Zinderende en aangrijpende misdaadserie doet Netflix op zijn grondvesten trillen en beukt de top 10 in

Zinderende nieuwe misdaadserie op Netflix

De nieuwe misdaadserie 'Criminal Code' scoort direct uitstekend op Netflix.

Bas de Kramer, 17-11-2023 10:51

De nieuwe serie DNA Do Crime of op zijn Engels Criminal Code doet het uitstekend op Netflix. In haar eerste dagen op de streamingsdienst is de serie gelijk tussen de 10 meest bekeken series van het moment beland.
In de serie spelen Maeve Jinkings en Rômula Braga de rollen van twee politieagenten die de strijd aangaan met de georganiseerde misdaad in het grensgebied tussen Brazilië en Paraguay.

Plot

De schrijvers Bernardo Barcellos, Heitor Dhalia en Leonardo Levis werpen in deze serie een blik op de rauwe werkelijkheid van de zware criminaliteit in het grensgebied. Grote bendes hebben zich daar gevestigd, en politieagenten Suellen en Benício staan tegenover een machtig misdaadsyndicaat.

Suellen kiest voor tactvolle oplossingen, terwijl Benício de voorkeur geeft aan bruut geweld. Een belangrijke drijfveer voor het verloop van het verhaal is dat Benício ondertussen op zoek is naar de dader die zijn partner heeft vermoord.

Grimmig

Er wordt een grimmig beeld van het Braziliaans-Paraguayaanse grensgebied geschetst in deze rauwe en aangrijpende serie. Kijk de serie hier op Netflix.


Lees meer over: criminal code, netflix, top10, maeve jenkins

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in