Levenslessen, grappen en grollen in de nieuwe Netflix-film 'Leo'

Levenslessen en grappen in nieuwe Netflix-film Leo

Filmnieuws - Vanaf woensdag 22 november is het mogelijk om de animatie-familie film 'Leo' te streamen bij Netflix.

Patricia Koning, 21-11-2023 09:03

Als je in bent voor een gave en komische familiefilm is het zeker aan te raden om Leo alvast toe te voegen aan je watchlist.
Leo is al door een aantal mensen gezien en de film pakt voor nu een goede start op IMDb met een 8.3/10.

Regie en cast

De heren die de film hebben geregisseerd zijn Robert Marianetti (My Depression), Robert Smigel (The Week Of) en David Wachtenheim (Schoolhouse Rock!).

In de film horen we, in de hoofdrol van Leo, Adam Sandler. Naast hem horen we onder meer ook de stemmen van Bill Burr, Cecily Strong, Jason Alexander, Rob Schneider en Allison Strong.

Op avontuur

Leo de hagedis is 74 jaar. Hij zit al tientallen jaren vast in hetzelfde klaslokaal op een school in Florida. Wanneer hij ontdekt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, besluit hij te ontsnappen om meer van de wereld te ontdekken.


Hij belandt alleen in de problemen van leerlingen en een onvriendelijke docent. Zijn to do lijstje voor zijn laatste jaar verandert daarmee drastisch.

Gekke scheetgrappen

De critici bij Rotten Tomatoes waarderen de film momenteel met 78%, het publiek is enthousiaster met een mooie 90%. "Deze geanimeerde film zit vol gekke liedjes en levenslessen terwijl de kinderen in deze klas iemand vinden waardoor ze zich gezien en gehoord voelen. Leo is lief, satirisch en leuk voor het hele gezin!", aldus een van de critici.Een andere criticus vertelt, "Vindt precies de juiste balans tussen hart- en scheetgrappen."

Woensdag 22 november

Het is vanaf woensdag mogelijk om de satirische film te bekijken bij Netflix. Je kan Leo alvast toevoegen aan je watchlist zodat je woensdag gelijk kan gaan genieten van de film.

Lees meer over: Netflix, Leo, Robert Marianetti, Robert Smigel, David Wachtenheim, Bill Burr, Cecily Strong, Jason Alexander, Rob Schneider, Allison Strong

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in