search
Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 4
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 4

Wat hebben de militairen voor iedereen in petto?

Als je AMCs Fear the Walking Dead naast moederserie The Walking Dead legt, zie je twee compleet verschillende series. Waar The Walking Dead direct hard van start ging, kende FtWD een wat langzame start. Maar met aflevering 4, Not Fade Away gaat de stroomversnelling die eerder ingezet werd met The Dog door.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2
Lees hier de recap van aflevering 3


Er gebeurt op het eerste gezicht niet heel veel in deze aflevering van de spin-off serie. Het geheel staat vooral in het teken van hoe goed alles in elkaar zit. Er is een kleine tijdssprong gemaakt en nu wonen Travis (Cliff Curtis) en de rest in een safe zone. Maar is die zone wel echt veilig? Dat is de centrale vraag en het antwoord lijkt negatief.

In een van de scènes zien we hoe Chris (Lorenzo James Henrie) op het dak van het huis kijkt. Hij kijkt naar de omgeving buiten de hekken van de safe zone en ziet in de verte lichtflitsen. Wat lijkt op een klapperend raam, blijkt de reflectie van een spiegel. Hij laat cameraopnames daarvan zien aan Travis, maar die gelooft er niet zo in.

Volgens Travis houden de militairen (onder leiding van de charmante nieuwe Luitenant Moyers (Jamie McShane)) de boel veilig en zeggen zij dat niemand leeft buiten de safe zone. Het is Madison (Kim Dickens) die Chris gelooft. Zij gaat op een gegeven moment buiten de hekken en ziet daar lijken op straat liggen. De shots zijn overigens prachtig en tonen de actrice op lege straten, omringd door chaos. Ze verschuilt zich als militairen langslopen en ziet een dode Walker op de grond liggen.

Tegen het einde van de aflevering gaat de boel dan echt mis. Junkie Nick (Frank Dillane) gebruikt nog steeds drugs en als hij gecontroleerd wordt door Travis' ex-vrouw Liza (Elizabeth Rodriguez) stuurt zij hem weg naar een andere basis. Daar worden de zieken heen gestuurd. Maar van die basis zien we niets en van de mensen die erheen gaan horen we ook niets meer. De vraag is dus wat zich daar afspeelt.

Tot slot zien we hoe Travis op het dak kijkt naar de andere gebouwen en flitsen van een machinegeweer ziet. Het blijkt dat de militairen de boel niet zomaar onder controle hebben en de boel juist zo hard mogelijk aanpakken. Duidelijk is één ding: het zal de komende twee afleveringen compleet mis lopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen