search

Ons nieuws van dinsdag 21 november 2023

'Game of Thrones'-schrijver heeft slecht nieuws voor fans over het volgende boek
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver heeft slecht nieuws voor fans over het volgende boek

In een recente update ging George R.R. Martin weer eens in op 'The Winds of Winter'

Game of Thrones-fans kijken inmiddels al heel wat jaartjes uit naar het volgende boek in de reeks waar de tv-serie een verfilming van was, A Song of Ice and Fire. Schrijver George R.R. Martin heeft nu weer eens een update gegeven.


Meestal zijn die updates een vorm van goed nieuws voor fans; hoe lang het proces inmiddels ook al duurt, de updates zijn in ieder geval tekenen van progressie

2022


De laatste update is echter eerder slecht nieuws dan goed nieuws. Dat komt vooral vanwege een andere update uit december 2022, inmiddels bijna een jaar geleden.

In een interview op de Stephen Colbert Show zei Martin toen dat hij ongeveer 1.100 à 1.200 pagina's van The Winds of Winter geschreven had. In een recent interview met het Portugese magazine Bang noemt hij hetzelfde aantal: 1.100 pagina's. Dat zou betekenen dat er in 2023 bijna geen vooruitgang is geboekt.

House of the Dragon


In ieder geval kunnen fans uitkijken naar seizoen twee van House of the Dragon, dat in 2024 zal uitkomen. Het eerste seizoen is te bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Goosebumps'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Goosebumps'

Terug naar de nostalgische Kippenvel-griezels met een verfilming die risico's durft te nemen.

Regie: Erin O'Malley, Steve Boyum, Felix Enrique Alcalá, e.a. | Cast: Zack Morris (Isaiah Howard), Isa Briones (Margot Stokes), Miles McKenna (James), Will Price (Lucas Parker), Ana Yi Puig (Isabella Chen Lopez), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 37-48 minuten | Jaar: 2023

Miljoenen kinderen zijn opgegroeid met de griezelboekenreeks Goosebumps (in Nederland bekend als Kippenvel) van R.L. Stine. Deze verhalen bieden een goede introductie in het horrorgenre, maar hebben ook altijd een enorm geestige invalshoek. De serie Goosebumps vindt dezelfde balans en presenteert een enorm vermakelijke en op bepaalde punten ook nare kijkervaring. Een die ook gewaardeerd kan worden door mensen zonder nostalgie voor de boekenreeks.

De structuur getuigt van een slimme aanpak. De eerste helft van het seizoen vertelt in iedere aflevering een individueel Kippenvel-boekverhaal. Vervolgens wordt daaruit langzaam een overkoepelend verhaal gevormd, dat in de tweede helft meer dan genoeg ruimte krijgt om te worden uitgewerkt. Op geen enkel punt blijft de serie te veel hangen in een van de twee structuren, waardoor altijd genoeg momentum is.

Hierdoor wordt constant met verschillende soorten horror gespeeld. Want hoewel een jumpscarefestijn voor de hand lijkt te liggen, zet Goosebumps liever in op het creëren van narigheid. De sfeer voelt constant onbetrouwbaar en houdt enorm veel spanning vast. Door de goed uitgewerkte opbouw zijn de hoogtepunten van enge verhaallijnen nóg naarder. De impact daarvan is ook direct een stuk groter dan die van de goedkope (verwachte) jumpscares.

Een goed voorbeeld hiervan is een haast bodyhorrorachtig plot waarin Lucas wordt bezeten door zijn huisdieren. Zijn gedomesticeerde wormenkolonie kruipt via alle hoofdholtes naar binnen. Door de realistische bewegingen van de beesten voelt het bijna alsof de wormen bij de kijker naar binnen kruipen, waardoor die met een ongemakkelijk gevoel achterblijft. Vooral de neus zal eventjes jeuken.

Wel valt er wat aan te merken op de CGI, die soms onafgewerkt oogt. Dergelijke slordigheid leidt de aandacht af en kan de kijker uit het verhaal trekken. Gelukkig herpakt de serie zich vervolgens snel genoeg, maar bij een mogelijke voortzetting mag wat meer aandacht worden besteed aan de effecten.

Desondanks blijft Goosebumps overtuigen. Door niet te vervallen in extreem Amerikaanse acteerpraktijken neemt de serie zijn verhaal voldoende serieus. In de geschetste context zijn de bovennatuurlijke elementen geloofwaardig, wat zorgt voor meer griezelige momenten. Niet elke acteur is even sterk, maar in ieder geval ligt het gemiddelde hoog, vooral bij de jongere hoofdrolspelers.

Die kwaliteit is nodig om het dubbele einde van de serie geloofwaardig uit te werken. Een wending, die geen verdere uitleg krijgt en vooral gezien moet worden, neemt alle stereotypische elementen van de serie op de schop maar veroordeelt subtiel ook de goedkope oplossingen van veel horrorverhalen. De serie onderscheidt zich door na een overduidelijk eindpunt toch nog een extra plotlijn te introduceren. De uiterst creatieve uitwerking houdt de kijker op het puntje van zijn stoel.

Verder is Goosebumps vooral een goede serie om met het hele gezin te bekijken. Een mooie manier voor horrorverslaafde ouders om hun kinderen te introduceren in het genre. Voor sommigen zal de serie daadwerkelijk een enge ervaring zijn, maar voor doorgewinterde fans is deze eerder amuserend dan schokkend, al zullen er zeker momenten zijn waar menig griezelfan kippenvel van zal krijgen.

★★★★☆

Goosebumps is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote en zeer actuele serie met een absolute sterrencast scoort een heerlijke 8,2 op IMDb en is nog altijd te streamen op Apple TV+
Series / Nieuws

Deze grote en zeer actuele serie met een absolute sterrencast scoort een heerlijke 8,2 op IMDb en is nog altijd te streamen op Apple TV+

'The Morning Show' is een uitstekende serie gemaakt en uitgezonden door Apple TV+.

Eén van de grootste originele series van Apple TV+ is The Morning Show, met sterren als Jennifer Aniston en Reece Witherspoon. De serie doet het uitstekend en bevindt zich al maandenlang in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingdienst.

In Amerika zijn er de nodige ochtendshows die een mix van nieuws en entertainment bieden. Deze serie speelt zich af op de redactie van een dergelijke nieuwsshow. The Morning Show is een fictieve ochtendshow, waarbij de kijker een blik achter de schermen krijgt.

#metoo


De serie is actueel met thema's als bijvoorbeeld #metoo. De presentator van 'The Morning Show' wordt in de eerste aflevering ontslagen vanwege ongewenst gedrag en er moet een nieuwe presentator komen. Dit wordt uiteindelijk Bradley Jackson, gespeeld door Reese Witherspoon. Zij komt samen met de zittende presentatrice Alex Levy, gespeeld door Jennifer Aniston, achter de desk te zitten.

De ontslagen presentator Mitch Kessler, gespeeld door Steve Carell, doet er ondertussen alles aan om de beslissing om hem de wacht aan te zetten, te bestrijden. Alex en Bradley kunnen het ondertussen niet zo goed met elkaar vinden. Alex is bang dat Bradley, die het goed doet bij het grote publiek, haar populariteit zal gaan overstijgen.

Kijken


Dit alles leidt tot het zeer vermakelijke [i]The Morning Show[/h2] dat met een 8,2 op IMDb ook hogelijk wordt gewaardeerd door het publiek. Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ken jij dit deze super spraakmakende komiek al? Kijkcijfers van zijn nieuwste show gaan door het dak op Netflix
Series / Nieuws

Ken jij dit deze super spraakmakende komiek al? Kijkcijfers van zijn nieuwste show gaan door het dak op Netflix

De nieuwe show van Matt Rife wordt zeer goed bekeken op Netflix.

Eén van de meest spraakmakende komieken van dit moment is sinds deze week te bewonderen in een speciale show op Netflix. Matt Rife: Natural Selection is alweer de vierde comedyshow van deze jonge Amerikaan, maar het is zijn primeur op Netflix.

Matt Rife is één van de meest geliefde stand-upcomedians van het moment. Hij begon zijn carrière als komiek al op vijftienjarige leeftijd. Rife was lange tijd te zien in het improvisatieprogramma Wild 'n Out en vertolkte gastrollen in bekende series zoals Brooklyn Nine-Nine.

Eerdere shows


Hij bracht eerder al drie comedyshows uit, te weten Only Fans (2021), Matthew Steven Rife (2023) en Walking Red Flag (2023).

Bij het grote publiek is Matt Rife vooral bekend vanwege de vele fragmenten die regelmatig opduiken op sociale media zoals TikTok, YouTube en Instagram. Eén van de meest kenmerkende elementen van zijn shows is de zeer grappige interactie met het publiek.

Immens populair


Vanwege zijn immense populariteit online was de meest recente wereldtournee van Matt Rife, die hem deze maand ook naar Europa bracht, volledig uitverkocht. "Hij schuwt geen enkel onderwerp en spaart niemand in het publiek", aldus de aankondiging van Netflix.



Kijk de comedyshow hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superhelden fans opgelet: nieuwe beelden van brute superheldenserie zijn vrijgegeven
Series / Nieuws

Superhelden fans opgelet: nieuwe beelden van brute superheldenserie zijn vrijgegeven

De eerste beelden van aflevering 4 van Invincible staan online. Let op! Bekijk deze beelden op eigen risico.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Terwijl alle fans van Invincible de nieuwe afleveringen van seizoen 2 verslinden, maakt de serie zich klaar voor de laatste aflevering van dit jaar. En dat gaat gepaard met een exclusief kijkje op de eerstvolgende aflevering.

Fans en personages zijn meteen weer middenin de actie gegooid alsof er geen tijd verstreken is (in het verhaal is dat ook eigenlijk niet). Seizoen 2 van Invincible heeft veel tijd genomen om terug te keren, maar de afleveringen vliegen in een rap tempo voorbij en de eerstvolgende aflevering is alweer de vierde.

Een schokkend einde van aflevering 3


Zonder spoilers te geven: aflevering 3 eindigde met een schokkende gebeurtenis die aflevering 4 helemaal op zijn kop zal gaan zetten. Hier kregen fans uiteraard een voorproefje van in een bericht van het officiële Invincible X-account.

Mark komt in de video oog in oog te staan met een heel belangrijk personage. Boven de video staat de boodschap: "Dit is alles wat we legaal kunnen laten zien van de Invincible-aflevering van aanstaande vrijdag. Als je emotionele schade hebt, heb je mogelijk recht op een schadevergoeding van R Kirkman LLC".

De tweet


De laatste opmerking is overduidelijk een grap, maar het laat wel zien dat fans een heftige aflevering kunnen verwachten. Lees hieronder de opmerking en bekijk de bijgevoegde video.



Stream Invincible op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer beweging in 'Batman'-spinoff 'The Penguin' van HBO Max
Series / Nieuws

Eindelijk weer beweging in 'Batman'-spinoff 'The Penguin' van HBO Max

Nu de stakingen in Hollywood voorbij zijn, kan ook Colin Farrell weer aan de slag als Oswald Cobblepot.

De opnames van The Batman-spinoff The Penguin gaan na een lange onderbreking eindelijk weer van start.

De opnames begonnen oorspronkelijk in maart dit jaar, maar werden in juni stilgelegd door de schrijversstaking en de daarop volgende acteursstaking.

Onherkenbare Farrell


Nu deze stakingen voorbij zijn, kan iedereen weer aan het werk gaan. Waaronder natuurlijk ook Colin Farrell, die opnieuw de rol speelt van Oswald 'Oz' Cobblepot alias The Penguin.

De acht-delige miniserie speelt zich slechts weken na de gebeurtenissen uit The Batman af.

Grote gevolgen


Dit betekent dat de dood van Carmine Falcone (John Turturro) en het onder water gelopen Gotham City nog steeds een belangrijke rol zullen spelen.



Nu Falcone er niet meer is, vechten de overige criminelen in Gotham over de heerschappij van de onderwereld van Gotham. The Penguin krijgt het daardoor aan de stok met Sofia Falcone (Cristin Milioti) en de gearresteerde maffiabaas Salvatore Maroni (Clancy Brown).

Dijk van een cast


Andere acteurs die de serie bevolken zijn Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Carmen Ejogo, François Chau, Theo Rossi en David H. Holmes. Craig Zobel (Mare of Easttown) regisseert de eerste twee afleveringen en produceert.

Lauren LeFranc neemt de scenario's voor zijn rekening en fungeert als showrunner. Farrell, LeFranc, Dylan Clark, Matt Reeves, Daniel Pipski, Adam Kassanand en Rafi Crohn zijn uitvoerend producenten.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Tout Va Bien'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Tout Va Bien'

Net niet te intense Franse dramaserie kijkt prettig weg, ondanks heftig onderwerp.

Regie: Audrey Estrougo, Xavier Legrand, Eric Rochand, e.a. | Cast: Virginie Efira (Claire), Nicole Garcia (Anne), Mehdi Nebbou (Louis), Sara Giraudeau (Marion), Aliocha Schneider (Vincent), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 47-55 minuten | Jaar: 2023

Het begin van Tout Va Bien is vreemd en ontluisterend, maar dit zet geenszins de toon voor de rest van de serie. Wat een heftig drama over de ziekte van de negenjarige Rose had kunnen zijn, is een mooi, intiem familieportret geworden. Intens, maar niet zodanig zwaar dat het de kijker emotioneel draineert. Met een verhaal dat draait om iets wat tegenwoordig te veel families overkomt, is de serie niet alleen de moeite waard om te bekijken, maar zelfs verstandig.

Iedereen kent wel iemand die tegen kanker vecht of heeft moeten vechten. Het is een moeilijk maar actueel onderwerp. Zeker in Frankrijk, waar wetenschappers aan de bel trekken over de oplopende hoeveelheid zieken die de ziekenhuizen weldra niet meer zullen aankunnen. Zonder daar te veel op te leunen wordt in de serie veel gesproken over het ziekteverloop van de kleine Rose, die aan leukemie lijdt. Voor velen zal dit herkenbaar zijn, voor anderen leerzaam. Maar belangrijker dan alle kennis en feiten is de invloed die de ziekte op alle familieleden heeft.

Ieder gaat op een andere manier met stress om. Wanneer Rose in het ziekenhuis begint aan wat een eindeloze behandelperiode lijkt te gaan worden, reageert elk familielid op een geheel eigen manier. Ontkenning en vluchtgedrag, obsessie met de feiten en overlevingskansen, het zien van de ziekte als een kans om er beter van te worden – het komt allemaal voorbij. Op een zeer menselijke en realistische manier, onder andere door het sterke acteerwerk en het originele script.

Er gebeurt veel in de serie, zowel bij Rose als daarbuiten. Net als in het echte leven gaan de dagelijkse problemen gewoon door en raken deze al dan niet verstrengeld met het de hoofdzaak. Er worden af en toe flinke sprongen in de tijd gemaakt, wat niet altijd prettig is. Maar een continue weergave van het ziekteverloop was wellicht te intens geweest en dan was de serie uiteindelijk minder goed bekijkbaar. De verhouding tussen drama en humor is op deze manier goed in evenwicht.

Het niet terugkomen van het incident waar de serie mee begint (een flashforward omhuld in een mysterie) is een sterke aanwijzing dat men op een voortzetting hoopt. Maar er is een mooie afsluiting voor Tout Va Bien, een nieuw seizoen lijkt daar niet bij te passen. Toch zullen de meeste kijkers zich afvragen hoe het verder zal gaan met deze familie, want het is er een om aan gehecht te raken. Wie weet.

★★★☆☆

Tout Va Bien is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten 'Friends' ster: de memorabele bijrol van Winona Ryder in de spotlight
Series / Nieuws

Vergeten 'Friends' ster: de memorabele bijrol van Winona Ryder in de spotlight

Friends-superfans opgelet: een flashback naar het vergeten personage van Winona Ryder.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Friends is vooral iconisch door de zes vrienden die het hart van de serie zijn. Toch zijn er een paar terugkerende personages of gaststerren die ook hun stempel op de serie hebben gedrukt. En een groot gedeelte van de fans is deze personages compleet vergeten.

De zes vrienden stonden 10 seizoenen lang centraal in de geliefde sitcom. Ze zorgden voor de grappigste, meest hartverscheurende en de meest lieve momenten. Elke week gaven ze weer een beetje kleur aan het leven.

Hele sterke gaststerren


Er zijn heel wat beroemdheden die ook een rol hadden in Friends, maar die iedereen helemaal vergeten is. Natuurlijk is niemand Gunther, Emily, Susan of zelfs Pete vergeten, maar dat is niet te zeggen over het personage van Winona Ryder.

Winona Ryder stal in seizoen 7, aflevering 20: The One With Rachel’s Big Kiss de show als Melissa Warburton. Zij studeerde vroeger met Rachel en de twee hadden een intiem moment op een dronken avond. Melissa claimt hier helemaal geen herinnering aan te hebben.

Rachels zoen met Melissa


In een poging aan Phoebe te bewijzen dat ze niet ‘vanille’ is, kust Rachel haar oude vriendin. In een plottwist die niemand aan zag komen, bekent Melissa ineens haar liefde voor Rachel.



Ryder was geweldig als de ietwat verwende Melissa. Hoewel haar personage wat onaangenaam was, kreeg de actrice het voor elkaar om het middelpunt van de aflevering te worden.

Te streamen op HBO Max


Friends is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'How to Become a Mob Boss'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'How to Become a Mob Boss'

Handboek voor aspirant-gangsters verteld door Peter Dinklage, met een komische kijk op een omgekeerde wereld.

Afleveringen: 6 | Speelduur: 28-33 minuten | Jaar: 2023

Puntgaaf geklede mannen met gleufhoed en dramatisch geratel van machinegeweren in de achterbuurten van New York. Italiaanse gladjakkers met een kat op schoot, zittend op een troon van bundels geld. Dat is ons zwaar geromantiseerde beeld van de maffia, ook al weten we beter dan het rechtpraten van georganiseerde misdaad. How to Become a Mob Boss is de ultieme gids naar de top en laat in zes afleveringen zien dat het leven van een maffiabaas beangstigend veel lijkt op hoe dit in films wordt uitgebeeld.

How to Become a Mob Boss is daadwerkelijk een handleiding. Een workshop afpersing en omleggen, met nuttige tips om de wet te ontwijken. Voor de grap komt er zowaar letterlijk een boek in beeld, waarin de stappen tot godfather per hoofdstuk worden behandeld. De humoristische insteek hangt soms wel wat tegen het respectloze aan, het blijven immers kwalijke zaken en zeer gevaarlijke figuren, maar los van de feiten is de serie een luchtige samenvatting van criminaliteit. Zie het als een spookverhaal dat als sprookje aan een kleuter moet worden verkocht. Gewoon mooier maken dan het is.

Al Capone is waarschijnlijk de eerste boef waar je aan denkt, maar ook de naam Pablo Escobar zal niet onbekend klinken. Of wat dacht je van John Gotti en Salvatore Riina? De serie pikt de meest beruchte kopstukken eruit en geeft deze heersers van de onderwereld elk een aflevering gewijd aan hun dubieuze carrière. Van de appel die ze bij de groenteboer jatten tot meedogenloze bloedbaden waarbij zowel concurrenten als onschuldigen zonder pardon worden neergemaaid. Eerlijke profielschetsen met vooral de nadruk op de glamour rondom de maffia, waardoor de documentaire wel moet oppassen geen ode aan misdaad te worden.

In tegenstelling tot veel andere documentaires kiezen de makers van How to Become a Mob Boss bij tussenstukjes voor animatie in plaats van acteurs. Oldschool cartoons geven extra fleur aan wat Peter Dinklage beschrijft, ondersteund door schema’s die stapsgewijs de weg naar onschendbaarheid beloven. Erg leuk gedaan, lekker donker sfeertje. Naast animatie zien we vooral archiefbeelden en wordt er een schare relevante sprekers voor de camera geschoven. Journalisten, auteurs van biografieën en zelfs een aantal gepensioneerde oudgedienden die zich kennelijk met gevaar voor eigen leven negatief durven uit te spreken over hun voormalige baas en criminele verleden.

Het mooie is deze serie geen exclusief portret biedt, maar een mix van verscheidene maffiosi. Tactieken worden vergeleken en elke levensloop ontleed. Hierdoor blijft de serie in beweging, zonder kans op eentonigheid of, hoe toepasselijk, overkill. Het gebrek aan geweten bij de maffia is griezelig: lak aan de wet, minachting voor andermans leven, voor het leven verbonden aan een baan waarbij je altijd over je schouder moet kijken. Maar mocht je het werk bij dat suffe callcenter zat zijn, dan geeft How to Become a Mob Boss je graag een zetje in de verkeerde richting.

★★★★☆

How to Become a Mob Boss is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Voorlopig geen reden om te stoppen," aldus de maker van 'Fargo'
Series / Nieuws

"Voorlopig geen reden om te stoppen," aldus de maker van 'Fargo'

In aanloop naar het vijfde seizoen gaat het brein achter Fargo in op de toekomst.

Na een wachtperiode van drie jaar is het deze week dan eindelijk zover: het nieuwe seizoen van Fargo gaat in première. Het nieuwste seizoen is alweer het vijfde in de succesvolle misdaadserie.


Na zoveel seizoenen kun je je afvragen of het einde van de serie wellicht nadert. In een interview met Deadline ging creator Noah Hawley in op die vraag.

Seizoen 6


''Ik zou liegen als ik niet zou toegeven dat het leukste deel van mijn jaar het maken van deze serie is'', zei de Amerikaan. ''Ik ben nog niet klaar met mijn ideeën om dit verhaal te vertellen. Waarom zou ik niet doorgaan?''

Uitvoerend producent Steve Stark sluit zich daarbij aan: ''We hebben alle decennia behandeld, behalve de jaren 60 en de jaren 90. Dus misschien gaan we die jaren behandelen in de toekomst.''

Videoland


Vanaf 22 november zijn de eerste twee episodes van Fargo te aanschouwen op Videoland. Ook de eerste vier seizoenen van de misdaadserie zijn daar te bekijken. De rest van de episodes van seizoen 5 zullen week voor week vrijgegeven worden.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze explosieve Netflix Original blaast je omver en moet je zien: 'The Old Guard'
Films / Video/clip/featurette

Deze explosieve Netflix Original blaast je omver en moet je zien: 'The Old Guard'

Een van de redenen om deze film zeker een keer te streamen is volgens velen het solide acteerwerk van Charlize Theron. Zij weet als geen ander goede actie neer te zetten.

Netflix heeft de laatste jaren onder andere veel actiefilms uitgebracht. Een hoop mensen vinden The Old Guard een van de betere actiethrillers. Stream hem bij de dienst.

De film komt uit het jaar 2020 en heeft een speelduur van twee uur en vier minuten. Op IMDb pakt de film een score van 6.7/10.

Krachtig en vlot


Het gemiddelde op de site van Rotten Tomatoes voor The Old Guard is 75%. Een van de critici vertelt, "De onsterfelijken hebben een krachtige vrouwelijke energie die hen vooruit drijft, wat verfrissend is om te zien in een reguliere actiefilm."

Op de site van MovieMeter scoort de film een 3.02/5 en vertelt een van de kijkers, "Actiescenes volgen elkaar redelijk vlot op waardoor het niet erg langdradig wordt. Zeker mee vermaakt en benieuwd naar vervolg. Een van de betere Netflix Actiefilms."

Regie en cast


Deze actiethriller is geregisseerd door Gina Prince-Bythewood. Ander werk van haar is onder meer het populaire The Woman King en Beyond the Lights. De film is onder meer geschreven door Greg Rucka, hij schreef ook de comic waarop de film gebaseerd is.



Naast Theron zien we in deze film KiKi Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Chiwetel Ejiofor, Veronica Ngo en Harry Melling.

Synopsis


Vier onsterfelijke huursoldaten beschermen de mensheid al eeuwenlang in het geheim. In de tijd van nu wordt het voor hen steeds lastiger om van de radar af te blijven.





Ze moeten uiteindelijk vechten voor hun vrijheid om de groep bij elkaar te houden wanneer het bestaan van hen en hun bijzondere krachten worden ontdekt.

Netflix


Stream The Old Guard zeker een keer bij Netflix als je in bent voor een goede actiethriller.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Levenslessen, grappen en grollen in de nieuwe Netflix-film 'Leo'
Films / Nieuws

Levenslessen, grappen en grollen in de nieuwe Netflix-film 'Leo'

Vanaf woensdag 22 november is het mogelijk om de animatie-familie film 'Leo' te streamen bij Netflix.

Als je in bent voor een gave en komische familiefilm is het zeker aan te raden om Leo alvast toe te voegen aan je watchlist.

Leo is al door een aantal mensen gezien en de film pakt voor nu een goede start op IMDb met een 8.3/10.

Regie en cast


De heren die de film hebben geregisseerd zijn Robert Marianetti (My Depression), Robert Smigel (The Week Of) en David Wachtenheim (Schoolhouse Rock!).

In de film horen we, in de hoofdrol van Leo, Adam Sandler. Naast hem horen we onder meer ook de stemmen van Bill Burr, Cecily Strong, Jason Alexander, Rob Schneider en Allison Strong.

Op avontuur


Leo de hagedis is 74 jaar. Hij zit al tientallen jaren vast in hetzelfde klaslokaal op een school in Florida. Wanneer hij ontdekt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, besluit hij te ontsnappen om meer van de wereld te ontdekken.



Hij belandt alleen in de problemen van leerlingen en een onvriendelijke docent. Zijn to do lijstje voor zijn laatste jaar verandert daarmee drastisch.

Gekke scheetgrappen


De critici bij Rotten Tomatoes waarderen de film momenteel met 78%, het publiek is enthousiaster met een mooie 90%. "Deze geanimeerde film zit vol gekke liedjes en levenslessen terwijl de kinderen in deze klas iemand vinden waardoor ze zich gezien en gehoord voelen. Leo is lief, satirisch en leuk voor het hele gezin!", aldus een van de critici.



Een andere criticus vertelt, "Vindt precies de juiste balans tussen hart- en scheetgrappen."

Woensdag 22 november


Het is vanaf woensdag mogelijk om de satirische film te bekijken bij Netflix. Je kan Leo alvast toevoegen aan je watchlist zodat je woensdag gelijk kan gaan genieten van de film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde HBO mega-hit - Nieuw seizoen in de maak? Actrice broedt op hoop
Series / Nieuws

Gecancelde HBO mega-hit - Nieuw seizoen in de maak? Actrice broedt op hoop

Het zag er lang naar uit dat het over en uit was, maar één actrice geeft toch een sprankje hoop.

Het werd vorig jaar door HBO bevestigd dat de hitserie Big Little Lies officieel is geannuleerd. Inmiddels zijn we vier jaar verder na het uitkomen van seizoen twee zonder enig nieuws, tot actrice Nicole Kidman onlangs de deur op een behoorlijke kier zette.


Kidman speelde in Big Little Lies de rol van Celeste Wright, maar was daarnaast ook uitvoerend producent van de serie. Tijdens een vragenronde gaf Kidman een hele sterke indicatie dat er een derde seizoen aan zou kunnen komen.

Moeilijk te ontkennen


Kidman deed tijdens de vragenronde heel terloops de ontboezeming: "Oh ik was gek op Big Little Lies. En we gaan met een derde komen, dat jullie het even weten." Deze opmerking heeft natuurlijk de nodige speculatie gevoed.

Er zijn op het moment geen concrete gesprekken gaande, maar alle neuzen staan dezelfde kant op. Ook HBO-baas Casey Bloys is te spreken over de serie. Hij gaf echter wel aan dat met een sterrencast als Reese Witherspoon, Laura Dern, Meryl Streep etc. het lastig is om elk seizoen de drukke schema's van de sterren synchroon te krijgen.

Flinke tegenslag


Ook een andere uitvoerend producent, Bruna Papandrea, denkt aan een derde seizoen. Zij gelooft dat iedereen betrokken graag weer aan Big Little Lies wilt werken, zeker ook na het overlijden van regisseur Jean-Marc Vallée.



Wanneer er meer concreet nieuws komt over een derde seizoen is niet bekend. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Big Little Lies op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vernieuwende Jane Austen-adaptatie gaat bijna NPO Plus versteld doen staan
Series / Trailer

Deze vernieuwende Jane Austen-adaptatie gaat bijna NPO Plus versteld doen staan

Als Jane Austen-verfilming belooft 'Sanditon' een groot publiek aan te spreken.

Het derde seizoen van de historische dramaserie Sanditon staat op het punt om te gaan landen op NPO Plus. Begin december zal de Jane Austen-verfilming verdergaan op het platform van de NPO.

De eerste twee seizoenen van Sanditon zijn nu al te vinden op NPO Plus. Vanaf 30 november zal het tweede seizoen tevens dagelijks worden uitgezonden op NPO2 in aanloop van het derde seizoen.

Oorsprong


De eerste afleveringen van Sanditon zijn gebaseerd op een onafgemaakt manuscript van de bekende schrijfster Jane Austen, maar de latere seizoenen zijn geheel te danken aan de verbeeldingen van de filmmakers onder leiding van regisseur Andrew Davies.

Davies is al goed bekend met het werk van Austen. Zo maakte hij in de jaren negentig ook al een televisieadaptatie van Pride and Prejudice.

Plot


Nog meer liefdesperikelen in het kleine kustplaatsje zullen sowieso weer terugkeren in het derde seizoen. Hoofdpersoon Charlotte zal namelijk voor een belangrijke keuze komen te staan in badplaats Sanditon, waar zij naartoe is verhuisd vanaf het Engelse platteland van de 19e eeuw.



Een van de nieuwe gezichten in het seizoen is Lady Montrose, die in Sanditon haar zoon en dochter wil helpen met het vinden van een geschikte partner.

Release


Sanditon seizoen 3 zal vanaf 8 december worden uitgezonden op NPO2. Op NPO Plus zal het derde seizoen vanaf 7 december in zijn geheel te zien zijn.

Seizoen 1 en 2 zijn nu te bekijken bij NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe NPO Plus-series spannen de kroon
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe NPO Plus-series spannen de kroon

Als het aan onze recensenten ligt, zijn dit dé beste series op NPO Plus van het moment.

Van een sociale revolutie tot het ontrafelen van grote mysteries - NPO Plus heeft een hoop nieuwe series te bieden. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series echt de moeite waard zijn.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op NPO Plus van de afgelopen tijd.

Carmen Curlers | 8 afleveringen




★★★★☆

Synopsis: Een revolutie in het leven van vrouwen: de elektrische krulspeld. Hij brengt een droomkapsel binnen bereik en geeft tegelijkertijd vrouwen economische zelfstandigheid door werk in de krulspeldenproductie. Ondernemer Axel en kapper Frans brengen hem op de markt.

Recensie: "'Carmen Curlers' voelt als een heerlijke reis terug in de tijd waarin vorm en inhoud passend samenkomen. De acht afleveringen van krap een uur vliegen voorbij en na de laatste wil je het liefst direct opnieuw beginnen met kijken. De Denen bewijzen andermaal dat ze meester zijn in het maken van zeer onderhoudende televisieseries."

Lees de rest van de recensie.

Blackwater | 6 afleveringen





★★★☆☆

Synopsis: Midzomer 1973. Terwijl ze eigenlijk op weg is naar haar vriend die in een commune woont, doet Annie Raft een afschuwelijke ontdekking in het bos bij het dorp Svartvattnet in Noord-Zweden. Ze wordt al snel verdachte in de lugubere zaak, terwijl de dorpsbewoners hun kaken stijf op elkaar houden.

Recensie: "Twee tijdlijnen bevatten een onopgelost mysterie. Allebei opzichzelfstaande verhalen, maar omdat het ene niet zonder het andere kan bestaan zijn ze nauw met elkaar verweven. Steeds zorgt de ene tijdlijn voor de nodige opheldering in de andere. Deze structuur maakt de serie speels en interessant en zorgt voor meer diepgang."

Lees de rest van de recensie.

DNA seizoen 2 | 6 afleveringen





★★★★☆

Synopsis: Deense serie over Rolf Larsen, een rechercheur van het politiebureau in Kopenhagen, wiens leven op zijn kop is gezet door de verdwijning van zijn dochtertje.

Recensie: "Het is goed merkbaar dat het scenario geschreven is door Torleif Hoppe, een van de makers van 'The Killing' en 'The Bridge'. De verhaallijnen, die tegen het einde steeds meer samenkomen, zijn aangrijpend, spannend en voorzien van een goed tempo. Elke losse verhaallijn had op zichzelf al een eigen serie kunnen zijn, zo veel gebeurt er."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Dreamland'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Dreamland'

Een nogal soapachtig conflict, maar evengoed een leuk komisch drama.

Regie: Ellie Heydon | Cast: Lily Allen (Mel), Freema Agyeman (Trish), Gabby Best (Clare), Frances Barber (Cheryl), Aimee-Ffion Edwards (Leila), Sheila Reid (Nan), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 20-23 minuten | Jaar: 2023

Bepaalde plotelementen zijn zo vaak gebruikt door soapseries dat ze al snel een associatie daarmee oproepen wanneer ze opduiken in serieuzere films en series. Ontvoeringen, kwaadaardige tweelingen, affaires; dat soort spul. Maar wanneer dergelijke plots goed worden uitgevoerd kunnen ze wel degelijk ontzettend spannend zijn. Dreamland neemt zo'n situatie en werkt die goed uit, met zelfs wat komedie als versiering.

Drie zussen wonen in het Engelse kustplaatsje Margate. Een vierde komt ernaar terug en daar is niet iedereen even blij mee. De jongste, Leila, fladdert een beetje rond als vuilnisvrouw die haar rijbewijs wil halen. De oudste, Clare, volgt een schrijfcursus en weigert te accepteren dat ze er groot talent voor heeft. Mel en Trish zijn als water en vuur. Maar waar Trish uiteindelijk steeds dichterbij zal komen, is Mel degene die haar met een pijnlijke waarheid zal wegjagen.

Verder is er nog hun moeder, die rondloopt met een geheim dat in de eerste aflevering al wel duidelijk zal zijn, en hun oma, een schattig oudje dat geen filter lijkt te hebben en zich inzet voor de gemeente. Leila heeft ook nog een subplotje waarin ze het aanlegt met een jongen die gespeeld wordt door een acteur met een modellenhoofd, maar omdat hij sullig moet zijn hebben ze er maar een bril op gezet.

Het zuidoostelijke Margate wordt in de serie afgedaan als een plek waar je niet wil wonen, maar vergeleken met de gebruikelijke mistroostige Britse locaties is dit zonnige kustplaatsje best charmant. De stad voelt nog niet helemaal als een extra personage, al doen de makers hun best om er zo veel mogelijk van in beeld te brengen. Die shots dienen echter vooral als opvulling tussen de scènes.

De eerste aflevering geeft de indruk dat Dreamland een luchtig slice-of-life-drama gaat worden waarin alle personages hun eigen leventje met persoonlijke ontwikkelingen hebben. De tweede aflevering maakt er meer een kwaliteitssoap van, met de onthulling van een groot geheim. Vanaf dat moment is dat waar de serie grotendeels om draait.

Lily Allen speelt Mel, de zus die ineens opduikt. Hoewel vooral bekend als zangeres, houdt ze zich als actrice ook goed staande. Het enige dat afleidt is hoe dun ze is. Prima als dit nou eenmaal haar postuur is, maar de indruk dat er sprake is van een eetstoornis is lastig af te schudden. De grootste blikvanger is Freema Agyeman als Trish. In het begin is haar personage vooral geïrriteerd, waardoor ze wat ietwat vlak overkomt, maar naarmate ze ontdooit richting haar zus maakt Agyeman geloofwaardig dat Trish iemand kan zijn met veel haat en tegelijkertijd veel oprechte liefde.

Gaandeweg wordt duidelijk dat het verhaal binnen de zes afleveringen geen afronding gaat krijgen. De laatste aflevering gooit er zelfs een nieuw geheim bovenop. Geheel in de stijl van een soap wordt geëindigd met een verhit moment. Dat stoort, aangezien het vast wel even gaat duren voordat er nieuwe afleveringen komen. Maar het bewijst ook dat er in korte tijd betrokkenheid met de personages en het verhaal is ontwikkeld.

Dreamland kijkt lekker weg: korte afleveringen, interessante personages, smeuïg drama. De serie pretendeert niet meer te zijn dan wat ze is. Dreamland is de naam van een pretparkje in Margate waar een van 's werelds oudste achtbanen staat. Of het voor deze familie ook een paradijs zal blijken, is een vraag waarop het antwoord ongetwijfeld nog jaren op zich zal laten wachten.

★★★☆☆

Dreamland is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.