search
Avontuurlijke scifi-actiefilm laat Netflix-kijkers op zich afstemmen

Avontuurlijke scifi-actiefilm laat Netflix-kijkers op zich afstemmen

De film 'The Hunger Games' wordt momenteel weer volop bekeken op Netflix. De film komt dan ook binnen op de tiende plaats in de Top 10 van de streamer.

Patricia Koning
Vanaf 16 november kan je The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes bewonderen in de bioscoop. Velen stemmen nu eerst bij Netflix af op de allereerste film die uitkwam, The Hunger Games.

"Vooral Lawrence schittert in de rol van doelbewuste heldin, die niet alleen maar haar op de tanden heeft, maar ook de twijfels en angsten van elke normale puber.", vertelt een recensent van FilmTotaal.

Mooie scores


Bij FilmTotaal pakt de film uiteindelijk 3,5 van de 5 beschikbare sterren. Op IMDb weet de film het ook goed te doen want daar scoort hij een 7.2/10.

Op de site van Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 83%. Een van de critici vertelt, "Welke bezwaren je ook hebt tegen de uitvoering, het is een meeslepend verhaal waar een bruikbare film van is gemaakt."

De hongerspelen


In het dystopische Panem wordt elk jaar de jaarlijkse Hunger Games gehouden. Katniss Everdeen doet vrijwillig mee namens haar district om zo haar zusje te beschermen.Samen met Peeta komt ze in het Capitool terecht en wordt ze klaargestoomd voor de spelen. De deelnemers van de andere districten zijn beter getraind en sterker dan hun. De overlevingsstrijd begint.

Over de film


De film is gebaseerd op het populaire boek van Suzanne Collins, zij schreef ook mee aan de film. Regisseur van de film is Gary Ross, ook bekend van Ocean's Eight en Pleasantville.Naast Jennifer Lawrence zien we Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Willow Shields, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Lenny Kravitz en Donald Sutherland.

Netflix


Kijk The Hunger Games en de drie vervolgfilms bij Netflix.

Aanbevolen artikelen