search
Fascinerende docuserie over rijke erfgename en de jacht op haar geld zet Netflix in vuur en vlam en ramt top 10 binnen
Series / Nieuws

Fascinerende docuserie over rijke erfgename en de jacht op haar geld zet Netflix in vuur en vlam en ramt top 10 binnen

De docuserie 'The Billionaire, the Butler and the Boyfriend' doet het uitstekend op Netflix

Vanaf afgelopen woensdag is Netflix weer een documentaire-reeks rijker. Het gaat hier om:L'Affaire Bettencourt: Scandale. In haar eerste dagen op Netflix behoort de reeks gelijk tot de best bekeken series op de streamingsdienst.

In de driedelige documentaire wordt het verhaal verteld van de relatie tussen fotograaf François-Marie Banier en de steenrijke Lilliane Bettencourt, erfgename van het L'Oréal-imperium. Gedurende hun 20 jaar durende relatie slaagde Banier erin bijna één miljard euro aan dubieuze giften te ontfutselen van deze ongekend rijke dame.

Banier en Bettencourt


Banier, afkomstig uit bescheidener omstandigheden, en Bettencourt, erfgenaam van het L'Oréal-concern, belandden in een complexe relatie. Het verhaal begint wanneer Banier Bettencourt moet fotograferen, ergens aan het einde van de jaren 80, bij haar weelderige villa. Banier, onaangepast en bot, overrompelt Bettencourt vanaf het allereerste moment.

Al snel begint Bettencourt de fotograaf te bedanken voor hun relatie door hem schilderijen van Braque, Juan Gris en Picasso te schenken. Dit manipulatieve gedrag wordt met argusogen bekeken door sommige personeelsleden. Opmerkelijk is dat Banier openlijk homoseksueel is, en volgens geruchten hebben de twee geen seksuele relatie.

Kijk de intrigerende documentaireserie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen