search
'The Power' op Prime Video: Is deze thrillerserie het kijken waard?
Series / Nieuws

'The Power' op Prime Video: Is deze thrillerserie het kijken waard?

'The Power' is een dystopische thrillerserie over tienermeisjes met elektrische krachten en de gevolgen hiervan voor de samenleving.

The Power is een dystopische thrillerserie van negen afleveringen, die zich afspeelt in een wereld waarin alle meisjes de mogelijkheid krijgen om elektriciteit op te wekken en af te schieten uit hun handen. De serie staat sinds begin dit jaar op Prime Video, maar is hij ook echt het kijken waard?

In The Power wordt niet alleen onderzocht niet hoe de elektrische vaardigheden van de tienermeisjes hen beïnvloeden, maar ook hoe het mensen beïnvloedt die deze niet hebben. In plaats van één personage te volgen, richt de serie zich op een breed scala aan mensen die hun eigen ervaringen hebben en met deze krachten worstelen.

Breed verhaal


Deze personages zijn onder andere een machtige maar gemarginaliseerde burgemeester van Seattle, de geadopteerde dochter van een religieuze Amerikaanse familie en de onwettige nakomelingen van een beruchte Britse gangster. De serie geeft prioriteit aan het vertellen van een breed verhaal over hoe de samenleving zou reageren op zo'n mysterieus fenomeen.

Het resultaat is een serie die gemengd werd onthaald, maar zo geliefd was dat hij mogelijk een tweede seizoen krijgt. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman uit 2016. Hoewel de serie trouw blijft aan het bronmateriaal, wijkt deze af en toe af of brengt hij wijzigingen aan. Zo is er meer LGBTQ+-representatie toegevoegd. Net als het boek onderzoekt de serie ook thema's als feminisme en genderdiscriminatie.

Realistisch


Veel van de vrouwen in The Power worden gediscrimineerd of gemarginaliseerd. De serie probeert te laten zien hoe deze vrouwen terugvechten zodra ze hun elektrische vermogens hebben gekregen, omdat het hen in staat stelt het speelveld gelijk te maken en eindelijk de rechtvaardigheid en het respect te krijgen dat ze verdienen.Hoewel The Power een soortgelijk uitgangspunt heeft als andere sci-fi-series, probeert de serie een meer realistische en gegronde benadering te creëren. Hoewel deze aanpak ervoor kan zorgen dat het verhaal soms onsubtiel aanvoelt, creëert het nog steeds een scenario dat na het kijken zal leiden tot veel gesprekken.

Gemengde beoordelingen


The Power kreeg gemengde beoordelingen. Hoewel critici de serie prezen vanwege het intrigerende uitgangspunt en de sterke cast, is de belangrijkste bron van kritiek dat de serie niet zijn volledige potentieel waarmaakt. Er wordt vertrouwd op stijlfiguren en archetypen in plaats van een genuanceerd verhaal over feminisme met uitgediepte personages te vertellen.Er zijn dus wat verbeterpunten, maar al met al is The Power zeker het proberen waard. Een tweede seizoen is nog niet bevestigd. Bekijk The Power op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen