search
Nieuwe details onthuld: 'Avatar: The Last Airbender' Netflix-serie blijft trouw aan origineel
Series / Nieuws

Nieuwe details onthuld: 'Avatar: The Last Airbender' Netflix-serie blijft trouw aan origineel

Krijgen we eindelijk een goede live-actionversie van 'Avatar: The Last Airbender'?

De trailer voor de nieuwe Avatar: The Last Airbender-serie houdt veel elementen nog mysterieus. Maar er is wel alvast één detail in de trailer te vinden dat belooft dat de live-actionserie trouw zal blijven aan de originele animatieserie.

De live-action Netflix-serie kreeg toen deze werd aangekondigd sceptische reacties. In de loop van de tijd is Netflix er echter in geslaagd om voldoende hype te genereren, door middel van effectieve marketing. Het publiek is ervan verzekerd dat de serie niet zo teleurstellend zal zijn als de film uit 2010.

Muziek


De belangrijkste reden waarom de film The Last Airbender van M. Night Shyamalan zoveel kritiek kreeg, was het onvermogen om de essentie van het bronmateriaal vast te leggen. Het vergoelijkte niet alleen de meeste personages, maar slaagde er ook niet in de thematische diepte van de originele anime opnieuw te creëren.

Een ongelooflijk detail in Avatar: The Last Airbender van Netflix bevestigt dat de live-action serie niet hetzelfde zal overkomen. De muziek in de trailer is namelijk afkomstig uit de originele geanimeerde Avatar: The Last Airbender, die deze versie nu al verheft boven Shyamalans film.

Overbruggen


Door de muziek uit de originele serie te gebruiken, belooft de live-action Avatar: The Last Airbender nostalgie te wekken bij kijkers die bekend zijn met het origineel. Ook kan een nieuw publiek kennismaken met alle elementen die de originele serie ongelooflijk boeiend maakten. Het overbrugt de kloof tussen de verschillende versies.



Ook benadrukt het gebruik van de originele muziek hoe vastbesloten de makers zijn om de loyaliteit aan de bron te behouden. Afgezien van de soundtrack bevat de trailer van de serie verschillende details uit de originele animatieserie die bewijzen dat deze veel trouwer aan de bron zal zijn dan aanvankelijk verwacht.

Andere details


Eén scène bevat bijvoorbeeld een shot van Omashu, waarin wordt weergegeven hoe de live-action de stad van het Aardkoninkrijk perfect heeft nagebootst. De trailer toont ook de koolhandelaar uit Omashu, die niet tot de hoofdpersonen behoort in de originele Avatar: The Last Airbender. Zijn aanwezigheid bewijst echter dat de Netflix-serie zo dicht mogelijk bij de bron blijft.

Bekijk op instagram


Hoewel we nog moeten afwachten hoe Avatar: The Last Airbender van Netflix uiteindelijk zal presteren, heeft de trailer alle verwachtingen al overtroffen. De serie is vanaf 22 februari 2024 te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen