search

Ons nieuws van zondag 12 november 2023

Dit personage uit de boeken is volledig verpest door 'Game of Thrones' en nee, het is niet Lady Stoneheart
Series / Nieuws

Dit personage uit de boeken is volledig verpest door 'Game of Thrones' en nee, het is niet Lady Stoneheart

De serie had wel iets meer moeite mogen doen voor de beste perosnages uit de boeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De fantasy-serie Game of Thrones was in zijn tijd één van de populairste series en heeft ook nu nog een groot fandom. Ondanks dat de serie veel toegewijde fans heeft, is het objectief gezien zeker niet de beste serie.

Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, maar de personages in deze boeken verschillen soms heel erg van de personages uit de serie.

Dit personage is helemaal verpest


Er is al veel te zeggen over Lady Stoneheart in Game of Thrones, maar Euron Greyjoy is ook niet goed behandeld in de serie. In de serie was hij slechts een roekeloze piraat die zich een weg wilde banen naar de IJzeren Troon.

In de boeken was Euron veel complexer. Hij was een bloederige en donkere piratenkrijgsheer, warlock en bloedtovenaar. Elke keer wanneer hij op een pagina verscheen, kon je niets anders doen dan huiveren.

Geen gewone piraat


Hij was dan ook zeker niet de piraat zoals in de serie. In het bronmateriaal was Euron zelfs zo complex dat hij zijn eigen boek kreeg. Dat zou met de Euron in de serie nooit gebeurd zijn.Game of Thrones is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'House'-aflevering was zo problematisch dat deze nooit zou verschijnen in 2023
Series / Nieuws

Deze 'House'-aflevering was zo problematisch dat deze nooit zou verschijnen in 2023

Deze aflevering zou nu nooit door de selectie zijn gekomen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ongeveer 20 jaar geleden waren heel wat andere dingen acceptabel dan nu. De dingen die toen grappig waren, worden nu niet meer geaccepteerd. Er zijn dan ook enkele afleveringen van House die nu nooit meer gemaakt zouden worden.

Dr. House werd gespeeld door Hugh Laurie en was een groot genie. Af en toe wist hij niet helemaal wanneer hij zijn mond moest houden. Hierdoor heeft hij heel wat mensen beledigd.

Dat is nu niet meer grappig


Misschien leken zijn acties toen heel grappig, maar eigenlijk zijn ze simpelweg overdreven. Zo ook in seizoen 1, aflevering 19 genaamd 'Kids'.

Dr. House begint zijn interview met dokter Gilmar niet op de beste manier, maar zijn volgende opmerking kan echt niet. Hij suggereert namelijk dat ze een nieuwe baan zoekt, omdat ze verliefd is geworden op haar vorige baas of andersom.

Nog een stap verder


Alsof dat nog niet erg genoeg was, vraagt Dr. House naar Joods voorspel. Uiteindelijk besluit hij dat ze de baan niet kan krijgen door haar schoenen.Deze scène was buitensporig ongevoelig tegenover dokter Gilmar en zou vandaag de dag nooit gemaakt worden.

Te zien op Prime Video


Gelukkig heeft House ook heel veel leuke afleveringen die te streamen zijn op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere thriller van Netflix pakt gelijk de koppositie in de Top 10
Films / Nieuws

Duistere thriller van Netflix pakt gelijk de koppositie in de Top 10

'The Killer' is vanaf vrijdag 10 november te streamen bij Netflix en weet gelijk goed te scoren voor de dienst. De thriller pakt gelijk de koppositie bij de dienst en heeft een hoop bekijks.

Netflix omschrijft de film als duister, psychologisch en spannend. Ondanks dat velen het een goede thriller vinden, hadden velen ook iets meer verwacht.

Die verwachtingen komen door de regisseur van de film, David Fincher. Hij heeft namelijk veel grote films op zijn naam staan als Fight Club en Seven. Allemaal zo groots en goed, waardoor men nog hogere verwachtingen had.

Meedogenloze moordenaar


Na een rampzalige misser gaat een koude, methodische en meedogenloze moordenaar de strijd aan met zijn werkgevers.

Hij probeert zichzelf voor te houden dat deze wereldwijde klopjacht allesbehalve persoonlijk is.Gelikt en onderhoudend


De film is qua percentage bij Rotten Tomatoes gezakt als we kijken naar de publieksstemmen. Daar pakt hij nu 62%. Bij de critici pakt hij echter nog een mooie 85%. Een van hen vertelt, "Een gelikte, brute en uiterst briljante actiefilm."

Op de site van MovieMeter pakt de film 3.44/5 en zegt een van de kijkers, "Fassbender speelt een meedogenloze huurmoordenaar. En dat doet hij prima. Net als de overige cast. Bijna 2 uur vind ik het onderhoudend en spannend. Hoe loopt het af? Tja, dat had wat beter gekund."

Cast


Als The Killer zien we Michael Fassbender. De cast wordt verder versterkt door Tilda Swinton, Arliss Howard, Monique Ganderton, Lacey Dover, Charles Parnell, Kerrey O'Malley en Sala Baker.

Netflix


Stream deze duistere thriller nu bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Culprits'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Culprits'

Sterke actieserie over een kluiskraak en daaropvolgende wraakactie, tot de laatste twee afleveringen.

Regie: J Blakeson, Claire Oakley | Cast: Nathan Stewart-Jarrett (David/Joe/Muscle), Kirby (Officer), Gemma Arterton (Dianna/Brain), Kevin Vidal (Jules), Tara Abboud (Azar), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 48-59 minuten | Jaar: 2023

Een groep criminelen met elk een eigen specialisatie wordt samengebracht om een inbraak te plegen. Dat klinkt bekend, maar gelukkig heeft Culprits een invalshoek die dit bekende verhaal interessant weet te maken. Door op de juiste momenten informatie te geven over het verleden en heden wordt de spanning flink opgebouwd. Dat lijkt in combinatie met de boeiende actiescènes voor een sterke serie te zorgen, maar helaas blijft het hoge niveau niet tot het einde behouden.

David lijkt gelukkig gesetteld met zijn verloofde en twee kinderen, maar wat zijn gezin niet weet is dat hij drie jaar geleden betrokken was bij een geheimzinnige inbraakklus. Samen met een stel criminele collega's kraakte hij een eeuwenoude kluis met daarin een groot geldbedrag. Nu zit een huurmoordenaar het team achterna voor wraak en kan David niet anders dan terugkeren naar zijn criminele verleden.

David heeft in het verleden foute beslissingen gemaakt, maar ook een tweede kans gekregen. Zijn strijd om het juiste te doen, te kiezen tussen goed en fout, is de aanjager van het plot. Dit speelt niet alleen bij David, maar ook bij de rest. Zeer kort weliswaar, want het blijven redelijk vlakke personages. Jammer, want met iets meer diepgang had die hele wraakactie ook wat meer indruk gemaakt.

Korte flashbacks onthullen wat er in het verleden is gebeurd: hoe David bij het team van criminele specialisten terechtkwam, de voorbereidingen op de overval en wat daarbij allemaal misging. Zo wordt beetje bij beetje duidelijk wat zich drie jaar geleden heeft afgespeeld. Dat je als kijker niet direct alle informatie hebt, zorgt voor flink wat spanning. En die is op meerdere fronten aanwezig. Vanaf de allereerste aflevering zijn er genoeg zenuwslopende momenten, maar ook de afwisseling in verhaallijnen, het tempo en de muziek dragen eraan bij dat je in het verhaal wordt getrokken.

Tot aan aflevering zeven, want dan zakt de serie compleet in. Alles wat goed was in de eerste zes afleveringen gaat in de laatste twee overboord. Er wordt geprobeerd verrassend uit de hoek te komen, maar met averechts effect. Zo gaat David naar het huis van een overleden teamlid om informatie te verkrijgen, maar wanneer daar opeens een klokploeg op de stoep staat, moet hij snel vluchten. Dit conflict lijkt bedoeld om het verhaal te versnellen, maar door de slechte uitvoering voelt het onnodig.

Hetzelfde geldt voor sommige verwijzingen. Zo zit David op een speeltoestel te bellen met zijn verloofde aan de andere kant van de wereld, die – jawel – ook op een speeltoestel gaat zitten. Of wanneer David graag terug wil naar zijn oude leven neem hij toevallig een lift waarbij een bordje hangt met de tekst 'lift to way out'. Het voelt afgezaagd, vergezocht en de serie onwaardig.

Maar doordat de eerste zes afleveringen de spanning flink opvoeren, volop goede actiescènes bevatten en af en toe succesvol een kleine plottwist erin gooien, weet Culprits genoeg punten te verzamelen om een kleine voldoende te scoren. Voor fans van films als Ocean’s Eleven en The Italian Job is deze serie daardoor zeker het bekijken waard, maar er had meer in gezeten.

★★★☆☆

Culprits is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet een van de beste Netflix-series ooit worden
Series / Nieuws

Dit moet een van de beste Netflix-series ooit worden

Producent Adi Shankar zegt dat we ons moeten voorbereiden op een van de tofste series ooit op de streamingdienst.

Tussen de vele onthullingen gedurende het Geeked Week-evenement van Netflix werd ook een update gegeven over de volgend jaar te verschijnen anime-serie Devil May Cry.

Castlevania-producent Adi Shankar is de bedenker, showrunner en uitvoerend producent van de geanimeerde serie, waar al sinds 2018 aan gewerkt wordt door Shankar en Alex Larsen.

Anime-grootheid


Shankar, tevens showrunner van het recente Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix zei het volgende over Devil May Cry:

"Ons doel is niet om de zoveelste animatieserie uit te pompen, maar om eem van de beste series ooit op Netflix neer te zetten."

De hype is echt


Shankar werkt samen met Studio Mir (The Legend of Korra, The Witcher: Nightmare of the Wolf) aan het project en liet fans weten dat de hype gerechtvaardigd is.De geanimeerde verfilming van de populaire Capcom-games laat zien hoe boosaardige machten een poort tussen de mensen- en demonenwereld openen.

Dante redt de dag


Maar gelukkig is er Dante, een demonenjager die zich niet beseft dat het lot van beide werelden in zijn handen ligt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Terminator'-franchise keert terug met nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

'Terminator'-franchise keert terug met nieuwe Netflix-serie

Zit er dan toch nog leven in de volgens velen uitgemolken franchise van James Cameron?

De Terminator-franchise komt binnenkort naar Netflix met een geheel nieuwe anime-serie van de Japanse animatiestudio Production IG (Ghost in the Shell) en Skydance.

De aankondiging werd gedaan als onderdeel van Netflix-event Geeked Week en bevatte ook een eerste logo-trailer.

Nieuwe insteek


De serie moet een set nieuwe personages naar de bekende wereld van Terminator brengen.

2022: een toekomstoorlog woedt al decennia tussen de paar menselijke overlevenden en een eindeloos leger van machines.

Concurrerend AI-systeem


1997: de AI die we kennen als Skynet wordt zelfbewust en start zijn oorlog tegen de mensheid. Een soldaat die knel zit tussen de toekomst en het verleden wordt terug in de tijd gestuurd om het lot van de mensheid te veranderen.Zij arriveert in 1997 om een wetenschapper genaamd Malcolm Lee, die werkt aan een AI-systeem dat Skynets aanstaande aanval moet tegenhouden, te beschermen.

Nieuwe Terminator?


Terwijl Malcolm de morele keuzes van zijn creatie moet navigeren, wordt hij opgejaagd door een genadeloze moordenaar uit de toekomst.

Matt Tomlin zal fungeren als showrunner, uitvoerend producent en schrijver van de serie. Masashi Kudo regisseert de serie, die het eerste anime-project vormt voor de franchise.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman'-serie 'Dead Boy Detectives' krijgt onverwacht de eerste trailer van Netflix
Series / Trailer

'The Sandman'-serie 'Dead Boy Detectives' krijgt onverwacht de eerste trailer van Netflix

De spin-off is kennelijk eerder te zien dan tot nu toe verwacht werd.

Ook in het hiernamaals is er genoeg te doen. Edwin (George Rexstrew) en Charles (Jayden Revri) zijn weliswaar dood, maar ze hebben duidelijk geen zin in doelloos ronddwarrelen.

De twee beste vrienden richten een detective-bureau op en lossen de nodige paranormale zaken op. Hierbij krijgen ze hulp van de helderziende Crystal (Kassius Nelson).

Hoofdpersonen


Dead Boy Detectives is een spin-off uit de wereld van de Sandman-stripboeken van Neil Gaiman. Om deze reden waren de personages van Edwin en Charles al eerder in de serie Doom Patrol te zien.

De twee heren zijn in dit verhaal echter de hoofdpersonen. Uit de strips weten we al dat Edwin destijds op zijn kostschool werd vermoord. Hij sluit vriendschap met Charles, die op dat moment nog leeft. Wanneer ook Charles gedood wordt, besluiten de twee jongens om op aarde te blijven en gaan dus niet mee met Death.

Overigen


Dead Boy Detectives heeft Steve Yockey (Supernatural) en Beth Schwartz (Sweet Tooth) als showrunners. Greg Berlanti (Riverdale), Jeremy Carver (Supernatural), en Sarah Schechter (Riverdale) zijn de uitvoerende producenten.Dead Boy Detectives wordt in het begin van 2024 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Power' op Prime Video: Is deze thrillerserie het kijken waard?
Series / Nieuws

'The Power' op Prime Video: Is deze thrillerserie het kijken waard?

'The Power' is een dystopische thrillerserie over tienermeisjes met elektrische krachten en de gevolgen hiervan voor de samenleving.

The Power is een dystopische thrillerserie van negen afleveringen, die zich afspeelt in een wereld waarin alle meisjes de mogelijkheid krijgen om elektriciteit op te wekken en af te schieten uit hun handen. De serie staat sinds begin dit jaar op Prime Video, maar is hij ook echt het kijken waard?

In The Power wordt niet alleen onderzocht niet hoe de elektrische vaardigheden van de tienermeisjes hen beïnvloeden, maar ook hoe het mensen beïnvloedt die deze niet hebben. In plaats van één personage te volgen, richt de serie zich op een breed scala aan mensen die hun eigen ervaringen hebben en met deze krachten worstelen.

Breed verhaal


Deze personages zijn onder andere een machtige maar gemarginaliseerde burgemeester van Seattle, de geadopteerde dochter van een religieuze Amerikaanse familie en de onwettige nakomelingen van een beruchte Britse gangster. De serie geeft prioriteit aan het vertellen van een breed verhaal over hoe de samenleving zou reageren op zo'n mysterieus fenomeen.

Het resultaat is een serie die gemengd werd onthaald, maar zo geliefd was dat hij mogelijk een tweede seizoen krijgt. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman uit 2016. Hoewel de serie trouw blijft aan het bronmateriaal, wijkt deze af en toe af of brengt hij wijzigingen aan. Zo is er meer LGBTQ+-representatie toegevoegd. Net als het boek onderzoekt de serie ook thema's als feminisme en genderdiscriminatie.

Realistisch


Veel van de vrouwen in The Power worden gediscrimineerd of gemarginaliseerd. De serie probeert te laten zien hoe deze vrouwen terugvechten zodra ze hun elektrische vermogens hebben gekregen, omdat het hen in staat stelt het speelveld gelijk te maken en eindelijk de rechtvaardigheid en het respect te krijgen dat ze verdienen.Hoewel The Power een soortgelijk uitgangspunt heeft als andere sci-fi-series, probeert de serie een meer realistische en gegronde benadering te creëren. Hoewel deze aanpak ervoor kan zorgen dat het verhaal soms onsubtiel aanvoelt, creëert het nog steeds een scenario dat na het kijken zal leiden tot veel gesprekken.

Gemengde beoordelingen


The Power kreeg gemengde beoordelingen. Hoewel critici de serie prezen vanwege het intrigerende uitgangspunt en de sterke cast, is de belangrijkste bron van kritiek dat de serie niet zijn volledige potentieel waarmaakt. Er wordt vertrouwd op stijlfiguren en archetypen in plaats van een genuanceerd verhaal over feminisme met uitgediepte personages te vertellen.Er zijn dus wat verbeterpunten, maar al met al is The Power zeker het proberen waard. Een tweede seizoen is nog niet bevestigd. Bekijk The Power op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans krijgen van Netflix een laatste en heerlijke trailer voor 'Scott Pilgrim Takes Off'
Series / Nieuws

Fans krijgen van Netflix een laatste en heerlijke trailer voor 'Scott Pilgrim Takes Off'

Edgar Wright speelde een cruciale rol in het overtuigen van de oorspronkelijke acteurs om terug te keren

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog een week te gaan komt Netflix met de laatste trailer voor Scott Pilgrim Takes Off.

De serie zal acht afleveringen tellen en zal de beste elementen van zowel de stripboeken als de live-action film uit 2010 van Edgar Wright samenbrengen.

Terugkeer van bekende gezichten


De cast bestaat uit bekende namen die hun rollen opnieuw vertolken, met Michael Cera als Scott Pilgrim, Mary Elizabeth Winstead als Ramona Flowers en een reeks andere getalenteerde acteurs die terugkeren om hun personages opnieuw een stem te geven.

De cast werd eerder dit jaar, op 30 maart, bekendgemaakt door middel van een video.

Cruciale rol


Edgar Wright speelde een cruciale rol in het overtuigen van de oorspronkelijke acteurs om terug te keren naar het Scott Pilgrim universum.Sommige personages, zoals de Katayanagi Twins, krijgen een nieuwe stem. Julian Chi zal deze rollen vervullen.

Muzikale ervaring


De muziek is voor Scott Pilgrim Takes Off net zo belangrijk als het verhaal en de personages. Joseph Trapanese, bekend van de muziek voor The Witcher op Netflix, zorgt samen met de band Anamanaguchi voor de soundtrack. Het titelnummer 'Bloom' wordt gespeeld door de Japanse rockband Necry Talkie.Scott Pilgrim Takes Off kun je al heel snel, op vrijdag 17 november, zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details onthuld: 'Avatar: The Last Airbender' Netflix-serie blijft trouw aan origineel
Series / Nieuws

Nieuwe details onthuld: 'Avatar: The Last Airbender' Netflix-serie blijft trouw aan origineel

Krijgen we eindelijk een goede live-actionversie van 'Avatar: The Last Airbender'?

De trailer voor de nieuwe Avatar: The Last Airbender-serie houdt veel elementen nog mysterieus. Maar er is wel alvast één detail in de trailer te vinden dat belooft dat de live-actionserie trouw zal blijven aan de originele animatieserie.

De live-action Netflix-serie kreeg toen deze werd aangekondigd sceptische reacties. In de loop van de tijd is Netflix er echter in geslaagd om voldoende hype te genereren, door middel van effectieve marketing. Het publiek is ervan verzekerd dat de serie niet zo teleurstellend zal zijn als de film uit 2010.

Muziek


De belangrijkste reden waarom de film The Last Airbender van M. Night Shyamalan zoveel kritiek kreeg, was het onvermogen om de essentie van het bronmateriaal vast te leggen. Het vergoelijkte niet alleen de meeste personages, maar slaagde er ook niet in de thematische diepte van de originele anime opnieuw te creëren.

Een ongelooflijk detail in Avatar: The Last Airbender van Netflix bevestigt dat de live-action serie niet hetzelfde zal overkomen. De muziek in de trailer is namelijk afkomstig uit de originele geanimeerde Avatar: The Last Airbender, die deze versie nu al verheft boven Shyamalans film.

Overbruggen


Door de muziek uit de originele serie te gebruiken, belooft de live-action Avatar: The Last Airbender nostalgie te wekken bij kijkers die bekend zijn met het origineel. Ook kan een nieuw publiek kennismaken met alle elementen die de originele serie ongelooflijk boeiend maakten. Het overbrugt de kloof tussen de verschillende versies.Ook benadrukt het gebruik van de originele muziek hoe vastbesloten de makers zijn om de loyaliteit aan de bron te behouden. Afgezien van de soundtrack bevat de trailer van de serie verschillende details uit de originele animatieserie die bewijzen dat deze veel trouwer aan de bron zal zijn dan aanvankelijk verwacht.

Andere details


Eén scène bevat bijvoorbeeld een shot van Omashu, waarin wordt weergegeven hoe de live-action de stad van het Aardkoninkrijk perfect heeft nagebootst. De trailer toont ook de koolhandelaar uit Omashu, die niet tot de hoofdpersonen behoort in de originele Avatar: The Last Airbender. Zijn aanwezigheid bewijst echter dat de Netflix-serie zo dicht mogelijk bij de bron blijft.

Bekijk op instagram


Hoewel we nog moeten afwachten hoe Avatar: The Last Airbender van Netflix uiteindelijk zal presteren, heeft de trailer alle verwachtingen al overtroffen. De serie is vanaf 22 februari 2024 te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met die bittere 'Louis Litt' uit 'Suits'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met die bittere 'Louis Litt' uit 'Suits'?

Hoe gaat het tegenwoordig met Rick Hoffman die 'Louis Litt' speelde in de populaire serie 'Suits'?

De serie Suits is door zijn rentree via Netflix, opnieuw zeer populair. De serie zit vol met zeer goed uitgewerkte personages. Eén van de favorieten is natuurlijk Louis Litt, briljant neergezet door Rick Hoffman.

Litt is met zijn expressieve gezichtsuitdrukkingen een bittere man die ons af en toe verrast met onnavolgbare acties, waarna hij veelal weer terugvalt in zijn oude patroon. Onder die buitenlaag van bitterheid schuilt een diepgewortelde behoefte aan erkenning en acceptatie.

Rick Hoffman


Afgezien van zijn rol in Suits, heeft Hoffman zich als als acteur bewezen in de spin-off serie Pearson. Vervolgens speelde hij ook in de populaire dramaserie Billions als Dr. Swerdlow. Binnenkort zal Hoffman spelen in de horrorfilm Thanksgiving.

Opvallend was ook zijn deelname aan een Air New Zealand veiligheidsvideo op YouTube, waarin zijn online personage opvallend veel gelijkenissen vertoonde met Louis Litt. Deze ongebruikelijke zet toont niet alleen Hoffmans bereidheid om buiten de gebruikelijke paden te treden, maar ook zijn humor en zelfbewustzijn als acteur.

Kijk Suits hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Loki seizoen 2'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Loki seizoen 2'

De god van chaos doet alles om chaos te voorkomen.

Regie: Justin Benson, Aaron Moorhead, Dan DeLeeuw, e.a. | Cast: Tom Hiddleston (Loki), Owen Wilson (Mobius), Sophia Di Martino (Sylvie), Wunmi Mosaku (B-15), Ke Huy Quan (OB), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 47-59 minuten | Jaar: 2023

Personages zijn meestal gebaat bij een verhaallijn die hun persoonlijkheid van A naar B brengt. Het is sterker als A en B niet al te ver uit elkaar liggen, omdat een mens in het echt natuurlijk nooit een volkomen nieuwe persoonlijkheid krijgt. Wat de makers van Loki doen is het tegenovergestelde. Loki was altijd al een personage dat ergens tussen goed en kwaad pendelde, ook in de Noorse mythologie, dus wie zijn zij om hem volledig naar een kant te trekken?

Veel vervolgen, zowel films als series, hebben er tegenwoordig een handje van om er niet direct in het verhaal te duiken maar te starten na die duik. Daardoor moet de kijker zichzelf in de emotionele staat brengen van waar de vorige keer mee werd geëindigd, om aan het begin van een nieuw verhaal meteen weer volledig betrokken te zijn. Het nieuwe seizoen van Loki trapt aldus af met het spannende moment waar het vorige mee eindigde.

Aangezien Loki de enige is die zich de oude realiteit nog herinnert, is het aan hem om de ontstane chaos onder controle te krijgen. Alle bestaande tijdlijnen beginnen zo extreem te vertakken dat de machine die dit moet verwerken het niet meer aan kan. Om de kijker direct volledig te betrekken en zich er steeds van bewust is dat iets apocalyptisch gaande is, wordt de epische toon van begin tot einde aangehouden. Dat zorgt voor een vermoeiende zit.

Niet dat er continu actie is (er zijn genoeg kalme scènes), maar zelfs op de rustmomenten gaat het over hoe verschrikkelijk het is wat er gebeurt. En dat niet alleen: onze geliefde antiheld Loki, het personage dat lak heeft aan goed en kwaad omdat hij gewoon een kick krijgt van chaos, is gereduceerd tot eenzijdige held die niets anders wil dan de werelden redden.

Dus wat Loki wil is de chaos onder controle krijgen. Dat is honderd procent tegen zijn natuur. Maar eerlijk is eerlijk: deze chaos zal ervoor zorgen dat alles en iedereen, ook hij, zal vergaan. Dit is dus een mooie kans om te laten zien dat Loki nog steeds in staat is om slecht te zijn door puur te handelen naar eigenbelang. Maar nee, Loki wil oprecht anderen redden. Het 'anti'-deel in antiheld is gewoon verdwenen.

In het vorige seizoen werd Loki emotioneel nog heen en weer getrokken door Sylvie, zijn vrouwelijke variant die een ander perspectief bood op dat bedrijf dat de tijdlijnen in de gaten houdt. Nu houdt hij zich daar niet meer mee bezig, want het enige doel is het onder controle krijgen van de tijdlijnen. En waar Sylvie in het vorige seizoen nog invloed had op het plot, is zij ditmaal niet heel veel meer dan een verplicht aanhangsel.

Ook de door Owen Wilson gespeelde Mobius hangt er maar een beetje bij. Het enige dat echt het gevoel van het vorige seizoen opwekt zijn de prachtige retrosets van de TVA en hoe deze in beeld worden gebracht. Met cinematograaf Aaron Moorhead als een van de twee regisseurs van het merendeel van de afleveringen is het begrijpelijk dat het camerawerk in ieder geval nergens tekortschiet.

Dan is er nog de controversiële Jonathan Majors. De rechtszaak tegen deze acteur loopt nog, dus het is mogelijk dat hij niet zijn vriendin heeft mishandeld maar dat zij hem juist klappen gaf. Maar los daarvan: wat bezielde Marvel om deze man te casten als de slechterik om wie het de komende jaren in meerdere films (en series?) zou moeten draaien?

Alleen in de laatste aflevering valt het mee, maar wanneer Majors in eerdere afleveringen opduikt zorgt dat voor plaatsvervangende schaamte. Voor zijn tijd als 'He Who Remains' is hij een uitvinder aan het einde van de negentiende eeuw en Majors speelt het tenenkrommend slecht. Een stotterende, stuntelende sul met een accent dat hij niet aankan. Jammer dat Idris Elba al een rol heeft binnen het Marvel-universum, want anders was hij perfect geweest om dit personage te spelen.

Wie nog enig tegengewicht kan bieden is Ke Huy Quan, die door zijn rol in Everything Everywhere All at Once weer de interesse van Hollywood heeft. Dankzij zijn jeugdige stem komt hij nog net zo energiek en fris over als in Indiana Jones and the Temple of Doom bijna veertig jaar geleden. Net als in The Goonies speelt hij een uitvinder, maar zijn toevoeging aan de cast valt eigenlijk maar op één manier te omschrijven: gezellig.

Deze nieuwe zes afleveringen hadden eigenlijk gewoon de tweede helft van het eerste seizoen moeten zijn. Wie nu pas aan deze serie begint en in een ruk doorkijkt zal een betere kijkervaring hebben dan kijkers die een pauze van anderhalf jaar hadden. Opbouwend naar een grote climax schemert pas helemaal op het einde weer iets door van de emotionele connectie tussen het plot en het titelpersonage. Marvel-fans zullen het episch vinden, maar het klopt niet helemaal.

★★★☆☆

Loki is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vlijmscherpe en bovennatuurlijke serie 'Yu Yu Hakusho' krijgt monsterlijke trailer van Netflix
Series / Trailer

Vlijmscherpe en bovennatuurlijke serie 'Yu Yu Hakusho' krijgt monsterlijke trailer van Netflix

De verfilming van de populaire manga over een paranormale detective krijgt een eerste trailer.

De Japanse fantasyserie is gebaseerd op het gelijknamige werk van Yoshihiro Togashi. Het verhaal over de tiener Yusuke (Takumi Kitamura) die alles nogal makkelijk opvat heeft nu de eerste live-action verfilming te pakken.

Yusuke komt om het leven wanneer hij het leven van een kind probeert te redden. Hij keert terug op aarde om een onderwereld-detective te worden.

Probleempje


Het verhaal van Yusuke begint wanneer hij neerkijkt op zijn eigen dode lichaam. Op weg naar de geestenwereld ontmoet hij een jonge vrouw genaamd Botan (Kotone Furukawa). Zij legt hem uit dat er een probleempje is.

Zijn dood was ongebruikelijk, aangezien de losgeslagen Yusuke zijn eigen leven heeft opgeofferd om het leven van een ander te redden. Dit betekent dat hij noch in de hemel, noch in de hel thuishoort.

Bijzondere taak


Yusuke wordt weer tot leven gewekt, maar wordt wel met een bijzondere taak opgezadeld. Hij gaat als onderwereld-detective een bestaan tegemoet waarin hij de strijd aanbindt met demonen en allerhande ander gespuis, waarbij hij tevens de mensheid beschermt.De strakke trailer laat het nodige spektakel zien. Deze fantasy-serie belooft een visueel aantrekkelijk verhaal in de live-action versie van de populaire manga.

Wanneer te zien?


Yu Yu Hakusho is vanaf 14 december te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze nieuwe clip over 'Percy Jackson and the Olympians' online gedropt
Series / Video/clip/featurette

Mysterieuze nieuwe clip over 'Percy Jackson and the Olympians' online gedropt

In de aanloop naar seizoen 1 is nu een geheimzinnige hint op social media te bekijken.

De langverwachte serie over Percy (Walker Scobell) gaat bijna in première: op het officiële Insta-account van de serie is nu een clip geplaatst van een kompas. De wijzers draaien als een gek in de rondte en aan speculaties geen gebrek.

De cijfers die worden aangewezen zijn volgens velen een code. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar de coõrdinaten van bepaalde locaties, maar dit is niet de enige oplossing.

Verborgen wereld


Percy is de zoon van de zeegod Poseidon (Toby Stephens) die het geheim van zijn afkomst ontdekt. Samen met zijn vrienden, de kinderen van andere Griekse goden, ontdekt hij een wereld die voor velen verborgen is.

Volgens sommigen geven de wijzers de locatie aan van de Sea of Monsters. Dit zou een hint zijn dat er sowieso een tweede seizoen komt.

Wijzers stoppen


Uiteindelijk stoppen de wijzers bij de cijfers 16 en 11, wat een verwijzing zou kunnen zijn naar 16 november. Voor Percy Jackson and the Olympians is er tot zover maar een trailer te zien geweest. De clip zou dus heel goed een hint kunnen zijn waarbij op 16 november een tweede trailer vertoond wordt.

Bekijk op instagram


De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'Goosebumps'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'Goosebumps'

Deze week zie je Disney+ een fijne mix van internationale tophits en indrukwekkende docu's.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.The Santa Clauses (seizoen 2 - aflevering 3)Verschijnt op: Woensdag 15 november
Genre: Komedie / Drama / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.

American Horror Story (seizoen 12 - aflevering 3)Verschijnt op: Woensdag 15 november
Genre: Drama / Horror / Sciencefiction
Kijk op: Disney+

Synopsis: Het bekende American Horror Story is een anthologieserie die draait om verschillende personages en locaties, en verschillende aspecten uit het horrorgenre tentoon stelt.


Goosebumps (seizoen 1 - aflevering 10)Verschijnt op: Vrijdag 17 november
Genre: Avontuur / Komedie / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: Wanneer een klein stadje wordt achtervolgd door het verleden, moet een groep tieners het naderende onheil zien tegen te houden.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

15 november: Brawn: The Impossible Formula 1 Story (seizoen 1) - Documentaire / Sport - Keanu Reeves vertelt een van de beste verhalen uit de geschiedenis van de Formule 1. Ross Brawn en race-iconen Jenson Button en Rubens Barrichello delen hun inzichten en doen onthullingen in deze meeslepende vierdelige serie.

15 november: Deutsches Haus (seizoen 1) - Drama / Geschiedenis - Eva Bruhns staat op het punt zich te verloven, als ze wordt gevraagd om te tolken tijdens een zitting tegen SS-officieren. Haar ouders en aanstaande keuren het af, maar ze volgt haar instinct en accepteert de opdracht. Ze komt er al snel achter dat ze een persoonlijke connectie heeft met deze zaak, meer dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

15 november: Tout va bien (seizoen 1) - Komedie / Drama - Een gewone familie wordt geconfronteerd met de ernstige ziekte van een van de kinderen, wat grote impact heeft op hun levens. Tegenslagen maken mensen menselijker, maar niet per se beter.

16 november : The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 8) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoensfinale 'Loki' is volgens Tom Hiddleston conclusie van een 14-jarige reis
Series / Nieuws

Seizoensfinale 'Loki' is volgens Tom Hiddleston conclusie van een 14-jarige reis

Al meer dan een decennium speelt de Britse acteur de rol van plaaggeest Loki met verve.

De seizoensfinale van Marvel's Loki op Disney+ is nog maar net uit, en nu de stakingen in Hollywood voorbij zijn mag hoofdrolspeler Tom Hiddleston eindelijk in interviews vertellen wat hij ervan vondt.


De laatste aflevering van het seizoen markeerde een belangrijk keerpunt in het Marvel Cinematic Universe, zowel voor het populaire personage van Hiddleston als voor het lopende verhaal van de Multiverse Saga. Volgens Hiddleston is de cirkel weer rond.

De reis van zijn leven


Tijdens een interview in The Tonight Show starring Jimmy Fallon sprak Hiddleston over hoe de seizoensfinale de laatste veertien jaar van zijn leven concludeert waarin hij Thor's broer Loki speelde in het MCU. Hij vertelde:

"Ik zal zeggen dat alles samenkomt. Het is een soort conclusie voor seizoen twee, het is ook de conclusie voor seizoenen één en twee, en het is ook de conclusie voor zes films en twaalf afleveringen en veertien jaar van mijn leven. Het is echt een reis geweest."

Einde van Loki?


Gedurende het interview lijken de opmerkingen van Hiddleston te suggereren dat dit het einde is van het verhaal van Loki, echter garandeert hij wel dat hij waarschijnlijk terug zal keren. Fans speculeren inmiddels ook al op nog één allerlaatste reünie met zijn broer Thor (Chris Hemsworth).Kijk hierboven het volledige interview tussen Hiddleston en Fallon. Het tweede seizoen nog niet gezien? Kijk alle afleveringen van Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max's 'The White Lotus': seizoen 3 wordt een extravagant spektakel volgens maker
Series / Nieuws

HBO Max's 'The White Lotus': seizoen 3 wordt een extravagant spektakel volgens maker

Alsof de decadentie en extravagantie niet groter kunnen zijn in deze HBO Max-hit.

De hitserie The White Lotus van bedenker Mike White zou aanvankelijk een gelimiteerde serie worden op HBO Max, maar inmiddels maakt de productie op voor een derde seizoen. En het belooft een uitbundig seizoen te worden.


Dat vertelt in ieder geval White, die onlangs wat meer losliet over wat we komend seizoen kunnen verwachten. Nu de stakingen van SAG-AFTRA ook eindelijk opgelost zijn kunnen opnames van het derde seizoen The White Lotus beginnen.

Bijna klaar met de scripts


Tijdens de promotie voor de geanimeerde film Migration, waarvoor White het scenario schreef, onthulde hij zijn plannen voor seizoen drie. Hij vertelde: "Ik ben serieus bezig met het afronden van scripts. Ik wacht nog steeds om te kunnen casten."

Over de inhoud van seizoen drie meldde hij: "Het wordt een 'supersized' White Lotus. Het wordt langer, groter en krankzinniger. Ik weet niet wat mensen ervan zullen denken, maar ik ben razend enthousiast. Voor mijn standaarden zelfs, en dat is iets goeds."

Nieuwe locatie


Zoals bekend is vindt The White Lotus elk seizoen op een andere locatie plaats. Onlangs werd bekend dat de productie van Japan naar Thailand is verhuisd. Tot zover is alleen nog bekend dat actrice Natasha Rothwell betrokken is bij het derde seizoen.Het wordt nog eventjes wachten dus op seizoen drie. Kijk tot die tijd alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory': Welk personage irriteert de kijkers het meest?
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory': Welk personage irriteert de kijkers het meest?

Het is waarschijnlijk niet het personage dat je zou verwachten...

In de loop van de twaalf seizoenen van The Big Bang Theory hebben fans allemaal hun eigen voorkeuren gevormd. Dat betekent ook dat sommige mensen een hekel hebben aan personages waar anderen juist van houden, en andersom.

Er is echter één consensus als het gaat om de personages in de serie. Het betreft een universeel bekritiseerd lid van de hoofdcast die veel situaties verpestte, voortdurend zeurde en overdreven opdringerig was. En nee, beste TBBT-fans, we hebben het dit keer niet over Sheldon!

Dubieuze acties


Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar een groot aantal Reddit gebruikers benoemde het volgende personage als hun minst favoriete: Leonard Hofstadter. Zoals alle mensen heeft hij genoeg goede en slechte eigenschappen om hem complex te maken. Maar toch is deze complexiteit voor veel kijkers niet genoeg om hem te redden.

Ten eerste is The Big Bang Theory het een sitcom. Ten tweede is het een luchtig verhaal over alledaagse gebeurtenissen, vriendschap en liefde. En het is onder deze omstandigheden dat Leonard de plank volledig mis slaat, omdat hij met zijn dubieuze acties herhaaldelijk verontwaardiging onder het publiek veroorzaakt.

Egocentrisch


Natuurlijk moeten we beginnen met zijn relatie met Penny. Penny heeft natuurlijk ook haar gebreken. Maar toen ze Leonard leerde kennen, stond ze open voor nieuwe dingen en besteedde ze tijd aan het bestuderen van zijn passies. Wat deed Leonard in ruil daarvoor? Was hij geïnteresseerd in haar hobby's en haar ambities om actrice te worden? Helaas was hij altijd egocentrisch, en zelfs Sheldon toonde soms veel meer empathie voor haar.Zijn acties zorgden er vaak voor dat kijkers met hun ogen rolden. Bijvoorbeeld toen hij en Penny in seizoen 3 ruzie maakten over de woorden "ik hou van je". Hij probeerde deze woorden uit haar te krijgen terwijl ze er nog niet klaar voor was. En er was ook het moment in seizoen 4, waarin hij zich tijdens een bezoek aan haar vader voordeed als haar vriend, terwijl ze uit elkaar waren.

Arrogant


Volgens veel fans was dit de meest manipulatieve, ongemakkelijke, problematische en ineenkrimpende daad in de geschiedenis van de serie. En toch is Sheldon veel niet beter. Hij werd namelijk ook door veel Reddit gebruikers genoemd. De arrogantie van Sheldon stijgt ver boven die van Leonard uit en hij kleineerde constant mensen.Wil je met eigen ogen nog een keer de meest irritante momenten van Leonard en Sheldon bekijken? Stream The Big Bang Theory dan op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult teaser van 'Arcane' seizoen 2 die de harten van fans breekt
Series / Nieuws

Netflix onthult teaser van 'Arcane' seizoen 2 die de harten van fans breekt

De nieuwe teaser van 'Arcane' geeft ons eindelijk meer informatie over het tweede seizoen.

Arcane, gebaseerd op de videogame League of Legends, is een echte hit geworden voor Netflix. De serie trekt zelfs een publiek dat de game nog nooit gespeeld heeft. Twee jaar lang kregen we echter helemaal geen updates over de serie. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Netflix heeft bevestigd dat het tweede seizoen van Arcane in november 2024 zal verschijnen, al staat er nog geen exacte premièredatum gepland. Fans moeten dus nog precies een jaar wachten op de nieuwe afleveringen.

Silhouetten


De streamingdienst maakte dit bekend met een korte teaser, waarin Jinx langzaam over de brug loopt (die waarschijnlijk Zaun en Piltover verbindt), terwijl de omgeving baadt in rood licht. En de teaser breekt meteen de harten van fans. Waarom? Kijk maar eens goed naar de schaduw van Jinx.

Hoewel de twee silhouetten erg op elkaar lijken, kunnen we bij nadere inspectie zien dat de schaduw niet Jinx is, maar haar zus Vi. Terwijl Jinx haar favoriete wapen draagt, heeft haar schaduw een ander wapen dat veel lijkt op Hextech-handschoenen die Vi aan het einde van seizoen 1 begon te gebruiken.

Verklaring


Reddit gebruikers hebben al mogelijke verklaringen bedacht: "Het kan twee dingen betekenen: Jinx staat voor altijd in Vi's schaduw, wat de motivatie van Jinx symboliseert om oorlog te voeren, of Vi's schaduw is wat haar zal achtervolgen, omdat Vi gedwongen zal worden om haar zust te achtervolgen", legt gebruiker Diligent -Pepper-7787 uit.De connectie tussen Jinx en Vi zal komend seizoen zeker een van de belangrijkste onderwerpen worden, aangezien de twee aan het einde van seizoen 1 niet bepaald vrede met elkaar sloten. Jinx besloot Vi niet te vermoorden, maar de zussen zijn duidelijk nog steeds vijanden.

Wachten


We moeten nu dus nog wel een heel jaar wachten om te zien wat Arcane seizoen 2 voor ons in petto heeft. Ondertussen kun je het eerste seizoen bekijken op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.