search
De 'Harry Potter'-reboot van HBO Max heeft één groot bijkomend pluspunt ten opzichte van de films
Series / Nieuws

De 'Harry Potter'-reboot van HBO Max heeft één groot bijkomend pluspunt ten opzichte van de films

Naast de mogelijkheid om meer details uit de boeken te tonen is er dit voordeel.

Ruim twintig jaar na de première van de eerste film over tovenaarsleerling Harry Potter is HBO nu bezig met een reboot. De meningen hierover vliegen je online om de oren.

De lat ligt duidelijk hoog, en er is twijfel of de kwaliteit van de films geëvenaard zal worden. De nieuwe verfilming zal volgens sommigen echter de gevechtsscènes uit de boeken meer recht doen dan de oorspronkelijke films.

Intense gevechten


J.K. Rowlings boeken beschrijven intense gevechten en doen dit op een gedetailleerde manier. In de films werden deze wat minder heftig neergezet, onder andere vanwege het budget, de technologische mogelijkheden en de leeftijdscategorie.

We zijn inmiddels ruim twintig jaar verder en de special effects zijn uiteraard flink gevorderd in die tijd. Ook heeft HBO het nodige budget beschikbaar gesteld voor de nieuwste verfilming.

Sectumsempra


Wanneer je dit combineert met het format van een tv-serie, dan heb je dus meer tijd, geld en technologie tot je beschikking. De films bieden zonder twijfel spectaculaire gevechten, de serie zal hier dieper op in kunnen gaan.Hierbij kun je denken aan het duel tussen Draco en Harry in Harry Potter and the Half Blood-Prince. Harry's gebruik van de sectumsempra-spreuk was in de boeken een stuk intenser. De tv-reboot biedt wat dit betreft een optie om de geliefde films qua kwaliteit op zijn minst te evenaren.

Wanneer te zien?


Momenteel is nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn. Ondertussen zijn de Harry Potter-films zijn te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen