search
Komt dit onmisbare personage uit de boeken terug in de nieuwe 'Harry Potter'-serie?
Series / Nieuws

Komt dit onmisbare personage uit de boeken terug in de nieuwe 'Harry Potter'-serie?

Gaan we eindelijk de grappige maar irritante klopgeest Peeves op ons scherm zien?

De Harry Potter-remake van HBO is de perfecte gelegenheid om personages uit de boeken toe te voegen, die niet in de films te zien waren. Zo ook de klopgeest Peeves, die een grote rol speelt in de boeken. Toch zal het lastig worden om hiervoor een geschikte persoon te vinden.

Peeves was een constante aanwezigheid in de Harry Potter-boeken. Hij veroorzaakte vaak problemen voor Harry en zijn vrienden wanneer ze weer eens 's nachts door het kasteel aan het dwalen waren. Hij voegde een extra komische laag toe aan veel scènes, waardoor het onstuimige personage een favoriet werd onder fans.

Grote teleurstelling


Helaas is Peeves nooit op het scherm verschenen in de Harry Potter-films, ondanks dat acteur en comedian Rik Mayall aanvankelijk was gecast voor de rol in Harry Potter en de Philosopher's Stone. De nieuwe serie zal echter niet zomaar wegkomen met het weglaten van dit geliefde personage.

Het weglaten van Peeves in de films was voor veel boekenfans een grote teleurstelling. Hoewel hij nooit een centraal onderdeel van het plot was, maakte de klopgeest deel uit van de sfeer van het magische en mysterieuze kasteel. Nu de remake van HBO heeft beloofd veel trouwer te zijn aan de boeken, is er geen twijfel mogelijk dat we Peeves in de serie gaan zien.

Uitdaging


Het casten van de juiste acteur wordt echter wel een uitdaging. Ondanks dat het personage volledig afwezig was in de film, was Mayall de perfecte persoon om de rol te spelen. In een ideale wereld zou hij opnieuw gecast worden, maar helaas overleed hij onverwachts in 2014. Er zal dus een nieuwe acteur gezocht moeten worden voor Peeves.Het zal moeilijk zijn om Mayall te overtreffen. Niet alleen omdat hij perfect bij de rol past, maar ook omdat fans nog steeds teleurgesteld zijn dat zijn scènes uit de films werden geknipt. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom dit is gebeurd. Volgens Mayall kwam hij daar pas achter toen hij de film voor het eerst keek en heeft hij nooit een reden gekregen.

Niet bruikbaar


De cabaretier zei echter wel dat zijn komische gedrag op de set er vaak voor zorgde dat de jonge acteurs hun focus verloren. Het kan dus zijn dat de scènes met Mayall simpelweg niet bruikbaar waren. Dit moet natuurlijk voorkomen worden in de reboot, maar het is wel belangrijk dat de acteur die Peeves speelt grappig is.Opties die fans al hebben genoemd zijn Michael Sheen (Good Omens) en Andy Serkis (The Lord of the Rings). Ongeacht wie er wordt gekozen, Peeves verdient een meesterlijke acteur om het personage eindelijk op het scherm te brengen. Bekijk de Harry Potter-film op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen