Vergeten 'Friends' ster: de memorabele bijrol van Winona Ryder in de spotlight

vergeten rol van Winona Ryder in 'Friends'

Friends-superfans opgelet: een flashback naar het vergeten personage van Winona Ryder.

Adrienne Koolen, 21-11-2023 12:52

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Friends is vooral iconisch door de zes vrienden die het hart van de serie zijn. Toch zijn er een paar terugkerende personages of gaststerren die ook hun stempel op de serie hebben gedrukt. En een groot gedeelte van de fans is deze personages compleet vergeten.
De zes vrienden stonden 10 seizoenen lang centraal in de geliefde sitcom. Ze zorgden voor de grappigste, meest hartverscheurende en de meest lieve momenten. Elke week gaven ze weer een beetje kleur aan het leven.

Hele sterke gaststerren

Er zijn heel wat beroemdheden die ook een rol hadden in Friends, maar die iedereen helemaal vergeten is. Natuurlijk is niemand Gunther, Emily, Susan of zelfs Pete vergeten, maar dat is niet te zeggen over het personage van Winona Ryder.

Winona Ryder stal in seizoen 7, aflevering 20: The One With Rachel’s Big Kiss de show als Melissa Warburton. Zij studeerde vroeger met Rachel en de twee hadden een intiem moment op een dronken avond. Melissa claimt hier helemaal geen herinnering aan te hebben.

Rachels zoen met Melissa

In een poging aan Phoebe te bewijzen dat ze niet ‘vanille’ is, kust Rachel haar oude vriendin. In een plottwist die niemand aan zag komen, bekent Melissa ineens haar liefde voor Rachel.


Ryder was geweldig als de ietwat verwende Melissa. Hoewel haar personage wat onaangenaam was, kreeg de actrice het voor elkaar om het middelpunt van de aflevering te worden.

Te streamen op HBO Max

Friends is te streamen op HBO Max.

Lees meer over: Lisa Kudrow, Paul Rudd, Joey LeBlanc, Matthew Perry, Jennifer Aniston, Courtney Cox, David Schwimmer, How I Met Your Mother

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in