search
Bikkelharde actiefilm scoort op Netflix en krijgt lovende kritieken

Bikkelharde actiefilm scoort op Netflix en krijgt lovende kritieken

Dit waargebeurde verhaal over zes ex-militairen weet op Netflix veel kijkers te boeien en pakt een plek in de Netflix Top 10. Daarnaast heeft deze actie-drama film mooie scores op zijn naam staan.

Patricia Koning
13 Hours of ook wel 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi genoemd, moet je zeker een keer streamen bij Netflix als je houdt van waargebeurde verhalen vol actie.

Regisseur van de film is Michael Bay, ook wel bekend van zijn werk aan Transformers, Pain, Bad Boys en Pearl Harbor.

Overmacht aan terroristen


Op 11 september 2012 werd het US State Department Special Mission Compound in Benghazi aangevallen door terroristen.

Zes ex-militairen, ingehuurd door de CIA, komen tegenover deze overmacht aan terroristen te staan, ze weigeren zich echter over te geven. Dertien uur lang vechten ze om de veiligheid van de Amerikaanse ambassadeur en burgers te waarborgen.

Cast


De cast van deze film bestaat uit namen als John Krasinski, Pablo Schreiber, James Badge, David Denman, Dominic Fumusa, Max Martini en Alexia Barlier.Militair spektakel


Met een 7.3/10 weer de film een mooie score neer te zetten bij IMDb. Bij Rotten Tomatoes scoort hij bij de critici maar 51%, bij het publiek een stuk beter met 82%. "Met Krasinski's innemende aanwezigheid als centraal personage, heeft '13 Hours' veel meer charme dan ik had verwacht van een militair spektakel van Bay."

"Liefhebbers van een goede schietfilm zitten erg geramd met deze film, gebaseerd uiteraard op ware gebeurtenissen maar het verhaal is niet echt waar het omgaat de film. Het is vooral een hele vlotte en degelijke actiefilm.", vertelt een van de kijkers bij MovieMeter, daar pakt de film een 3.4/5.

Op Netflix


13 Hours weet een hoop mooie woorden los te maken bij de kijkers. Mocht je hem zelf nog niet gezien hebben, dan kan je de film streamen bij Netflix.

Aanbevolen artikelen