search
De omstreden serie 'Young Sheldon' stopt er definitief mee: wat nu voor 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

De omstreden serie 'Young Sheldon' stopt er definitief mee: wat nu voor 'The Big Bang Theory'?

Na zeven seizoenen komt er een einde aan de prequelserie van The Big Bang Theory.

In mei 2019 kwam er na 12 seizoenen en 279 afleveringen een einde aan The Big Bang Theory. Op dat moment was de prequelserie Young Sheldon al in première gegaan, maar ook die serie wordt nu afgerond.

Het zevende en laatste seizoen start op 15 februari op de Amerikaanse zender CBS. Er verschijnen vijftien afleveringen en de slotaflevering zal te zien zijn op 16 mei. Helaas krijgen we een korter seizoen dan normaal. Dit is te danken aan stakingen van schrijvers in Hollywood.

Omstreden


Zeker niet iedereen kan zich vermaken met Young Sheldon. De keuzes die worden gemaakt geven uiteraard een ander beeld op Sheldon. De kijkcijfers daalden de laatste periode fors, van gemiddeld 16,3 miljoen kijkers per aflevering tijdens het eerste seizoen tot 9,32 miljoen tijdens seizoen zes. Bij TBBT was weinig verval te zien.

"Als prequel op een van de grootste komedies bewees Young Sheldon dat bliksem twee keer kan inslaan," zegt Amy Reisenbach, baas van CBS Entertainment. "De serie onderscheidt zich met een opmerkelijke cast die vanaf het eerste moment aanvoelde als een familie. Ze brachten de personages tot leven met unieke, oprechte verhalen die het publiek vanaf het begin aan hebben getrokken."

Wat nu?


In april 2023 werd onthuld dat er een tweede spin-off in ontwikkeling is. Wat de status daarvan is, is niet duidelijk. De stakingen in Hollywood hebben de plannen ongetwijfeld opgeschoven. De spin-off zou moeten verschijnen op HBO Max.



The Big Bang Theory met Jim Parsons als Sheldon Cooper en Young Sheldon met Iain Armitage als Sheldon Cooper kijk je in Nederland allebei op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen