search
'The Night Agent'- maker komt met nieuwe thrillerserie gebaseerd op een bizar waargebeurd verhaal
Series / Nieuws

'The Night Agent'- maker komt met nieuwe thrillerserie gebaseerd op een bizar waargebeurd verhaal

Shawn Ryan komt met een psychologische thriller over een zenuwslopende gijzeling.

Radiopresentator Fred Heckman had in 1977 de dubieuze eer om een serie lugubere interviews af te nemen. Deze waren met Tony Kiritsis, die op dat moment een gijzelaar in zijn appartement gevangen hield. Kiritsis belde in bij de zender WIBC waarbij hij het nodige te melden had.

Het slachtoffer Richard Hall had gedurende 63 uur de loop van een geweer tegen zijn achterhoofd bevestigd, totdat Kiritsis uiteindelijk gearresteerd werd. Eerder was er een podcast over dit verhaal, Ryan komt nu met een live-actionserie.

Rol herhalen


In 2022 kwam de elfdelige podcast-serie uit, getiteld American Hostage. Jon Hamm nam de rol van Fred Heckman voor zijn rekening, en zal Heckman ook in de verfilming spelen.

The Hollywood Reporter bericht dat Ryan het scenario samen met Eileen Myers heeft geschreven. Het tweetal had alle afleveringen in principe voor de Hollywoodstaking rond. Dit betekent dat de productie op korte termijn van start kan gaan.


Moderne tijd


Ryan is duidelijk enthousiast over het verhaal. Ryan: "Hoe meer onderzoek ik deed naar de gebeurtenissen, des te meer ik me realiseerde hoe bijzonder dit verhaal is. Een verslaggever die zelf nieuws wordt, en de vraag of het het allemaal wel waard is. Er bestaan zeker parallellen met de moderne tijd".



Het is momenteel nog niet bekend wanneer American Hostage te zien zal zijn, we houden jullie uiteraard op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen