search
Deze aanpassingen in 'Wednesday' zijn een groot gevaar voor seizoen 2
Series / Nieuws

Deze aanpassingen in 'Wednesday' zijn een groot gevaar voor seizoen 2

Volgens Ortega zal het tweede seizoen twee belangrijke verschillen kennen.

Het debuut van Wednesday brak werkelijk alle streamingrecords van Netflix. Volgens Nielsen werd de serie in de eerste week 6 miljoen minuten bekeken.

Je zou dus verwachten dat de makers de formule van het debuutseizoen aanhouden. In een interview met Variety geeft hoofdrolspeelster Jenna Ortega echter aan dat dit zeker niet het geval zal zijn.

Meer horror


De jonge actrice is co-producent van het tweede seizoen van de fantasyserie. Haar creatieve vrijheid gebruikt Ortega om meer horror-elementen in Wednesday te verwerken.

Dit betekent echter niet dat de komische kant automatisch verdwijnt. Ortega: "De serie heeft nu eenmaal een luchthartige kant, je kunt jezelf dus niet al te serieus nemen".

Controversieel besluit


Daarnaast hebben de makers van Wednesday een behoorlijk controversieel besluit genomen. "Geen romantiek voor Wednesday in het nieuwe seizoen, wat geweldig is" aldus de actrice. In eerdere interviews gaf Ortega al aan dat ze de driehoeksverhouding tussen Wednesday, Tyler Galpin (Hunter Doohan) en Xavier Thorpe (Percy Hynes White) niet vond passen bij haar personage.

Bekijk op instagram


Velen zullen dit een controversiële keuze vinden aangezien het element van tienerromantiek nu eenmaal vaste prik is in genoeg series. Het weglaten van dit element past echter prima bij de rebelse, paranormale Wednesday.

Kijk Wednesday op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen