search
Scifi-horrorfilm van Ridley Scott wordt sterk bekeken bij Netflix
Films / Nieuws

Scifi-horrorfilm van Ridley Scott wordt sterk bekeken bij Netflix

De zesde film in de 'Alien'-reeks, 'Alien: Covenant', is sinds kort te streamen op Netflix. Kijk hem zeker een keer als je dat nog niet gedaan hebt.

De film kwam in 2017 naar onze schermen toe, men was toen, na vijf jaar, ook echt toe aan een nieuwe Alien-film. Momenteel pakt de film de vierde plek in de Netflix Top 10.

In 1979 zagen we de allereerste film van deze populaire reeks met onder andere Sigourney Weaver. Momenteel is er ook een serie in ontwikkeling gebaseerd op de films.

In de film


Voor deze film klom Ridley Scott weer in de regisseursstoel. Hij is niet alleen bekend van de eerste Alien-film maar ook van Hannibal, Gladiator en Black Hawk Down.

De cast voor deze film bestaat uit Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Carmen Ejogo en Jussie Smollett.

Synopsis


De bemanning van het koloniale schip Covenant stuit tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs.Ze ontdekken al snel dat het een duistere en gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus-expeditie. Wanneer ze echter de dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een ontsnappingsmissie.

Pittig en verrassend


Alien: Covenant weet op de site van IMDb een 6.4/10 te scoren. "Het zeer verrassende vervolg in de 'Alien'-reeks van films. Zeer spectaculair en met pittige scènes en spectaculaire actie. Een gigant van een vervolg op de film Prometheus in de 'Alien'-reeks.", aldus kijker teigetje bij MovieMeter waar de film 3.04/5 weet te scoren.Recensent Martijn Hamerling van FilmTotaal sluit zijn recensie van 3.5 van de 5 sterren af met de volgende woorden. "Die ijzersterke balans van eerdere films - de darwinistische overlevingsstrijd tussen mensen en Xenomorphs, fantastische spanningsopbouw, realistische dialogen en geloofwaardige confrontaties - is echter ver te zoeken."

Netflix


Kijk deze scifi-horror film zeker een keer bij Netflix als je hem nog niet gezien hebt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen