search
'Black Mirror' krijgt gelukkig weer een nieuw seizoen
Series / Nieuws

'Black Mirror' krijgt gelukkig weer een nieuw seizoen

De anthology-serie 'Black Mirror' krijgt gelukkig weer een nieuwe seizoen.

De dystopische anthology-serie Black Mirror krijgt een zevende seizoen op Netflix. De reeks, die gemaakt wordt door Charlie Brooker, keerde eerder dit jaar na een pauze van vier jaar terug voor een zesde seizoen en nu zit er dus een zevende seizoen in het vat.

De serie, die vaak een deprimerend beeld geeft van onze toekomst en de impact van technologische vernieuwingen, kreeg eerder dit jaar nog een zesde seizoen wat niet door iedereen op waarde werd geschat. Volgens de echte fans wordt de serie elk jaar een stukje minder.

Historie


Het eerste seizoen van Black Mirror verscheen in 2011 op het Britse Channel 4. Een jaar later verscheen op diezelfde zender ook het tweede seizoen, gevolgd door een kerstspecial in 2014. Bij de release van die kerstspecial liet maker Charlie Brooker weten dat hij nog een derde seizoen wilde maken, maar door budgettaire redenen moest er gezocht worden naar een nieuwe co-producent.

Uiteindelijk kocht Netflix de serie in 2015 aan en verschenen de eerste twee en het derde seizoen van Black Mirror in 2016 op de streamingdienst.

Lange pauze


Nadat het vijfde seizoen uitkwam in 2019 kwam er een lange pauze voor Black Mirror waarbij Charlie Brooker liet weten dat de echte wereld door de coronapandemie al duister genoeg was en een nieuw seizoen van de dystopische reeks dus niet nodig was.



Op dit moment is er nog niets geweten over de inhoud en het aantal afleveringen van het zevende seizoen van de reeks. Ook over de cast is er nog niets bekend. Liefhebbers moeten het voorlopig doen met de oude afleveringen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen