search
Verwarrende scène in 'The Wheel of Time' eindelijk verklaard in seizoen 2
Series / Featured

Verwarrende scène in 'The Wheel of Time' eindelijk verklaard in seizoen 2

Nu deze elementen geïntroduceerd zijn in de fantasyserie is dít eindelijk helder.

Seizoen 1 van The Wheel of Time eindigde op zijn zachtst gezegd nogal verwarrend. Rand (Josha Stradowski) ging de confrontatie aan met Ishamael (Fares Fares) en heeft een rare droom die zich naar zijn wensen vormt.

De droomwereld Tel'aran'rhiod verklaart eindelijk wat er gebeurde in de scène in kwestie. Rand daalde namelijk zonder dit te beseffen af in deze mysterieuze dimensie en was in staat deze te manipuleren.

In het nadeel


Seizoen 2 laat zien dat Ishamael in staat is om de gebeurtenissen in Tel'aran'rhiod te vormen en naar zijn wil te buigen. Wanneer Rand in aflevering 5 deze wereld betreedt is hij dus in het nadeel ten opzichte van Ishamael.

Rand begreep op dat moment de aard van Tel'aran'rhiod niet. De mysterieuze wereld is weliswaar echt, maar onderhevig aan de kracht van degene die hem beïnvloedt. In die zin is het dus ook een hallucinatie.

Bewustwording vermogens


Rand moet zich bewust worden van deze vermogens naast het feit dat seizoen 1 al liet zien dat hij er gewoon toe in staat is. Rand daalde toen al af in Tel'aran'rhiod zonder dat hij dit besefte en was in staat zijn 'droom' te beïnvloeden. Seizoen 2 vormt hiermee een verheldering en verdiept het verhaal van The Wheel of Time.



Kijk The Wheel of Time op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen