search
'House of the Dragon' doet het goed, maar zit seizoen 3 er eigenlijk wel in?
Series / Nieuws

'House of the Dragon' doet het goed, maar zit seizoen 3 er eigenlijk wel in?

De eerste spin-off van Game of Thrones over de familie Targaryen gaat onverminderd door.

In augustus van vorig jaar verscheen voor het eerst de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. Het bleek zodanig succesvol dat er een tweede seizoen kwam, en nu al wordt er aan een derde gewerkt.

Zo onthult schrijver van al het bronmateriaal, George R.R. Martin. De prequel van Game of Thrones over de opkomst van de familie Targaryen is net klaar met het filmen van seizoen twee, en volgens Martin zijn ze achter de schermen druk bezig met seizoen drie.

Het houdt niet op bij 3


Martin vertelde onlangs in een interview: "We hebben dus die nieuwe show, House of the Dragon, die nu net klaar is met het filmen van het tweede seizoen, en we komen binnenkort bij elkaar om te praten over het derde seizoen."

In mei 2023 gaf Francesca Orsi, hoofd Drama bij HBO, aan dat de serie mogelijk doorgaat tot seizoen vier of langer om het verhaal te voltooien. Dit betekent dat, terwijl seizoen drie momenteel in de planningsfase zit, House of the Dragon nog vele jaren nieuwe afleveringen kan hebben.

Oorlog gaat nog een tijd duren


Seizoen één van House of the Dragon eindigde met de dood van Lucerys Velaryon, de zoon van Rhaenyra Targaryen, gedood door Aemond Targaryen en Vhagar. Dit voorval ontketent de burgeroorlog genaamd 'Dance of the Dragons', en duurt zodanig lang dat er waarschijnlijk meerdere seizoenen voor nodig zijn.



Kijk nog eens het volledige eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen