search

Ons nieuws van vrijdag 17 november 2023

En deze serie krijgt van Netflix wél een tweede seizoen
Series / Nieuws

En deze serie krijgt van Netflix wél een tweede seizoen

De komedie Unstable met Rob and John Owen Lowe krijgt en tweede seizoen.

Netflix bracht eerder deze week het nieuws naar buiten te stoppen met vijf series waarvan vier na slechts één seizoen. De streamer onthulde ook een serie die wél een tweede seizoen krijgt.

De serie die zich gelukkig mag prijzen heet Unstable. Dit is een vader/zoon-komedie met Rob en John Owen Lowe. Eind maart dit jaar debuteerde de komedie met acht afleveringen.

Unstable


In Unstable ontmoeten we de sociaal verlegen zoon Jackson (John Owen Lowe). Hij krijgt een baan bij het bedrijf van zijn succesvolle en bewonderde, maar excentrieke en narcistisch-aangrenzende vader Ellis (Rob Lowe).

Het bedrijf is een hightech bio-onderzoeksfaciliteit. Jackson gaat er werken om zijn vader te helpen nadat zijn vrouw overleed.

Seizoen 1


De serie werd bedacht door de twee Lowe's zelf, samen met Victor Fresco. Je ziet ook rollen van onder andere Sian Clifford, Aaron Branch, Rachel Marsh en Emma Ferreira. Je ziet de serie uiteraard gewoon op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Emma.' in Netflix Top 10: scherp, komisch en tijdloos
Films / Nieuws

'Emma.' in Netflix Top 10: scherp, komisch en tijdloos

Achter de films 'The Killer' en 'The Invisible Man' vinden we op de derde plaats in de Netflix Top 10 de film 'Emma.'.

De drama-romcom komt uit het jaar 2020 en is pas net te streamen bij Netflix. Emma. heeft al vele kijkers overtuigd om op de film af te stemmen.

Op de site van IMDb weet de film een mooi cijfer te pakken van 6.7/10. Emma. is een verfilming van het beroemde boek van Jane Austen uit 1815.

Regie en cast


De film komt van regisseur Autumn de Wilde, zij heeft ook andere films op haar naam staan als Six by Sondheim en de korte film The Postman Dreams.

In de film zien we Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth, Josh O'Conner, Callum Turner, Miranda Hart en Bill Nighy.

Synopsis


Emma is een jonge en bevoorrechte vrouw die zich graag bemoeit met de mensen om haar heen.



Ze vindt het leuk om mannen en vrouwen aan elkaar te koppelen. Ze komt erachter dat ze hier niet zo goed in is en dat haar bedoelingen allemaal niet zo goed zijn als ze zelf voor ogen had.

Puur genieten


Bij Rotten Tomatoes doet de film het goed bij de critici met 86% en bij het publiek pakt de film 72%. "Zeer geestig en goed geacteerd... 'Emma.' is een aantal keren verfilmd, maar deze heeft voldoende intelligentie in de verfilming om zich te onderscheiden van de massa.", aldus een van de critici.



Kijker Hannibal vertelt bij de site van MovieMeter, "125 minuten lang puur genieten met een smile van oor-tot-oor! Heer-lij-ke film! Ga dit zien." De film scoort daar gemiddeld 2.95/5.

Bij Netflix


Als je zin hebt in een film met drama, romantiek en komedie, stem dan zeker een keer af op Emma. bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Modern Family'-fans: wijst reünie van cast op een mogelijke terugkeer?
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Modern Family'-fans: wijst reünie van cast op een mogelijke terugkeer?

Er is misschien wel erg goed nieuws voor fans van 'Modern Family'...

Toen Modern Family in 2020 na 11 seizoenen eindigde, brak het hart van iedere fan. De serie is voor zowel de acteurs als de fans levensveranderend geweest. Op een gegeven moment hadden de makers echter het gevoel dat seizoen 11 het perfecte moment was om te stoppen, dus gebeurde dat.

Gelukkig werden we gisteren op social media verrast met een aantal posts van de cast, die zorgden voor een hoop nostalgie. Het lijkt er nu echter op dat er meer schuilging achter de reünie die de cast van Modern Family heeft gehouden.

Mysterieuze tekst


Sofia Vergara, Eric Stonestreet, Jesse Tyler Ferguson en een aantal anderen hebben foto's en filmpjes op sociale media gedeeld die de reünie van (bijna) de hele cast van Modern Family weergeven. De enige persoon die ontbrak, was echter misschien wel de belangrijkste. Ty Burrell kon er blijkbaar niet bij zijn, dus hielden zijn collega's een foto van hem vast.

Ferguson plaatste ook een foto van zijn echtgenoot in de serie, met als onderschrift de mysterieuze tekst: "Kijk eens met wie ze me vandaag laten samenwerken". Het woord "werk" zou kunnen impliceren dat we iets groters gaan zien dan alleen reüniefoto’s op Instagram.

Reünie-evenement?


Sommige fans vermoeden zelfs dat er een revival van Modern Family op komst is. Een andere optie (die wellicht wat logischer is), zou een reünie-evenement zijn, zoals bij Harry Potter ook gedaan werd. Geen van beide is echter officieel bevestigd. Ook al zei Ferguson wel dat de twee makers achter Modern Family, Christopher Lloyd en Steven Levitan, er ook bij waren.

Bekijk op instagram


Heb je na al deze nostalgische plaatjes zin gekregen om de serie nog een keer opnieuw te kijken? Stream Modern Family dan op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kunnen we na 12 jaar stilte dan toch eindelijk meer 'Torchwood' verwachten?
Series / Nieuws

Kunnen we na 12 jaar stilte dan toch eindelijk meer 'Torchwood' verwachten?

Een terugkeer van de geliefde spin-off show 'Torchwood' zal niet zonder slag of stoot gaan

Nu Doctor Who showrunner Russell T. Davies terug in het zadel is, wordt de vraag of de spin-off serie Torchwood terugkeert steeds luider.

Torchwood werd nooit officieel gecanceld en leeft nog steeds door bij productiebedrijf Big Finish, dat al jaren enorm veel Doctor Who hoorspelen uitgeeft.

Geen belofte


In een recent interview werd Russell T. Davies gevraagd naar een mogelijke terugkeer van de rauwe en duistere spin-off.

"Nee, Torchwood zal niet verschijnen. Daar zijn ook nog geen plannen voor. Ik kan niks beloven, maar laten we er in ieder geval over nadenken."

Onzekere toekomst


De toekomst van Torchwood blijft onzeker, vooral omdat Davies waanzinnig druk is met het veertiende seizoen van Doctor Who en de zestigste verjaardag van de show.



De serie draait om het Torchwood Institute, een geheime organisatie gevestigd in Cardiff, Wales. Captain Jack Harkness (John Barrowman) geeft de leiding aan een team dat buitenaardse dreiging bestrijdt wanneer de Doctor niet aanwezig is.

Obstakels


Een terugkeer van Torchwood zal ook niet zonder slag of stoot gaan. Meerdere castleden, zoals Eve Myles, die Gwen Cooper speelt, hebben andere verplichtingen. Ook een terugkeer van John Barrowman als Captain Jack is ingewikkeld, sinds Barrowman is beschuldigd van seksueel wangedrag op de set.



Hoewel de hoop op een Torchwood-comeback een grote wens blijft, zijn ze voorlopig aangewezen op de bestaande hoorspelen. Gelukkig zijn alle afleveringen wel terug te kijken in de BBC iPlayer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2 afgekeken? Ontdek deze andere fantastische serie over tijdreizen
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 afgekeken? Ontdek deze andere fantastische serie over tijdreizen

Ben je klaar om na 'Loki' nog een reis door de tijd te maken?

Nu Loki seizoen 2 is geëindigd en het erop lijkt dat dit het laatste seizoen van de serie zal zijn, moeten we op zoek naar andere series die net zo fascinerend zijn op het gebied van tijdreizen. Gelukkig is er de geweldige Duitse serie Dark, die kijkers drie seizoenen lang op het puntje van hun stoel houdt.

Reizen door de tijd is een van de meest voorkomende thema's in sciencefiction, dat wordt gebruikt om een breed scala aan onderwerpen te ontleden. Verhalen over tijdreizen kunnen erg uiteenlopen. Zo kunnen ze gaan over een gewoon mens in buitengewone omstandigheden, of over de grenzen van ons begrip van het universum.

Meesterwerk


Het tijdreizen in Dark gaat anders in zijn werk dan in Loki. De serie is een stuk mysterieuzer en complexer, waarbij kijkers echt hun brein kunnen breken over de verschillende tijdlijnen. Als je dit Duitse meesterwerk nog niet hebt gezien, moet je dat echt gaan doen.

De serie speelt zich af in de fictieve Duitse stad Winden, de thuisbasis van een kerncentrale. Tiener Jonas krijgt te maken met de zelfmoord van zijn vader. Ondertussen verdwijnen kinderen in de stad op mysterieuze wijze en raakt Jonas betrokken bij de geheimen van het verleden en de toekomst.

Mysterie oplossen


Het is echter niet een serie om op de achtergrond aan te zetten. Om de tijdsprongen en familierelaties te achterhalen, tekenen kijkers zelfs speciale kaarten en grafieken. Maar het begrijpen van alle met elkaar verweven verhalen is zo intrigerend dat kijkers echt het gevoel hebben het mysterie op te willen lossen.



Ben je benieuwd geworden naar Dark? Kijk de serie dan op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speculaties over een mogelijke opvolger: Gaat deze populaire bovennatuurlijke serie toch weer verder?
Series / Nieuws

Speculaties over een mogelijke opvolger: Gaat deze populaire bovennatuurlijke serie toch weer verder?

Gaat het verhaal over de Winchester-broers in de nabije toekomst toch nog verder?

Supernatural eindige inmiddels al drie jaar geleden. Toch is de fanbase van de serie een van de meest actieve die er zijn op het internet. En nu is er voor hen misschien wel goed nieuws, want het lijkt erop dat acteurs Jensen Ackles en Jared Padelecki hinten op een revival.

Hoewel je zou verwachten dat fans door het dolle heen zijn, hebben veel van hen gemengde gevoelens. Een revival met Dean en Sam Winchester en Castiel zou altijd welkom zijn bij fans, maar toch zijn zij ook bang dat een eventuele revival net zo slecht zal uitpakken als de mislukte spin-offs.

Drie hints


Toch lijkt het enthousiasme te overwinnen, want fans zijn flink op zoek naar aanwijzingen. Tot nu toe zijn er minstens drie hints geweest die erop zouden kunnen wijzen dat Supernatural iets in petto heeft.

Allereerst hintten zowel Ackles als Padalecki ernaar tijdens een recent event, waarbij Ackles zei dat de serie "op een gegeven moment gewoon de terugkeer voorbereidt". Dat zou gewoon een lollige opmerking kunnen zijn, maar daarnaast begint alles eromheen steeds logischer te worden.

Tweet


Een ander interessant bericht kwam van Misha Collins op X, toen de acteur het einde van de SAG-AFTRA-staking vierde door uit het niets Supernatural en zijn personage Castiel te benoemen. Bekijk de tweet hieronder:



De meest duidelijke aanwijzing is de post op het officiële Supernatural-account op Instagram. Het account plaatste een reel met het onderschrift "En het verhaal gaat verder". Er komt dus sowieso iets aan in de toekomst, al weten we nog niet of het ook echt een revival gaat zijn.

Afwachten


We zullen dus nog even geduldig moeten afwachten. Totdat we meer weten, kun je de 15 seizoenen van Supernatural bekijken op HBO Max of Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy': Het seizoen dat trouwe fans massaal deed stoppen met kijken
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy': Het seizoen dat trouwe fans massaal deed stoppen met kijken

Had 'Grey's Anatomy' niet beter al veel eerder kunnen stoppen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy is een unieke serie, daar is iedereen het over eens. Hoewel het niet het enige extreem populaire medische drama is, heeft de serie naam gemaakt vanwege de vele romances en de uitgebreide lijst met personages.

Door personages uit de serie te schrijven en in hun plaats nieuwe gezichten binnen te halen, slaagden de producers en schrijvers er jarenlang in om de seizoenen fris en interessant te houden. Maar op een gegeven moment begonnen fans zich af te vragen hoe lang de serie nog door zou gaan.

20e seizoen


Het is duidelijk dat de makers nog niet klaar zijn om de hitserie op te geven, wat er ook gebeurt. Aan het einde van seizoen 19 zat er geen enkel personage meer in de serie die er in het begin ook al was. Alex, George, Izzie en Cristina waren allang uit het ziekenhuis verdwenen. Zelfs het titulaire personage Meredith Grey verliet de serie.

Toch werd besloten door te gaan met het 20e jubileumseizoen, waarvan veel fans vermoeden dat dit het laatste zal zijn. Maar wat is nou slim voor nieuwe kijkers? Kunnen die het beste alle seizoenen kijken, of beter op een bepaald moment stoppen?

Wanneer kun je het beste stoppen?


Er zijn een paar opties die fans suggereren als je de serie beu bent en klaar bent om deze achter je te laten. Eén daarvan zou seizoen 11 zijn, na de dood van Derek Shepherd. Hoewel Grey's Anatomy niet alleen maar een liefdesverhaal is, is de serie toch anders zonder hem. Dit is echter wel een erg donker einde.



Een andere optie is om zestien seizoenen te kijken tot het vertrek van Alex Karev. Hij was, op Meredith na, de laatste van de oorspronkelijke vijf die besloot om te gaan. Zijn vertrek kan je ofwel een golf van nostalgie bezorgen, of je blij maken dat de serie op zo'n belachelijke manier eindigt.

Seizoen 14


De meeste fans geven echter toe dat ze de serie zelf hebben verlaten nadat ze seizoen 14 probeerden te doorstaan. De redenen hiervoor zijn vooral het gebrek aan chemie tussen Meredith en Nathan en het feit dat fans alle drama rondom Owen Hunt zat waren.



Ook werden twee geliefde personages, April Kepner en Arizona Robbins, uit de serie geschreven. Dit terwijl fans nog steeds erg geïnteresseerd waren in hun verhalen. Zonder hen was het nog minder draaglijk om alle andere verhaallijnen aan te moeten zien. Wil je kijken hoe lang jij het volhoudt? Stream Grey's Anatomy dan op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Young Sheldon' voorspelling is helemaal zo gek nog niet
Series / Nieuws

Deze 'Young Sheldon' voorspelling is helemaal zo gek nog niet

De kans is heel groot dat Young Sheldon zo gaat eindigen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was verschrikkelijk voor fans om te horen dat seizoen 7 van Young Sheldon het laatste seizoen van de serie zal zijn. Nu komt de grote vraag hoe de serie alle verhalen af gaat ronden voor een mooi einde.

Het was redelijk voorspelbaar dat seizoen 7 het laatste seizoen zou zijn, aangezien Sheldon steeds dichterbij het punt kwam dat hij uit huis zou gaan. Sheldon is namelijk klaar om al zijn mogelijkheden te gaan ontdekken.

Een mooi einde


Hoewel het geen verrassing is wat er met Sheldon gaat gebeuren door de originele serie The Big Bang Theory, zal het einde van Young Sheldon wel spannend worden. Er zijn namelijk nog een paar gebeurtenissen die volgens de The Big Bang Theory-canon moeten gebeuren.

Het gaat dan ook heel bitterzoet zijn om deze serie te zien eindigen. Er zijn heel wat voorspellingen gedaan over dit einde, maar één is zeer waarschijnlijk.

De band tussen Missy en Sheldon


Het is geen geheim dat Missy en Sheldon niet altijd met elkaar door één deur konden, maar veel fans hadden moeite met Missy’s "Ik haat je!". Ze heeft alle recht om boos te zijn, aangezien ze redelijk verwaarloosd is door haar familie.



Toch is het duidelijk dat ze heel veel van Sheldon (en de rest van de familie) houdt. Seriefinales zijn meestal hartverwarmend en het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Missy en Sheldon het weer goedmaken met elkaar.

Young Sheldon is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Shadow and Bone' cancelt Netflix zelfs een serie na slechts een half seizoen
Series / Nieuws

Na 'Shadow and Bone' cancelt Netflix zelfs een serie na slechts een half seizoen

Na Shadow and Bone, Glamorous en Agent Elvis stopt Netflix ook met Farzar en Captain Fall.

Netflix maakt zich niet populair bij fans van bepaalde series. Zo werd al duidelijk dat na twee seizoenen de stekker uit Shadow and Bone gaat en ook de series Glamorous en Agent Elvis stoppen ermee. Maar er gaat meer niet door.

Deadline meldt namelijk dat ook de series Farzar en Captain Fall niet terugkeren. Opvallend is dat van de laatste slechts een half seizoen is verschenen. En het lijkt er niet op dat de tweede reeks online verschijnt.

Nog twee series


De serie Farzar is een scifi-animatieserie/sitcom van Waco O'Guin en Roger Black. Prins Fichael woont in een mensenkolonie in een buitenaardse wereld en wil de planeet bevrijden van het kwaad. Dan ontdekt hij dat zijn vader de grootste schurk is. Het eerste en enige seizoen kun je gewoon op Netflix blijven kijken.

Captain Fall is een animatieserie voor volwassenen en we zien hoe een sullige, goedgelovige kapitein wordt ingehuurd op een duur cruiseschip. Hij wordt de perfecte zondebok voor een illegale smokkeloperatie. Je ziet de serie hier op Netflix.

Kijkcijfers


Onder meer de zwakke kijkcijfers en productie-issues door de stakingen in Hollywood zijn de reden dat de series zijn gecanceld.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze fantastische fantasy serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze fantastische fantasy serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Verlies jezelf in de parallelle werelden van 'His Dark Materials'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is goed zoeken naar echt goede fantasy series nu The Wheel of Time aan een derde seizoen werkt en het tweede seizoen House of the Dragon ook nog niet in zicht is. Gelukkig is daar His Dark Materials!

Deze fantasy serie, gebaseerd op de gelijknamige trilogie van Philip Pullman, bestaande uit The Golden Compass, The Subtle Knife en The Amber Spyglass, heeft misschien niet de bekendheid van andere series, maar is zeker de moeite van het kijken waard!

Alternatieve werelden


De serie speelt zich af in een alternatieve wereld waar de zielen van mensen zich manifesteren als dierlijke metgezellen genaamd daemons. Het verhaal volgt Lyra, een wees die op zoek gaat naar een vermiste vriend en een ontvoeringscomplot ontdekt. Dit alles heeft weer te maken met Stof, een geheimzinnige, kosmische substantie.

Het eerste boek uit de trilogie, The Golden Compass is in 2007 verfilmd, met onder andere Nicole Kidman, Daniel Craig en Sam Elliott, maar de film was zo matig ontvangen dat een tweede en derde film nooit van de grond zijn gekomen.

Poging twee


Na enkele jaren kwamen de rechten weer in handen van Pullman, en in 2015 kondigde BBC One aan dat ze een serie zouden produceren, gebaseerd op de boeken. Die serie ging uiteindelijk in première op 3 november 2019.



His Dark Materials had al snel een sterrencast. Dafne Keen (Logan) speelde Lyra Belacqua, Ruth Wilson (Luther speelde Mrs. Coulter en James McAvoy speelde Lord Asriel. Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Moana) is Lee Scoresby.

Prijzen


Seizoen één, gebaseerd op het eerste boek, ging in 2019 in première, het laatste seizoen verscheen in 2022. In vier jaar heeft de serie veel lof en prijzen ontvangen, bijvoorbeeld bij de British Academy Television Craft Awards en de Royal Television Society Craft & Design Awards.



Met een spannend verhaal en een geweldige cast is de serie zeker de moeite waard! His Dark Materials is in zijn geheel te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb je 'The Sopranos' helemaal uitgekeken? Ontdek deze verslavende vervangende serie
Series / Nieuws

Heb je 'The Sopranos' helemaal uitgekeken? Ontdek deze verslavende vervangende serie

Tijd voor een goede dosis misdaad? Zet dan snel deze serie op.

Criminele verhalen kunnen je helemaal inpakken. De spanning en het drama kunnen zo hoog oplopen dat je helemaal aan je scherm gekluisterd zit. Dat was voor velen het geval met The Sopranos.

Als je van criminele verhalen houdt, heb je The Sopranos waarschijnlijk al wel een keer (of drie) gezien. De serie legt de lat zeer hoog voor soortgelijke series door de uitzonderlijke verhalen en complexe personages.

Een goed alternatief


Als je deze serie al vaak genoeg gezien hebt en een alternatief zoekt, is The Wire de perfecte serie. The Wire heeft namelijk, net zoals The Sopranos, zeer complexe verhalen.

The Wire speelt zich af in Baltimore en vertelt het verhaal van de drugshandel in die stad. De rauwe, authentieke weergave van wetshandhavers, drugsdealers en de lokale gemeenschap maken deze serie uniek.

Een goede misdaadserie


De complexe personages worden benadrukt door de aangrijpende verhalen die iedere liefhebber van misdaaddrama helemaal meeslepen.



The Wire is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horror-thriller laat Netflix-kijkers op het puntje van hun stoel zitten
Films / Nieuws

Horror-thriller laat Netflix-kijkers op het puntje van hun stoel zitten

Vanaf woensdag 15 november kan je op Netflix de horror-thriller 'The Invisible Man' streamen. Als je de film nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden dit te doen.

Een hoop mensen hebben de film al gevonden op Netflix want hij weet momenteel de tweede plek te pakken in de Top 10 van de streamer.

De film, gebaseerd op het boek van H.G. Wells, doet het op IMDb erg goed. Daar weet de film een goed cijfer te pakken, namelijk een 7.1/10.

Langzaamaan de weg kwijt


Als de ex van Cecilia Kass, een gestoorde wetenschapper, zelfmoord pleegt, erft zij een groot deel van zijn vermogen. Wanneer toevalligheden met dodelijke afloop in haar omgeving voorkomen, denkt ze dat haar ex zijn dood in scène heeft gezet.

De politie gelooft niets van haar verhaal en langzaam begint ze door te draaien en probeert ze te bewijzen dat ze achterna gezeten wordt door iemand die door niemand gezien kan worden.

Regie en cast


Regisseur van de film is Leigh Whannell. Hij regisseerde onder meer ook de film Upgrade en schreef ook mee aan de scenario's van meerdere Saw-films en Insidious-films.



In The Invisible Man zien we onder anderen Elizabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge, Storm Reid en Michael Dornan.

Goede cijfers


Op Rotten Tomatoes weet de film een gemiddelde te scoren van 90%. Recensent Thierry Verhoeven van FilmTotaal gaf de film vier van de vijf sterren en startte zijn recensie met de woorden, "Deze onzichtbare man mag zeker gezien worden."



Verder vertelt hij, "Eén goede actrice, sterk camerawerk en een focus op geluid blijken voor veel scènes al voldoende om de kijker naar het puntje van zijn stoel te brengen. Whannell werkt dan ook vooral vanuit het aloude horrorgegeven van associatie."

Zeker kijken


Stream deze spectaculaire horror-thriller zeker een keer bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zinderende en aangrijpende misdaadserie doet Netflix op zijn grondvesten trillen en beukt de top 10 in
Series / Nieuws

Zinderende en aangrijpende misdaadserie doet Netflix op zijn grondvesten trillen en beukt de top 10 in

De nieuwe misdaadserie 'Criminal Code' scoort direct uitstekend op Netflix.

De nieuwe serie DNA Do Crime of op zijn Engels Criminal Code doet het uitstekend op Netflix. In haar eerste dagen op de streamingsdienst is de serie gelijk tussen de 10 meest bekeken series van het moment beland.

In de serie spelen Maeve Jinkings en Rômula Braga de rollen van twee politieagenten die de strijd aangaan met de georganiseerde misdaad in het grensgebied tussen Brazilië en Paraguay.

Plot


De schrijvers Bernardo Barcellos, Heitor Dhalia en Leonardo Levis werpen in deze serie een blik op de rauwe werkelijkheid van de zware criminaliteit in het grensgebied. Grote bendes hebben zich daar gevestigd, en politieagenten Suellen en Benício staan tegenover een machtig misdaadsyndicaat.

Suellen kiest voor tactvolle oplossingen, terwijl Benício de voorkeur geeft aan bruut geweld. Een belangrijke drijfveer voor het verloop van het verhaal is dat Benício ondertussen op zoek is naar de dader die zijn partner heeft vermoord.

Grimmig


Er wordt een grimmig beeld van het Braziliaans-Paraguayaanse grensgebied geschetst in deze rauwe en aangrijpende serie. Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Night Agent'- maker komt met nieuwe thrillerserie gebaseerd op een bizar waargebeurd verhaal
Series / Nieuws

'The Night Agent'- maker komt met nieuwe thrillerserie gebaseerd op een bizar waargebeurd verhaal

Shawn Ryan komt met een psychologische thriller over een zenuwslopende gijzeling.

Radiopresentator Fred Heckman had in 1977 de dubieuze eer om een serie lugubere interviews af te nemen. Deze waren met Tony Kiritsis, die op dat moment een gijzelaar in zijn appartement gevangen hield. Kiritsis belde in bij de zender WIBC waarbij hij het nodige te melden had.

Het slachtoffer Richard Hall had gedurende 63 uur de loop van een geweer tegen zijn achterhoofd bevestigd, totdat Kiritsis uiteindelijk gearresteerd werd. Eerder was er een podcast over dit verhaal, Ryan komt nu met een live-actionserie.

Rol herhalen


In 2022 kwam de elfdelige podcast-serie uit, getiteld American Hostage. Jon Hamm nam de rol van Fred Heckman voor zijn rekening, en zal Heckman ook in de verfilming spelen.

The Hollywood Reporter bericht dat Ryan het scenario samen met Eileen Myers heeft geschreven. Het tweetal had alle afleveringen in principe voor de Hollywoodstaking rond. Dit betekent dat de productie op korte termijn van start kan gaan.


Moderne tijd


Ryan is duidelijk enthousiast over het verhaal. Ryan: "Hoe meer onderzoek ik deed naar de gebeurtenissen, des te meer ik me realiseerde hoe bijzonder dit verhaal is. Een verslaggever die zelf nieuws wordt, en de vraag of het het allemaal wel waard is. Er bestaan zeker parallellen met de moderne tijd".



Het is momenteel nog niet bekend wanneer American Hostage te zien zal zijn, we houden jullie uiteraard op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van het Emmy-Award winnende 'The White Lotus' wordt helemaal anders
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van het Emmy-Award winnende 'The White Lotus' wordt helemaal anders

Het derde seizoen van 'The White Lotus' zal pas in 2025 worden uitgezonden.

De prachtserie The White Lotus is één van de meest populaire series van het moment. Vernoemd naar een fictieve keten van resorts, is de serie een anthologie van verhalen die zich afspelen op enkele van 's werelds meest schilderachtige locaties. De serie volgt welgestelde vakantiegangers in dure resorts en verkent de donkere kant van hun ogenschijnlijk prachtige levens.

Gelukkig is een nieuw derde seizoen onderweg, volgens de showrunner zal het nieuwe seizoen echter behoorlijk verschillen van de bestaande twee seizoenen.

Anders?


Met het einde van de stakingen is de productie van The White Lotus inmiddels hervat. HBO heeft de start van het derde seizoen helaas pas gepland voor een release in 2025.

"Het wordt een uitgebreide The White Lotus. Het wordt langer, groter, gekker. Ik weet niet wat mensen ervan zullen denken, maar ik ben super enthousiast, dus voor mijn eigen barometer is dat een goede zaak... Ik ben super enthousiast over de inhoud van het seizoen" zei Mike White, de maker van de serie in een interview.





Hetzelfde?


Dit betekent echter beslist niet dat The White Lotus volledig opnieuw wordt bedacht. De geliefde comedy-drama blijft draaien om een groep problematische rijke mensen in een van de resorts van de keten, dit keer in Thailand. En hoewel het nog niet bevestigd is, zouden we mogelijk enkele leden van de oorspronkelijke cast terug kunnen zien in seizoen 3.

Bekijk op instagram


"Het zou makkelijk zijn om gewoon een volledige anthologie te zijn, maar ik denk dat het leuker is om kleine draadjes door de serie te hebben. Als de serie nog een paar seizoenen doorgaat, zou het leuk zijn om een all-star seizoen te hebben" zei de showrunner eerder.

We zullen geduldig moeten zijn en wachten tot 2025, wanneer het derde seizoen van The White Lotus wordt uitgebracht. Kijk deze serie op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor 'Ted': vunzige beer strooit met zijn eerste grappen
Series / Trailer

Eerste trailer voor 'Ted': vunzige beer strooit met zijn eerste grappen

De langverwachte prequelserie over John en zijn beste vriend Ted is binnenkort te zien.

De film Ted liet kijkers voor het eerst kennismaken met de pratende teddybear Ted. De toendertijd achtjarige John Bennett, in de films gespeeld door Mark Wahlberg, deed een wens die uitkwam.

De serie speelt zich af in 1993, acht jaar nadat Ted (Seth MacFarlane) tot leven kwam. De teddybeer is niet langer beroemd en maakt onderdeel uit van de familie Bennett.

Gezinsleden


De eerste teaser is nu online te bekijken, waarin Ted een brief schrijft aan zijn toekomstige zelf in 2023.

Het gezin Bennett bestaat naast John (Max Burkholder) natuurlijk uit zijn ouders Matty (Scott Grimes) en Susan (Alanna Ubach). Verder is daar nicht Blaire (Giorgia Whigham) die bij de Bennetts woont.

Reacties


Op Youtube reageren de fans enthousiast. @ferrellkan4954: "In de films zagen we Teds gelukkige einde. Nu zien we zijn gelukkige begin". Anderen zijn enthousiast en bedanken maker Seth MacFarlane. "Ik heb hier zo lang op gewacht! Dank je wel, Seth MacFarlane! Ik neem een abonnement op Peacock op de dag dat de serie van start gaat," aldus @ohyeah1867.



Ted gaat op 11 januari 2024 van start op de Amerikaanse zender Peacock. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk de eerste foto's uit 'Mr. & Mrs. Smith' tv-serie!
Series / Foto's

Eindelijk de eerste foto's uit 'Mr. & Mrs. Smith' tv-serie!

Het spionagekoppel is gebaseerd op de actiefilm met Angelina Jolie en Brad Pitt.

Prime Video heeft niet de minsten gestrikt voor Mr. & Mrs. Smith. De hoofdrollen worden zoals reeds bekend gespeeld door Donald Glover (Atlanta, Solo) en Maya Erskine (PEN15) in dit vernieuwde verhaal over John en Jane Smith.

In de serie gaat het tweetal afzonderlijk van elkaar werken voor een spionage-agentschap. Naast een mooi huis en reizen over de wereld moeten de twee ook een schijnhuwelijk aangaan, en de eerste foto's van het 'echtpaar' zijn nu op X - Twitter te zien.

Geschokt


Glover benadrukt tegen Entertainment Weekly dat Mrs. & Mrs. Smith aanmerkelijk verschilt van de originele film uit 2005. Glover: "Sommigen zullen geschokt zijn, aangezien ik weet hoeveel fans het origineel heeft".

In eerste instantie zou Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) de rol van Jane Smith spelen, maar zij stapte op grond van creatieve meningsverschillen op. Met haar karakteristieke humor deed de actrice tegen Vanity Fair de volgende uitspraak: "Sommige huwelijken lopen nu eenmaal op de klippen".

Wekelijkse missie


Het echtpaar zal wekelijks een missie moeten volbrengen waarbij ze natuurlijk de schijn op moeten houden naar de buitenwereld. Seizoen 1 telt acht afleveringen die in een keer op Prime Video te zien zullen zijn.



Mr. & Mrs. Smith wordt op 2 februari 2024 verwacht op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' ligt nu al onder vuur: seizoen 6 toont geschiedvervalsing omtrent Diana en Dodi
Series / Nieuws

'The Crown' ligt nu al onder vuur: seizoen 6 toont geschiedvervalsing omtrent Diana en Dodi

Het was vooraf al bekend dat de serie niet 100% historisch accuraat zou zijn.

Gister ging het eerste deel van het zesde seizoen The Crown in première. Echter kan de hitserie van Netflix nu al op flinke kritiek rekenen van iemand die wel heel dichtbij de hoofdpersonen heeft gestaan.


Voordat het seizoen uitkwam was er al wat gedoe rondom het vertellen van het verhaal omtrent Charles en Diana, en het tragische overlijden van laatstgenoemde. Nu zorgt de vertelling van de relatie tussen Diana en Dodi Fayed voor controverse.

Niets mee te maken


De serie suggereert herhaaldelijk dat de relatie georkestreerd werd door de inmiddels overleden Egyptische zakenmagnaat Mohamed Al-Fayed, als onderdeel van zijn streven naar het verkrijgen van het Britse staatsburgerschap.

Echter werd dit al in 1997 ontkracht en de voormalig woordvoerder van Al-Fayed, Michael Cole, ontkent nog steeds dat zijn voormalig werkgever ook maar iets te maken had met de romance tussen Diana en Dodi.

Gesproken als advocaat


Cole noemt de suggestie van Al-Fayeds betrokkenheid bij de relatie "complete onzin" en vertelt: "Mohamed was op vele manieren opmerkelijk. Hij was verheugd dat zijn oudste zoon en de dierbare vriendin van zijn familie, Diana, samen waren. Maar twee mensen verliefd op elkaar laten worden? Dat was zelfs voor zijn grote talenten te veel."



Er is ook dit seizoen in ieder geval weer genoeg te doen rondom The Crown. Kijk alle afleveringen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker 'Shadow and Bone' is vol emotie na abrupt cancelen van de fantasyserie
Series / Nieuws

Bedenker 'Shadow and Bone' is vol emotie na abrupt cancelen van de fantasyserie

Het brein achter de Netflix-serie laat van zich horen na het droevige nieuws.

Eerder deze week werd bekend dat Netflix de fantasy-serie Shadow and Bone annuleert. Ook de geplande spin-off zal er niet komen. De serie kende tot nog toe twee seizoenen, maar een derde seizoen zal helaas niet volgen.


De serie is gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijfster Leigh Bardugo. Op haar Instagram-pagina laat Bardugo weten hoe ze denkt over het annuleren van de populaire serie.

Gebroken hart


''Het nieuws raakte me hard'', zegt Bardugo. ''Mijn hart is gebroken en ik ben diep teleurgesteld.'' Toch is de schrijfster ook dankbaar.

''De meeste auteurs zien hun werk nooit verfilmd worden'', zegt ze. ''En degenen bij wie het wel gebeurt hebben vaak spijt van de ervaring. Ik kan met trots en enorme vreugde terugkijken op de verfilming.''

Netflix


Ondanks dat er geen derde seizoen van Shadow and Bone zal volgen, kun je de eerste twee seizoenen nog wel gewoon bekijken. Dat doe je op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen