'Young Sheldon' seizoen 7 heeft een groot probleem, en het is niet de dood van George

Seizoen 7 van 'Young Sheldon' heeft heel wat om te behandelen...

Nina Beerendonk, 06-11-2023 22:03

Hoewel seizoen 7 van Young Sheldon waarschijnlijk moeite gaat krijgen rondom de dood van George Sr, is dit niet het grootste probleem waar de spin-off mee wordt geconfronteerd. Het wordt een grote uitdaging om de tijdlijn overeen te laten komen met The Big Bang Theory.
Zoals de meeste sitcom-spin-offs heeft Young Sheldon de neiging om losjes om te gaan met de tijdlijn van zijn voorganger. In sommige gevallen kan de spin-off passende achtergrondverhalen bieden voor Sheldon, maar er worden ook belangrijke gebeurtenissen genegeerd omdat ze niet passen bij de toon of het plot van de serie.

Dood van George Sr

Er is een belangrijke gebeurtenis die de spin-off binnenkort wel zal moeten aanpakken. Volgens de gebeurtenissen in The Big Bang Theory, ontdekte Sheldon dat zijn vader een affaire had, voordat hij plotseling stierf aan een hartaanval. Aangezien George Sr stierf toen Sheldon ongeveer dertien was, en het personage in Young Sheldon al dertien is, is het slechts een kwestie van tijd voordat dit moet plaatsvinden.

Hoewel dit de grootste gebeurtenis lijkt waar seizoen 7 rekening mee moet houden, is er nog een verhaallijn die nog belangrijker is voor het succes van de spin-off. De Coopers zijn in de loop der jaren alleen maar meer betrokken geraakt bij het leven van Paige, waardoor het steeds vreemder wordt dat Sheldon haar niet vermeldt in The Big Bang Theory.

Tragisch einde

Hoewel kijkers door de originele serie weten dat de relatie tussen Georgie en Mandy gedoemd is, is het feit dat The Big Bang Theory het helemaal niet over Paige heeft veel verontrustender. De relatie tussen Sheldon en zijn rivaal is in de loop van de seizoenen sterk veranderd, maar hun verhaal is nog niet afgerond.


Het plot rondom de twee is steeds donkerder geworden, maar dat verklaart niet waarom Sheldon haar nooit benoemt in zijn latere leven. De spin-off is niet bang om tragische verhaallijnen te behandelen, dus zou het goed kunnen dat haar verhaal niet goed afloopt. En zelfs een personage dat zo onhandig is als Sheldon, weet dat je over de doden geen kwaad mag spreken.

Meerdere opties

Toch kan het ook dat Paige simpelweg haar academische carrière weer op de rit krijgt, waardoor ze weer Sheldons rivaal wordt. En we weten allemaal dat Sheldon al zijn rivalen haat, dus dat verklaart waarom hij het nooit over haar heeft. Het kan dus meerdere kanten op. Bekijk Young Sheldon op HBO Max.
Lees meer over: Young Sheldon, The Big Bang Theory, Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Apple TV+ cancelt veelgeprezen hitserie

Apple TV+ cancelt veelgeprezen hitserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader