X verscheen ook een affiche voor de serie met de begeleide tekst: "Er is meer in deze wereld dan op het eerste gezicht lijkt. 3 Body Problem, een genre-buigende mysterieserie gebaseerd op de internationale bestseller."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fascinerende docuserie over rijke erfgename en de jacht op haar geld zet Netflix in vuur en vlam en ramt top 10 binnen
Series / Nieuws

Fascinerende docuserie over rijke erfgename en de jacht op haar geld zet Netflix in vuur en vlam en ramt top 10 binnen

De docuserie 'The Billionaire, the Butler and the Boyfriend' doet het uitstekend op Netflix

Vanaf afgelopen woensdag is Netflix weer een documentaire-reeks rijker. Het gaat hier om:L'Affaire Bettencourt: Scandale. In haar eerste dagen op Netflix behoort de reeks gelijk tot de best bekeken series op de streamingsdienst.

In de driedelige documentaire wordt het verhaal verteld van de relatie tussen fotograaf François-Marie Banier en de steenrijke Lilliane Bettencourt, erfgename van het L'Oréal-imperium. Gedurende hun 20 jaar durende relatie slaagde Banier erin bijna één miljard euro aan dubieuze giften te ontfutselen van deze ongekend rijke dame.

Banier en Bettencourt


Banier, afkomstig uit bescheidener omstandigheden, en Bettencourt, erfgenaam van het L'Oréal-concern, belandden in een complexe relatie. Het verhaal begint wanneer Banier Bettencourt moet fotograferen, ergens aan het einde van de jaren 80, bij haar weelderige villa. Banier, onaangepast en bot, overrompelt Bettencourt vanaf het allereerste moment.

Al snel begint Bettencourt de fotograaf te bedanken voor hun relatie door hem schilderijen van Braque, Juan Gris en Picasso te schenken. Dit manipulatieve gedrag wordt met argusogen bekeken door sommige personeelsleden. Opmerkelijk is dat Banier openlijk homoseksueel is, en volgens geruchten hebben de twee geen seksuele relatie.

Kijk de intrigerende documentaireserie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde actiefilm scoort op Netflix en krijgt lovende kritieken
Films / Nieuws

Bikkelharde actiefilm scoort op Netflix en krijgt lovende kritieken

Dit waargebeurde verhaal over zes ex-militairen weet op Netflix veel kijkers te boeien en pakt een plek in de Netflix Top 10. Daarnaast heeft deze actie-drama film mooie scores op zijn naam staan.

13 Hours of ook wel 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi genoemd, moet je zeker een keer streamen bij Netflix als je houdt van waargebeurde verhalen vol actie.

Regisseur van de film is Michael Bay, ook wel bekend van zijn werk aan Transformers, Pain, Bad Boys en Pearl Harbor.

Overmacht aan terroristen


Op 11 september 2012 werd het US State Department Special Mission Compound in Benghazi aangevallen door terroristen.

Zes ex-militairen, ingehuurd door de CIA, komen tegenover deze overmacht aan terroristen te staan, ze weigeren zich echter over te geven. Dertien uur lang vechten ze om de veiligheid van de Amerikaanse ambassadeur en burgers te waarborgen.

Cast


De cast van deze film bestaat uit namen als John Krasinski, Pablo Schreiber, James Badge, David Denman, Dominic Fumusa, Max Martini en Alexia Barlier.Militair spektakel


Met een 7.3/10 weer de film een mooie score neer te zetten bij IMDb. Bij Rotten Tomatoes scoort hij bij de critici maar 51%, bij het publiek een stuk beter met 82%. "Met Krasinski's innemende aanwezigheid als centraal personage, heeft '13 Hours' veel meer charme dan ik had verwacht van een militair spektakel van Bay."

"Liefhebbers van een goede schietfilm zitten erg geramd met deze film, gebaseerd uiteraard op ware gebeurtenissen maar het verhaal is niet echt waar het omgaat de film. Het is vooral een hele vlotte en degelijke actiefilm.", vertelt een van de kijkers bij MovieMeter, daar pakt de film een 3.4/5.

Op Netflix


13 Hours weet een hoop mooie woorden los te maken bij de kijkers. Mocht je hem zelf nog niet gezien hebben, dan kan je de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'L'Affaire Bettencourt: Scandale chez la Femme la Plus Riche du Monde'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'L'Affaire Bettencourt: Scandale chez la Femme la Plus Riche du Monde'

Hoe een jaloerse dochter per ongeluk de belastingfraude van haar steenrijke moeder blootlegde.

Regie: Baptiste Etchegaray, Maxime Bonnet | Afleveringen: 3 | Speelduur: 48-52 minuten | Jaar: 2023

Als je de rijkste vrouw ter wereld bent wil iedereen vrienden met je zijn. In een driedelige documentaire vertellen Baptiste Etchegaray en Maxime Bonnet het verhaal van wijlen Liliane Bettencourt, de erfgenaam van cosmeticagigant L'Oréal. Met een geschatte waarde van meer dan dertig miljard toen ze in 2017 stierf, is het niet verrassend dat de steenrijke, oude vrouw gedurende haar leven een groot aantal profiteurs aantrok. Daar wilde haar dochter een stokje voor steken, maar daarmee legde ze per ongeluk de substantiële belastingfraude van haar familie bloot.

L'Affaire Bettencourt: Scandale chez la Femme la Plus Riche du Monde recreëert belangrijke gesprekken tussen Bettencourt en haar financiële team door middel van geacteerde scènes en échte geluidsopnames. Die geluidsopnames kwamen van de butler van de familie, die om onduidelijke redenen gedurende lange tijd alle gesprekken in de salon van het landhuis opnam. Toen hij de opnames met Bettencourts dochter deelde om te gebruiken als bewijsmateriaal in een rechtszaak, kwam de zaak pas echt aan het rollen. Aangezien het leven van de superrijken ons als plebs eindeloos intrigeert, werd het een gigantisch mediacircus.

De rechtszaak draaide om befaamd fotograaf François-Marie Banier, die gedurende vijftien jaar een groot aantal cadeaus van Bettencourt ontving met een totale waarde van een miljard euro. Dochter Francoise wilde dit aan banden leggen door middel van een rechtszaak, maar op de opnames die zij hiervoor als bewijsmateriaal aandroeg was Banier amper te horen. Wél was er genoeg hoorbaar over bankrekeningen in belastingparadijzen en een privé-eiland dat nooit was opgegeven bij de belastingdienst. Deze opnames bleken echter niet alleen waardevol voor het Franse rechtssysteem, maar ook voor deze documentaire.

De opnames geven het verhaal een zekere duidelijkheid die anders verloren zou zijn gegaan in de tegenstrijdige verklaringen van de verschillende partijen in dit conflict. De geacteerde scènes zijn zo gefilmd dat de acteurs alleen van bovenaf te zien zijn, onherkenbaar dus, waarmee overdramatisering vermeden wordt. Ook hebben grote spelers van de affaire meegewerkt door middel van interviews, met uitzondering natuurlijk van Bettencourts dochter en Banier.

De eerste aflevering is sterk genoeg om direct de aandacht vast te houden. Hoewel alle drie de afleveringen een duidelijk thema hebben en een compleet nieuw deel van het verhaal belichten, had deze serie toch bondiger gekund. Elke aflevering geeft een nieuwe openbaring en heeft haar eigen shockfactor, maar met een beetje knip-en-plakwerk hadden de afleveringen makkelijk kunnen worden ingekort tot ongeveer dertig minuten, zonder belangrijke delen van het verhaal te verliezen.

★★★☆☆

L'Affaire Bettencourt: Scandale chez la Femme la Plus Riche du Monde is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'Blackwater'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Blackwater'

Trage Zweedse misdaadserie schept hoge verwachtingen, maar sluit af met een domper.

Regie: Mikael Marcimain | Cast: Asta Kamma August (jonge Annie), Pernilla August (oudere Annie), Alba August (oudere Mia), Rolf Lassgård (oudere Birger), Sven Boräng (jonge Birger), Erik Ehn (Johan), Liv Mjönes (Barbro), Alma Pöysti (Ylja), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 56-58 minuten | Jaar: 2023

In 1973 vindt in het Zweedse plaatsje Blackwater een dubbele moord plaats die onopgelost blijft. De dan nog jonge moeder Annie vangt een glimp op van de dader. De situatie blijft haar haar leven lang achtervolgen, tot er in 1991 iets vergelijkbaars gebeurt. De moorden van 1973 en 1991 lijken met elkaar verbonden, maar op welke manier? Deze vraag vormt de rode draad van de verfilming van de gelijknamige roman.

In twee tijdlijnen toont Blackwater wat zich afspeelt in 1991 en wat er in 1973 allemaal is gebeurd. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een volledig dubbele cast. Deze heeft wel iets weg van een familiereünie, want naast prijswinnend actrice Pernilla August, die de Annie van 1991 speelt, spelen ook haar beide dochters een belangrijke rol in de serie. Haar dochter Asta speelt de jonge Annie van 1973 en haar andere dochter, Alba, speelt dochter Mia.

Op de cast valt weinig aan te merken; het acteerwerk is van hoog niveau en van de familiebanden merkt de kijker vrijwel niets. De zussen spelen in verschillende tijdlijnen, waardoor ze geen tegenspeelsters van elkaar zijn en de connectie niet snel zal worden gelegd. En dat de jongere en oudere Annie erg op elkaar lijken is natuurlijk mooi meegenomen.

Beide tijdlijnen bevatten een onopgelost mysterie. Allebei opzichzelfstaande verhalen, maar omdat het ene niet zonder het andere kan bestaan zijn ze nauw met elkaar verweven. Steeds zorgt de ene tijdlijn voor de nodige opheldering in de andere. Deze structuur maakt de serie speels en interessant en zorgt voor meer diepgang.

Langzaamaan wordt steeds meer informatie prijsgegeven en naar de ontknoping van het mysterie toegewerkt. Iets té langzaam, want het trage verloop maakt de serie ietwat saai. Na de introductie in de eerste afleveringen volgt een middenstuk dat weinig toevoegt, waarna helemaal op het einde een razendsnelle afronding van beide tijdlijnen volgt.

Deze ontknoping gaat tegen alle verwachtingen in. Als de makers hiermee een spannende wending aan het verhaal willen geven, falen ze daar pijnlijk in. Het slot is abrupt en onlogisch, waarmee de plank volledig wordt misgeslagen. Het voelt als een prachtige bergwandeling die eindigt in een dik pak mist. Een domper dus. Desondanks is Blackwater toch wel de moeite van het bekijken waard. Zeker voor eenieder die van Scandinavische misdaadseries houdt, kan genieten van al het Zweeds natuurschoon of eventjes terug wil naar de vrijheid van de jaren zeventig en negentig.

★★★☆☆

Blackwater is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Upload' seizoen 3
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Upload' seizoen 3

Zowel stereotypische als vermakelijke kijk op de nabije toekomst, waarin een oneindig leven mogelijk is.

Regie: Jeffrey Blitz, Sarah Boyd, Tom Marshall, e.a. | Cast: Robbie Amell (Nathan Brown), Andy Allo (Nora), Allegra Edwards (Ingrid), Kevin Bigley (Luke), Zainab Johnson (Alicia), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 30-38 minuten | Jaar: 2023

In de nabije toekomst van de jaren dertig bestaat technologie die een digitaal hiernamaals creëert. Hier kunnen mensen hun ziel en bewustzijn 'uploaden' naar verschillende idyllische oorden om de rest van hun dood uit te leven. Dat zorgt voor vraagstukken over klassenongelijkheid, vrije wil en liefde tussen levenden en geüploaden. Mochten al deze thema's te breed lijken, dan heb je een goede indruk van de chaotische aard van het derde seizoen van Upload.

Contrasterend met voorgaande seizoenen wordt ditmaal het digitale hiernamaals geopend voor een breed publiek. Waar het in eerste instantie alleen voor de rijken was weggelegd, is er nu een open server gecreëerd. Al snel blijkt het concept doelwit van snode miljardairs die plannen hebben om hiermee hun politieke invloed te vergroten. Aan hoofdpersoon Nathan en zijn cohort de taak de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

En dat hoeft ineens niet meer digitaal te gebeuren, want in het derde seizoen is Nathan weer levend. Hij is de eerste succesvolle 'download': zijn ziel is opnieuw in een levend lichaam terechtgekomen. Hiermee is hij het levende bewijs dat mensen zich na hun dood opnieuw in de echte wereld kunnen bevinden. Er gebeurt nog veel meer in dit derde seizoen, maar deze plotlijn houdt het geheel draaiende.

Doordat afleveringen constant springen tussen deze en andere plotlijnen, is het verhaal soms lastig te volgen. Het is dan ook erg jammer dat deze centrale lijn de minst interessante is. Vooral het acteerwerk van Robbie Amell en Andy Allo laat te wensen over, want zelfs na drie seizoenen is de romantische aantrekking tussen hun personages amper te voelen. Doodzonde, aangezien de overige castleden door de jaren heen juist heel goed in hun personages zijn gegroeid.

Vooral Allegra Edwards en Kevin Bigley als respectievelijk Ingrid en Luke grossieren in fantastisch getimede humor en zorgen daarmee voor een verademing na de scènes van de hoofdrolspelers. Ook bij de artificiële intelligentieconciërge, die in dit seizoen empathie aangeleerd krijgt, wordt iedere gelegenheid benut om de ridicule aard van dit personage te benadrukken. Door deze plotlijen doet Upload wat denken aan de Netflix-serie The Good Place, waarin AI Janet steeds menselijker wordt. Beide werken als gedachte-experiment over onze eigen menselijke kwalen en hanteren daarbij vergelijkbare humor. Absoluut een aanrader voor eenieder die geniet van dit futuristische komediegenre.

Het derde seizoen hanteert nog volop andere thema's, zoals de rechten van uploads ten opzichte van levende mensen, in hoeverre vrije wil bestaat bij een geüpload bewustzijn en het ontstaan van relaties tussen levenden en geüploaden. Allen is de uitwerking daarvan te oppervlakkig, wat in combinatie met de constante verspringing van verhaallijnen zorgt voor een uitermate chaotische kijkervaring. Het lijkt daardoor alsof de serie niet altijd even goed weet wat ze eigenlijk wil zeggen.

Hoewel het verhaal zich netjes af lijkt te ronden, moet de allerlaatste scène natuurlijk de deur voor wagenwijd openzetten voor een volgend seizoen. En hoewel dit nog niet is aangekondigd, lijkt het onwaarschijnlijk dat het er niet komt. Als een van de populairste series op Prime Video wordt er vast genoeg budget vrijgemaakt om het verhaal volgend jaar daadwerkelijk af te ronden. Want anders zou het einde op veel verschillende vlakken een verschrikkelijke domper zijn.

★★★☆☆

Upload is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Harry Potter'-reboot van HBO Max heeft één groot bijkomend pluspunt ten opzichte van de films
Series / Nieuws

De 'Harry Potter'-reboot van HBO Max heeft één groot bijkomend pluspunt ten opzichte van de films

Naast de mogelijkheid om meer details uit de boeken te tonen is er dit voordeel.

Ruim twintig jaar na de première van de eerste film over tovenaarsleerling Harry Potter is HBO nu bezig met een reboot. De meningen hierover vliegen je online om de oren.

De lat ligt duidelijk hoog, en er is twijfel of de kwaliteit van de films geëvenaard zal worden. De nieuwe verfilming zal volgens sommigen echter de gevechtsscènes uit de boeken meer recht doen dan de oorspronkelijke films.

Intense gevechten


J.K. Rowlings boeken beschrijven intense gevechten en doen dit op een gedetailleerde manier. In de films werden deze wat minder heftig neergezet, onder andere vanwege het budget, de technologische mogelijkheden en de leeftijdscategorie.

We zijn inmiddels ruim twintig jaar verder en de special effects zijn uiteraard flink gevorderd in die tijd. Ook heeft HBO het nodige budget beschikbaar gesteld voor de nieuwste verfilming.

Sectumsempra


Wanneer je dit combineert met het format van een tv-serie, dan heb je dus meer tijd, geld en technologie tot je beschikking. De films bieden zonder twijfel spectaculaire gevechten, de serie zal hier dieper op in kunnen gaan.Hierbij kun je denken aan het duel tussen Draco en Harry in Harry Potter and the Half Blood-Prince. Harry's gebruik van de sectumsempra-spreuk was in de boeken een stuk intenser. De tv-reboot biedt wat dit betreft een optie om de geliefde films qua kwaliteit op zijn minst te evenaren.

Wanneer te zien?


Momenteel is nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn. Ondertussen zijn de Harry Potter-films zijn te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' zegt mogelijk vaarwel na seizoen 2: Keert hij nog terug in het MCU?
Series / Nieuws

'Loki' zegt mogelijk vaarwel na seizoen 2: Keert hij nog terug in het MCU?

Het zou kunnen dat we na 'Loki' seizoen 2 afscheid moeten nemen van het personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We hebben gezien dat de God of Mischief aan het einde van seizoen 2 van Loki een nieuw glorieus doel krijgt. Dat is natuurlijk een perfect einde van het seizoen, maar dit laat de toekomst van Loki in het Marvel Cinematic Universe wel onzeker.

In de finale probeert het Loki de Temporal Loom van de TVA te repareren, maar uiteindelijk krijgt hij van He Who Remains te horen dat dit niet mogelijk is, omdat het alleen is gebouwd om de Sacred Timeline te beschermen. Loki wil zijn vrienden een kans geven om in leven te blijven, vernietigt het weefgetouw en zorgt ervoor dat de takken onder controle worden gehouden.

Seizoen 3?


Hierdoor neemt hij zijn plaats in op de troon in het centrum van het multiversum. In het laatste shot van het einde van Loki seizoen 2, zien we hem alleen, in midden van alle takken van het multiversum. Hij houdt ze bij elkaar zodat iedereen in alle tijd en ruimte zijn leven kan leiden met zijn eigen vrije wil.

Hoewel Loki aan het einde van seizoen 2 springlevend is, zit er een finaliteit in zijn verhaal die de vraag kan oproepen of hij zal terugkeren in het MCU. Helaas zien de zaken er op dat vlak niet zo goed uit. Het einde van Loki seizoen 1 bevestigde seizoen 2. Maar dit keer was er geen bevestiging, dus is het onduidelijk of seizoen 3 zal plaatsvinden.

Toekomstige projecten


Hoewel het mogelijk is dat Loki terugkeert in een van de komende Avengers-films, Avengers: The Kang Dynasty of Avengers: Secret Wars, is dat nog niet met zekerheid te zeggen. Er is misschien een manier waarop een variant van Loki terugkeert in een toekomstig MCU-project, maar de finale van seizoen 2 zou Hiddlestons laatste keer als Loki kunnen zijn.Dat gezegd hebbende, alles is mogelijk in de wereld van superhelden en stripboeken. Marvel heeft dus misschien nog een truc achter de hand om Loki terug te brengen. Loki is de dood al talloze keren te slim af geweest in het MCU, dus is het logisch dat zijn einde niet de dood is, maar een eindeloos leven als god.

Perfect einde


De finale van seizoen 2 van Loki geeft hem waar hij altijd van heeft gedroomd: een troon. Maar de liefde waar hij naar verlangde heeft hij niet gekregen. Toch is het einde perfect, omdat de opoffering voor zijn vrienden laat zien hoe ver hij als personage is gekomen. Bekijk Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het immense budget van 'Masters of the Air' knalt werkelijk door het dak
Series / Featured

Het immense budget van 'Masters of the Air' knalt werkelijk door het dak

Apple TV+ besteedde vele miljoenen aan de grote oorlogsserie die begin 2024 verschijnt.

Gisteren verscheen eindelijk de eerste trailer voor de serie Masters of the Air die in een adem genoemd mag gaan worden met de eerdere miniseries Band of Brothers en The Pacific. Althans, het productiebudget voorspelt een serie van dezelfde kwaliteit.

De kosten zijn niet officieel bevestigd, maar die schijnen flink te zijn opgelopen. Zo gaf Deadline aan dat "de productiekosten van de tien afleveringen meer dan $200 miljoen bedragen" en The Hollywood Reporter schreef dat de kosten uitkomen op $250 miljoen.

$300 miljoen


Op onder meer Wikipedia wordt zelfs een productiebudget van $300 miljoen genoemd en als dat bedrag klopt, dan kostte iedere aflevering zo'n $30 miljoen om te maken. Gek is dat overigens niet.

De serie heeft een aantal grote en talentvolle namen met Austin Butler, Barry Keoghan en Callum Turner en regisseurs als Cary Joji Fukunaga en Tim Van Patten zijn waarschijnlijk ook niet goedkoop. Daarnaast bevat de serie veel visuele effecten doordat de serie zich vaak in de lucht afspeelt onder barre oorlogsomstandigheden.

Duurste serie?


De serie behoort uiteraard tot de duurste series ooit gemaakt. De recente serie The Lord of the Rings: Rings of Power spant echter de kroon met een gemiddeld productiebudget van $58 miljoen per aflevering.Ook de series Citadel ($50 miljoen), Stranger Things seizoen 4 ($30 miljoen), WandaVision ($25 miljoen), House of the Dragon ($20 miljoen), The Pacific ($20 miljoen), One Piece ($17 miljoen), The Mandalorian ($15 miljoen) en See ($15 miljoen) waren per aflevering erg prijzig.

Apple TV+


Vanaf 26januari zie je de serie op Apple TV+.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans blijven tot op de dag van vandaag huilen om deze 'Peaky Blinders'-scène
Series / Nieuws

Fans blijven tot op de dag van vandaag huilen om deze 'Peaky Blinders'-scène

'Peaky Blinders' weet nog steeds de harten van fans te breken.

Het verhaal van de Shelby-bende, die van dieven uitgroeide tot de machtigste misdaadfamilie van de stad, heeft een speciaal plekje in de harten van fans. De serie zit vol met hartverscheurende scènes, maar één moment in het specifiek zorgt altijd voor tranen als fans de serie weer een keer opnieuw kijken.

In Peaky Blinders werden kijkers tijdens bijna elke aflevering weer verrast door onverwachte wendingen en tragische gebeurtenissen. Je wist simpelweg nooit wat er te gebeuren stond. Vaak gingen deze plotwendingen gepaard met tragedies, zo ook in aflevering 6 van seizoen 3.

Arrestatie


In deze aflevering deelt Thomas tijdens een familiebijeenkomst geld uit aan al zijn dierbaren, voor de hulp en offers die ze voor hem hebben gebracht. Aan het einde van de bijeenkomst meldt Tommy echter dat hij een deal heeft gesloten, waardoor de politie het hele gezin komt halen om ze allemaal in de gevangenis op te sluiten en het vonnis bekend te maken: de doodstraf.

Hij verzekert ze dat dit nodig is en dat hij ze allemaal uiteindelijk vrij zal krijgen, maar deze actie wordt toch gezien als verraad. De scène van de arrestatie, met het nummer Life in a Glasshouse van Radiohead, is zo onverwacht en schokkend dat het publiek iedere keer weer tijd nodig heeft om op adem te komen.

Film


Hoewel de serie in 2022 tot zijn einde kwam, kunnen fans in de toekomst toch nog meer van dit soort spannende scènes verwachten. Er is namelijk een Peaky Blinders-film in de maak, met Cillian Murphy in de hoofdrol. De releasedatum daarvan is nog niet bekend. Bekijk Peaky Blinders op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De veelbesproken 'Squid Game'-show van Netflix krijgt een levensechte versie: zo gaat dat eraan toe!
Series / Video/clip/featurette

De veelbesproken 'Squid Game'-show van Netflix krijgt een levensechte versie: zo gaat dat eraan toe!

Bedenker Hwang Dong-hyuk geeft een rondleiding achter de schermen van de nieuwe realityshow.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Squid Game: The Challenge gaat over een kleine twee weken van start. Bedenker Hwang Dong-hyuk en hoofdrolspeler Anupam Tripathi, die Ali speelde, namen alvast een kijkje achter de schermen.

De realityserie heeft duidelijk de nodige moeite gedaan om trouw te zijn aan de serie. De decors zijn secuur nagebouwd, daarnaast is er ook een spel te zien dat niet in Squid Game te zien was.

Gemotiveerd


Hwang Dong-hyuk is onder de indruk van de decors. Hij geeft aan zich gemotiveerd te voelen om "[het] nog beter [te] doen in seizoen 2".

Ook zien we de bekende slaapzaal uit de serie. De deelnemers blijken hier gedurende de opnames daadwerkelijk geslapen te hebben.

Binnen het format


Er is een specifiek spel dat zo te zien speciaal voor de show is bedacht. Dong-hyuk licht toe dat het hier om een "echte" versie van zeeslag gaat.Squid Game: The Challenge houdt zich in het algemeen dus goed aan de serie. Wat eventuele "nieuwe" spellen betreft zorgen de makers ervoor dat deze goed binnen het format passen. Squid Game: The Challenge kun je vanaf 22 november bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre verhaallijn in 'Virgin River' jaagt fans op de kast: wordt het nog opgelost in seizoen 5?
Series / Nieuws

Bizarre verhaallijn in 'Virgin River' jaagt fans op de kast: wordt het nog opgelost in seizoen 5?

Deze verhaallijn in 'Virgin River' begint inmiddels wel heel raar te worden...

We zijn eraan gewend dat de levens van personages in series meestal veel interessanter zijn dan die van ons, aangezien er altijd zoveel tegelijk gebeurt. Het zijn natuurlijk niet altijd leuke dingen, maar spannend is het wel. Dit is ook het geval in de Netflix-serie Virgin River.

In de loop van de vijf seizoenen van de serie is er veel gebeurd. Denk aan moorden, verraad, geheime onthullingen, scheidingen, etc. Maar hoewel de serie boordevol actie zit, is er één ding hetzelfde gebleven.

Veel te lang zwanger


Charmaine Roberts onthulde aan het einde van seizoen 1 dat ze zwanger was van Jacks baby. En het maakt fans enorm gefrustreerd dat ze, na het einde van het eerste deel van seizoen 5, nog steeds niet bevallen is. Het lijkt er sterk op dat de tijdlijn van de serie helemaal niet klopt.

Aan de ene kant zijn er personages die levensveranderende momenten beleven, en aan de andere kant hebben we Charmaine die al seizoenen lang zwanger is. Het lijkt onmogelijk dat Preacher meerdere levenspartners heeft gehad en drie keer verliefd is geworden in minder dan negen maanden...

Cliffhanger?


Fans hopen dan ook dat ze zal bevallen in een van de twee komende afleveringen van seizoen 5. En als dat niet gebeurt, overwegen ze zelfs om de serie niet verder te kijken. Het feit dat haar zwangerschap zou kunnen worden gebruikt als een nieuwe cliffhanger voor seizoen 6, maakt de fans woedend."Ik denk dat dit een record is. Ik denk niet dat een personage uit een serie ooit eerder vijf seizoenen lang zwanger is geweest. Het is zo absurd. De schrijvers zouden zich moeten schamen", aldus Reddit gebruiker ApplesAndPants.

Specials voor de feestdagen


Laten we hopen dat de schrijvers het probleem nu eindelijk gaan oplossen. De twee specials van Virgin River seizoen 5 zijn vanaf 30 november te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher'-hoofdrolspeler Alan Ritchson heeft zich suf getraind en ziet er uit als de "echte" Reacher
Series / Foto's

'Reacher'-hoofdrolspeler Alan Ritchson heeft zich suf getraind en ziet er uit als de "echte" Reacher

Ritchson lijkt inmiddels als twee druppels water op het personage in de boeken.

Alan Ritchson heeft zich vanaf het begin op zijn rol gestort. De acteur bouwde tijdens de pandemie zelfs een complete fitnessruimte in zijn huis. Sinds die tijd heeft Ritchson er nog een schepje bovenop gedaan.

Op zijn Insta-account heeft hij sinds eind 2022 meerdere selfies gepost die er niet om liegen. De acteur was al indrukwekkend maar heeft zo mogelijk nog meer spiermassa gekweekt.

Lopende band


Tijdens de voorbereidingen voor het eerste seizoen trainde de krachtpatser er bijna 15 kg aan spiermassa bij. Tegen Men's Health zei hij hierover het volgende: "Ik had een assistent die mij mijn eten bracht. Het leek wel een lopende band aan smoothies en proteïne".

Voor seizoen 2 heeft hij hier nog extra gewicht bovenop weten te trainen. Bij zijn post van november schrijft Ritchson: "Ik zit boven de 240 [Amerikaanse] pond nu [ruim 108 kg]".

Voldoet aan de beschrijving


Schrijver Lee Childs, op wiens boekenserie Reacher is gebaseerd, was destijds zeer te spreken over de keuze voor Ritchson. Dit is zeker niet gek wanneer je bedenkt dat de acteur voldoet aan de beschrijvingen in de boeken.

Bekijk op instagram


In Ga nooit terug, boek 18 uit de reeks, is te lezen dat Reacher "een six pack [heeft] die op bestrating lijkt" en "biceps als basketballen". Verder heeft Reacher blond haar en blauwe ogen, dus ook wat dat betreft past Ritchson prima in het plaatje en is helemaal klaar voor het nieuwste seizoen.

Start seizoen 2


Seizoen 2 van Reacher is vanaf 15 december te zien op Prime Video.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'John Wick' spinoff-serie wordt een hele bijzondere
Series / Nieuws

Nieuwe 'John Wick' spinoff-serie wordt een hele bijzondere

Deze nieuwe titel wordt een stuk dynamischer dan het ietwat stoffige The Continental.

John Wick geldt als een van de grootste actie-franchises in Hollywood, en fans kunnen niet wachten om meer te zien van de Wick-wereld.

En hoewel het nog onduidelijk is of er een John Wick 5 komt, kunnen we een aantal spinoffs verwachten in de komende jaren.

Nieuwe insteek


Een daarvan, zo heeft regisseur Chad Stahelski onthuld, is een anime-serie waaraan wordt gesleuteld door Japans talent.

Stahelski wilde er het volgende over kwijt:

"Daar kijken we echt naar uit. Ik houd zoveel van Japanse anime en je kunt er zoveel kanten mee uit. Het is ook de ideale manier om de wereld van John Wick op vernuftige manieren uit te breiden."Tegenvaller


Dit is natuurlijk niet het eerste tv-project over de wereld van Wick. Nog niet zo lang geleden verscheen de lauw ontvangen spinoff-serie The Continental.

Toen Stahelski naar die serie werd gevraagd, gaf hij toe er niet nauw bij betrokken te zijn geweest. Maar dat is bij de animeserie een ander verhaal. Met zijn input zal deze nieuwe serie naar alle waarschijnlijkheid een stuk beter worden ontvangen.

Wie wordt de gelukkige streamer?


Het is nog onduidelijk bij welke streamingdienst de Wick-anime zal belanden. The Continental is te streamen via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 5 foto's uit 'Avatar: The Last Airbender' overtuigen voldoende dat Netflix er geen rommeltje van maakt
Series / Nieuws

Deze 5 foto's uit 'Avatar: The Last Airbender' overtuigen voldoende dat Netflix er geen rommeltje van maakt

De gloednieuwe beelden zorgen voor veel geruststelling en zijn een feest van herkenning

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuwe tweet van Netflix laat de harten van Avatar: The Last Airbender-fans sneller kloppen.

Met de veelbelovende hashtag #AvatarNetflix deelde Netflix op hun Geeked Twitter-account vijf adembenemende beelden uit hun nieuwste, langverwachte live-action serie Avatar: The Last Airbender.

Enorm herkenbaar


De vier beelden komen uit de recent verschenen trailer. In de beelden maken we kennis met onze hoofdrolspelers. Zo zien we Dallas Llu als Zuko en Paul Sun Hyung als oom Iroh.

Ook Katara (Kiawentiio Tarbell) en Sokka (Ian Ousley) zijn te zien. Naast personages zien we ook al enkele mooie CGI momenten waarin de zo bekende vier elementen worden gebruikt.

De Avatar


Op de foto's zijn ook bekende locaties zoals de grote stad Ba Sing Se te zien, en natuurlijk is ook de jongen uit de ijsberg te zien, de Avatar: Aang (gespeeld door Gordon Cormier), in zijn overbekende oranje kleren.Ook enkele bekende dieren uit de animatieserie, waaronder Appa, de vliegende bizon, zijn overtuigend in beeld gebracht.

Geruststelling


De beelden lijken in alles een enorme verbetering op de film uit 2010 en dat zal veel fans enorm geruststellen. Dat de makers van de animatieserie als producers bij de serie betrokken zijn is ook in het voordeel van de live-action serie.Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari 2024 op Netflix te zien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Homelander's lot bevestigd: Hoge verwachtingen voor seizoen 4 van 'The Boys'
Series / Nieuws

Homelander's lot bevestigd: Hoge verwachtingen voor seizoen 4 van 'The Boys'

The Boys bevestigt: Homelander komt onder vuur te liggen in seizoen 4.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De stakingen van de schrijvers en acteurs zijn eindelijk voorbij en dat betekent dat er weer volop gewerkt kan worden aan nieuwe series en seizoenen. Dit is dan ook niet anders voor seizoen 4 van The Boys.

Aan het eind van seizoen 3 vroeg de biologische zoon van Homelander, Ryan Butcher, hem om hulp. Hierdoor kreeg Homelander de onverwachte overwinning.

Homelander in de problemen


Homelander kwam echter al snel in de problemen toen een demonstrant een biertje naar Ryan gooide. De demonstrant was meteen zijn hoofd kwijt door de laservisie van Homelander en de superheld zal hier nog grote consequenties voor krijgen.

De showrunners van The Boys hebben hun verhaallijnen griezelig goed kunnen aansluiten op de huidige gebeurtenissen, wat The Trial of Homelander alleen nog maar intenser zal maken.

In de rechtbanken


De schrijvers hebben in een tweet laten weten dat de zaak van Homelander in seizoen 4 te zien zal zijn. Ook is er al een hashtag voor gemaakt: #HomeFree.The Boys is te streamen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controverse over seizoen 8 en 9 van 'Suits': Was Mike een cruciaal onderdeel van de serie?
Series / Nieuws

Controverse over seizoen 8 en 9 van 'Suits': Was Mike een cruciaal onderdeel van de serie?

Had Suits moeten stoppen toen Mike de serie verliet of was de serie juist beter zonder hem?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is altijd een verdrietig moment wanneer een favoriet en geliefd personage een serie verlaat. Nog erger is het als dit het hoofdpersonage is. Heeft het dan eigenlijk nog wel zin om door te gaan met de serie?

Mike Ross stond de eerste zeven seizoenen centraal in Suits, maar acteur Patrick J. Adams kwam niet meer terug voor seizoen 8 en 9. Toch ging de serie door, zonder het hoofdpersonage.

De juiste keuze?


Fans waren dan ook meteen verdeeld over deze situatie. Sommigen vonden dat Suits niet meer hetzelfde was toen Rachel en later Mike de serie verlieten. Anderen vonden het verfrissend dat er eindelijk geen romantische invalshoek meer was voor de hoofdpersonages.

Anderen vonden dat de verhaallijnen nog steeds goed waren, maar toch misten ze de vriendschap tussen Mike en Harvey. Dat is niet raar, want de dynamiek tussen de twee mannen maakte de serie al vanaf het begin speciaal.

Wat vinden de acteurs?


Toen Adams de serie verliet, zei hij dat Mike’s verhaal afgerond was in seizoen 7 en er dus geen extra seizoenen nodig waren voor het personage.Suits is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het duurt nog héél lang voordat seizoen 2 van de beste Netflix-serie volgens de IMDb verschijnt
Series / Nieuws

Het duurt nog héél lang voordat seizoen 2 van de beste Netflix-serie volgens de IMDb verschijnt

Iedereen is verliefd geworden op seizoen 1 van Arcane en fans staan dan ook te springen voor het tweede seizoen.

Het succes van Arcane was ongelofelijk groot en fans waren dan ook heel erg enthousiast toen Netflix onthulde dat er een tweede seizoen zou komen. Wanneer deze grote comeback plaats zal vinden, was tot nu toe nog een groot mysterie.

Arcane vertelt het verhaal van twee zussen, Vi en Jinx, die zich aan weerszijden van een dreigend conflict over botsende overtuigingen en geheimzinnige technologieën bevinden.

Arcane heeft alles


Seizoen 1 van Arcane werd meteen geprezen. De serie had echt alles: goede animatie, een sterk verhaal en een complexe wereld. Het is dan ook niet apart dat de serie meteen records verbrak, omdat het binnen een week de best bekeken serie was op Netflix.

Dit succes is vertaald in alle prijzen die de serie heeft gewonnen. Arcane won een Primetime Emmy Award en een Annie Award voor de animatie.

Hype over seizoen 2


Wanneer komt seizoen 2 eigenlijk uit? Helaas zullen fans nog wel even moeten wachten, want seizoen 2 komt pas in november 2024 uit.Arcane is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze historische en intrigerende thrillerserie scoort een verbluffende 9,3 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op HBO Max
Series / Nieuws

Deze historische en intrigerende thrillerserie scoort een verbluffende 9,3 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op HBO Max

De HBO-miniserie 'Chernobyl' is één van de meest gewaardeerde series ooit gemaakt.

De HBO-miniserie Chernobyl oogste wereldwijd lof voor haar diepgaande verkenning van de menselijke tragedie rond de beruchte kernramp in de gelijknamige stad. De serie is gemaakt door Craig Mazin en neemt de serie de kijkers mee terug naar de catastrofale gebeurtenissen van april 1986 in de kerncentrale van Chernobyl.

De kracht van de serie ligt in de kalme weergave van deze desastreuze ramp en de nasleep ervan. Chernobyl vermijdt sensatiezucht en focust in plaats daarvan vooral op de emotionele impact op de mensen die betrokken waren, van de brandweerlieden die als eerste reageerden tot de wetenschappers die de omvang van de ramp al snel begrepen.

Bureaucratie


Chernobyl biedt een zeldzaam inzicht in de Russische bureaucratische nalatigheid die leidde tot de ramp en de daaropvolgende pogingen om de omvang ervan te verdoezelen. De serie slaagt erin om complexe wetenschappelijke concepten toegankelijk te maken voor het grote publiek, waardoor kijkers een beter begrip krijgen van de technische fouten die hebben bijgedragen aan de tragedie.

Eén onderliggend thema in de serie is de impact van de Koude Oorlog op de reactie op de ramp. De angst voor gezichtsverlies en de race om het communistische systeem te beschermen, belemmerden aanvankelijk een eerlijke en effectieve reactie op de ramp. Chernobyl onthult de schaduwzijde van politieke manoeuvres in een tijd van wereldwijde spanning.

Ratings


Met een IMDb-score van een 9,4 en een indrukwekkende Rotten Tomatoes-waardering van 96% bevindt Chernobyl zich qua waardering op eenzame hoogte.

Deze kwaliteitsserie is nog altijd gewoon te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn ze dan: de 3 tv-personages waar echt iedereen een afgrijselijk grote hekel aan heeft
Series / Nieuws

Dit zijn ze dan: de 3 tv-personages waar echt iedereen een afgrijselijk grote hekel aan heeft

Een overzicht van de drie meest gehate personages uit recente series.

Wij geven je hierbij de top 3 van de meest gehate tv-personages uit recente series.

Lori Grimes (The Walking Dead)


Onder de fans van The Walking Dead is ze het enige personage dat nog meer haat opwekt dan het al zo gehate personage Andrea Harrison. Het was moeilijk om haar beslissingen te rechtvaardigen vanaf de dag dat ze betrapt werd op vreemdgaan met Shane, terwijl ze ervan uitging dat Rick dood was.

Vanaf dat punt verslechterde haar roekeloze besluitvorming alleen nog maar verder waardoor Lori een van de meest gehate tv-personages aller tijden werd.

Bekijk op instagram


Skyler White (Breaking Bad)


Een ander opmerkelijk personage dat in deze lijst terecht gekomen is, is Skyler White (gespeeld door Anna Gunn) uit Breaking Bad. Aanvankelijk doet ze niets verkeerd als de loyale, ondersteunende vrouw van Walter White.

Later wordt dit anders. de haat jegens Skyler is deels te wijten aan het feit dat ze vaak wordt afgeschilderd als een obstakel voor de strubbelingen van Walter White.. Kijkers, gehecht aan Walter's karakter, verliezen daardoor al snel hun sympathie voor Skyler.

Bekijk op instagram


Joffrey Baratheon (Game of Thrones)


Op nummer één prijkt Joffrey Baratheon, het meest gehate televisiepersonage aller tijden. Hij was de constante doorn in het oog van Sansa Stark en vele anderen gedurende de eerste paar seizoenen en zorgde er echt voor dat kijkers hem door het scherm heen wilden wurgen.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks een waanzinnig sterke ontvangst belandde deze misdaadserie van Netflix direct in de prullenbak
Series / Featured

Ondanks een waanzinnig sterke ontvangst belandde deze misdaadserie van Netflix direct in de prullenbak

De misdaadserie Teenage Bounty Hunters kende een enorm succes maar verdween net zo snel ook weer van de buis, er kwam geen tweede seizoen

Ondanks dat de misdaadserie Teenage Bounty Hunters goed scoorde in alle populariteitslijstjes werd er niet getekend voor een tweede seizoen. Er werd geen reden gegeven waarom de serie geen vervolg kreeg. Dit blijft toch knagen en eigenlijk verdient de serie een nieuw seizoen.

Toen de serie in augustus 2020 voor het eerst te zien was, had hij meteen bij een grote groep jongeren succes. Dankzij de gevatte one-liners, de aparte stijl en verhaallijn was het succes vooral te danken aan de chemie tussen de twee hoofdrolspelers Maddie Phillips en Anjelica Bette Fellini.

Tweeling


Toen de twee actrices aan de opnames begonnen waren ze allebei vijfentwintig en moesten ze in de serie de zestienjarige tweeling Blair en Sterling Wesley voorstellen. Dit hebben ze heel goed neergezet. Des te meer jammer dat in oktober 2020 al werd besloten geen vervolg te maken.

Het verhaal gaat over twee meisjes, een twee-eiige tweeling, die op de middelbare school zitten maar plots in de onderwereld terecht komen. Ze leren een gewiekste premiejager kennen en samen met hem gaan ze op zoek naar criminelen die hun borgtocht niet nakomen.

Gezin


Ondertussen moeten ze zich staande houden op school en is er ook binnen het gezin een geheim waar ze achter proberen te komen. Nick Sandow, bekend van Orange Is the New Black tekende voor de regie.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 94%. Wellicht als de fans hard genoeg roepen wordt er een vervolg overwogen door Netflix? Het eerste seizoen kun je hier kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte 'Alien'-serie komt met teleurstellende update
Series / Nieuws

Langverwachte 'Alien'-serie komt met teleurstellende update

De productie heeft een hele verzameling aan tegenslagen te verwerken gehad.

In 1979 verscheen de baanbrekende nieuwe film Alien van regisseur Ridley Scott, die veel kijkers de stuipen op het lijf jaagde. Na veel succesvolle vervolgen wordt er inmiddels gewerkt aan een Alien-serie, alleen komt die met teleurstellend nieuws.


De Alien-franchise breidt na een reeks hits in de bioscopen nu uit naar het kleine scherm, alleen moeten fans voorlopig nog wel even wachten. Het was de bedoeling dat de productie in 2022 zou beginnen, maar nu wordt verwacht dat de serie pas in 2025 uitkomt.

Vertraging na vertraging


Toen de productie op het punt stond om te beginnen werden alle plannen vertraagd door de wereldwijde coronapandemie. Hierdoor konden de opnames pas in juli van dit jaar beginnen, toen plots de stakingen in Hollywood roet in het eten gooiden.

Schrijver en regisseur van de aankomende Alien-serie, Noah Hawley, zegt er het volgende over: "We wachten allemaal op het einde van de staking. Het plan is nu om in januari terug te keren en in februari te beginnen met filmen, met een verwachte opnameduur tot juli. Dit zou de uitzenddatum ergens in de eerste helft van 2025 plaatsen."

Flinke zoethouder in aantocht


Hoewel het dus nog even wachten wordt op de Alien-serie komt in de tussentijd de nieuwe film Alien: Romulus naar de bioscopen. Deze wordt geregisseerd door Fede Alvarez en staat gepland om op 16 augustus 2024 in première te gaan.Weer zin gekregen in het origineel? Kijk de allereerste film in de reeks, Alien, op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix Original is zo slecht dat je hem eigenlijk moet zien: 'The Open House'
Films / Video/clip/featurette

Deze Netflix Original is zo slecht dat je hem eigenlijk moet zien: 'The Open House'

Met een hoop stemmen op IMDb weet deze horrorfilm van Netflix een pijnlijke 3.3/10 te scoren bij de site. Je kan de film streamen bij Netflix om er zelf een oordeel over te geven.

The Open House komt uit het jaar 2018 en wordt door Netflix omschreven als onheilspellend en spannend. De kijkers zijn het daar alleen niet allemaal mee eens.

De film komt van regisseurs Matt Angel en Suzanne Coote. Gelukkig voor hen hebben ze ook betere films en series op hun naam staan.

Waarom vinden kijkers de film zo slecht?


"Er zit hier een kern van een fatsoenlijk, zij het niet origineel idee. De uitvoering is echter ondermaats, er is nauwelijks spanningsopbouw en er is nooit sprake van een fatsoenlijke uitbetaling.", volgens een van de critici bij Rotten Tomatoes. De film scoort onder hen een minimale 13%.

Een andere criticus vertelt, "'The Open House' van Netflix is ​​een fantasieloze, maar onschadelijke horrorfilm met een verbazingwekkend slecht einde."

Cast


De cast van deze horrorfilm bestaat uit Logan Wallace, Piercey Darton, Patricia Bethune, Sharif Atkins, Aaron Abrams, Karie Walder en Paul Rae.Het verhaal


Na een tragedie verhuizen Naomi en haar tienerzoon Logan naar een vakantiehuis van een familielid.

Hier treffen zij dreigende en onverklaarbare krachten die tegen hen samenspannen. Kunnen zij aan deze nachtmerrie ontsnappen?

Op Netflix


Als je toch zelf wilt beoordelen of deze horror echt zo tegenvalt of dat de film misschien beter is dan men zegt, dan kan je de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trok na het eerste seizoen de stekker uit de psychologische thriller 'Gypsy' en onthulde nooit waarom
Series / Featured

Netflix trok na het eerste seizoen de stekker uit de psychologische thriller 'Gypsy' en onthulde nooit waarom

De psychologische thriller Gypsy kreeg maar 1 seizoen en we weten nog steeds niet waarom er geen vervolg kwam

Wat was toch de reden waarom de psychologische thriller Gypsy geen vervolg heeft gekregen na het eerste seizoen? De meningen zijn daarover verdeeld en Netflix heeft zich er nooit over uitgelaten.

Voor velen was deze rol nu niet echt een rol waarin Naomi Watts uitblonk. Als perfecte huisvrouw en succesvolle psychiater was Jean Holloway misschien wel de rol voor een serie waar ze op zat te wachten. Echter, ze wist dit complexe personage niet geloofwaardig neer te zetten.

Erotisch


Zeker niet wanneer Jean haar eigen erotische verlangens boven die van haar cliënten ging zetten. Ze had alles, een geweldig leven, een leuke man die werd gespeeld door Billy Crudup. Haar leven had geen uitdagingen meer. Ze raakte geobsedeerd in de mensen in de levens van haar cliënten en ging die opzoeken.

Bizar eigenlijk dat deze tergend langzame thriller niet van de grond wist te komen. Er was diepgang, complexe verhaallijnen en mysterieuze wendingen. De serie is juist door en voor vrouwen gemaakt. Nieuwkomer Lisa Rubin tekende voor het scenario en Sam Taylor-Johnson, die we nog kennen van Fifty Shades of Grey, voor de regie. Ook de rollen van Sophie Cookson als Sydney Pierce en Lucy Boynton als Alison Adams wisten het publiek niet te pakken.

Rumoer


Online was er veel rumoer over de serie. Vooral ook veel commentaar op Watts. Het besluit om dan toch geen tweede reeks te starten kwam alsnog onverwachts. De schrijvers waren al een maand bezig met nieuwe scripts en verhaallijnen. Er waren gesprekken gaande met de producenten. Veel vragen uit het eerste seizoen moesten nog beantwoord worden.Kijkcijfers


Er wordt gefluisterd dat Netflix niet verder wilde gaan met een tweede seizoen omdat de kijkcijfers te laag waren. Toch had de serie wel een kleine groep fans aan zich weten te binden en je kunt je afvragen of alles om de kijkcijfers moet draaien.De fans die Gypsy wel aan zich had weten te binden hopen toch dat er misschien ooit een seizoen 2 komt. Want waarom had Jean een geheim appartement in de stad? En wat was er echt gebeurd tussen haar en een patiënt die het huis van haar ouders heeft platgebrand?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.